actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
De top 10 populairste stedentrips binnen Europa

De top 10 populairste stedentrips binnen Europa!

Gepubliceerd op 21 oktober 2017

De grauwe herfstdagen komen er weer aan en dit is dus een perfect moment om ergens anders je zinnen te verzetten. Mastercard stelt elk jaar een top 10 op van meest populaire steden binnen Europa en wij vinden het een toprijtje. Wat denken jullie?

10. Dublin

Dublin heeft dit jaar de lijst gehaald en dit is wel verdiend. De stad heeft duizenden authentieke pubs om een flink glas bier te drinken, maar heeft daarnaast zeer veel historische bezienswaardigheden. Een must-see is dan ook Dublin Castle, dat momenteel dient als een overheidsgebouw. De Record Tower van Dublin castle, die als laatst overgebleven toren dateert uit 1228, is zeker een fotootje waard.

Een prachtige herfstwandeling maken? Bezoek de parken van Dublin, bijvoorbeeld Phoenix Park. Dit park is een van de groene zones van de stad en is de huisvesting voor de Dublin Zoo.

TIP van onze collega Femke: Vanuit de Gravity Bar in het Guinness Storehouse heb je een een supermooie panorama view over de stad. Drink een biertje en geniet van het uitzicht!

Dublin

9. Praag

Ook de hoofdstad van Tsjechië mag niet ontbreken in de top 10. Praag is een prachtige stad die is opgedeeld in twee stadsdelen. De bruggen die deze delen verbinden zijn alleen al het bezoeken waard en een foto van het prachtige uitzicht wil je niet missen. De bruisende stad heeft talloze mooie pleintjes en gebouwen.

Daarnaast is er een verscheidenheid van leuke activiteiten in de stad. Hou je wel van een drankje? Ga dan mee met een van de bier- of wijntours. Ook kun je de stad wandelend of te fiets verkennen en vastleggen met een van de vele rondleidingen die er worden georganiseerd.

TIP van onze collega Bram: Bezoek voor een mooi uitzicht over de stad het Oude Raadhuis (Staroměstská Radnice). Perfecte plek om een foto te schieten van de stad Praag.

Praag

8. Wenen

Op nummer 8 staat Wenen. Naast het feit dat Wenen de hoofdstad is van Oostenrijk is het ook meteen de meest belangrijke stad van het land. Het is een stad van cultuur, wetenschap, geschiedenis en entertainment. De stad kent vele musea en mooie gebouwen en daarnaast heeft de hoofdstad veel mooie tuinen die je tijdens de herfst moét bezoeken.

Ook hier kun je deelnemen aan verschillende dagtripjes en rondleidingen. Zo weet je zeker dat je al het moois van de stad te zien krijgt, dat je vervolgens kunt vastleggen!

TIP van onze collega Huib: Vergeet niet om een Wienerschnitzel te eten!

Wenen

7. Rome

Hoofdsteden blijven een populaire bestemming voor de meeste mensen. Zo ook de Italiaanse hoofdstad Rome. De stad staat bekend om zijn historische en romantische sfeer en na het bezoeken van Vaticaanstad en het Colosseum kun je heerlijk genieten op een van de leuke terrasjes of in de bruisende cafés.

De stad kent ook vele fonteinen, waaronder de bekende Trevi Fontein waar bezoekers geld in kunnen gooien voor geluk. Boek een gids en ontdek ook de geheime plekjes in Rome.

TIP van onze collega Sandra: In de gezellige straatjes in Trastevere ervaar je het echte Italië, ga vooral ook eens langs bij La Prosciutteria voor heerlijke kaasjes en worstjes.

Rome

6. Milaan

Als Rome het verhaal vertelt van het verleden, dan is Milaan representatief voor de toekomst. Milaan is een stad met veel diversiteit, er is van alles te doen en te zien op het gebied van bijvoorbeeld fashion, fotografie en architectuur. Laat het gebrek van de romantische en historische sferen je niet voor de gek houden, want de stad heeft veel te bieden.

Zo kun je shoppen bij ‘s werelds bekendste merken als Gucci, Prada en Versace en daarna foto’s schieten van de indrukwekkende Dom van Milaan. Milaan is daarnaast het thuis van twee van de grootste clubs in Italië, Inter Milaan en AC Milan. Ben je een sportliefhebber? Ga naar een wedstrijd!

TIP van onze collega Jildou: Loop rond op de Piazza del Duomo voor de prachtige gebouwen van Milaan.

Milaan

5. Amsterdam

Amsterdam belandt op nummer 5 van de meest populaire bestemmingen. Dat is ook niet zo raar, want er is genoeg te zien en te doen in onze hoofdstad. De progressieve stad staat bekend om zijn verscheidenheid in activiteiten. Zo is het leuk om op een herfstige dag op het water door te brengen en de stad te bekijken en te fotograferen vanaf het kanaal.

Hou je van musea? Neem dan een kijkje bij het Van Gogh Museum of het Anne Frank Huis. Natuurlijk kun je in de hoofdstad van ons fietsland ook een rondleiding boeken en fietsend de stad verkennen om zo alle hoogtepunten van de stad vast te leggen.

TIP van onze collega Justin: Vanaf het dak van de NEMO heb je een prachtig uitzicht over de stad, ook heb je hier een geweldig uitzicht over de haven.

Amsterdam

4. Barcelona

Even ontsnappen aan de kou en het drukke leven? Dan is het ontspannen tempo van Barcelona iets voor jou! Barcelona is een stad waar je kunt genieten van de Catalaanse cultuur, stijlvolle hotels, geweldige architectuur en een levendig nachtleven. Zin in iets lekkers? Ga dan langs bij La Boqueria, de markt waar je lokale delicatessen kunt kopen en proeven.

Een van de topattracties in Barcelona is natuurlijk Gaudi’s meesterwerk, La Sagrada Familia. Het gebouw is nog is nog niet af, maar neem gerust een kijkje in dit prachtige architectuurwerk (Zeker een foto waard!). Bovendien help je de financiering van het project met de aanschaf van een kaartje.

TIP van onze collega Abel: Ga via de kabelbaan naar de top van de Montjuïc voor een mooi uitzicht.

Barcelona

3. Istanbul

Een stad vol bezienswaardigheden: De Grote Bazaar, de Blauwe Moskee of een van de vele kleurrijke marktjes – er is genoeg te doen. Istanbul is een stad waar Aziatische sferen en westerse kenmerken perfect in harmonie zijn. De stad verleent zich perfect voor straatfotografie waar je bij wijze van spreken de hele dag kunt doorbrengen, zittend op een bankje en kijkend naar het bruisende straatleven.

Laat je gaan in een van Istanbul’s vele trendy nachtclubs om je de ochtend daarop lekker te laten verwennen in een Turkse hamam. Toch even ontsnappen aan de drukte? Boek een boottocht over de Bosporus en bekijk de bezienswaardigheden van een andere kant!

TIP van onze collega Linda: Breng wat tijd door op en rondom de Grand Bazaar. Hoe langer je er bent, hoe meer je zal opvallen.

Istanbul

2. Parijs

Iedereen die Parijs voor de eerste keer gaat bezoeken heeft waarschijnlijk dezelfde bezienswaardigheden op het lijstje staan: Het Louvre, de Notre Dame en natuurlijk de Eiffeltoren. Deze zijn natuurlijk allemaal een fotootje waard maar naast deze standaard bezienswaardigheden heeft Parijs een hoop meer te bieden.

Struin de boulevards af en eet wat in de vele cafés en bistros van Parijs. De stad van de liefde is natuurlijk een stuk leuker met z’n tweeën. Zo kun je gaan voor een romantische boottocht over de Seine of een mooie herfstwandeling. Of je nou komt voor de kunst, de wijn of het shoppen, Parijs heeft het allemaal!

TIP van onze collega Annelien: Ga langs bij de Sacré-Cœur voor een heel mooi uitzicht over de hele stad

Parijs

1. Londen

Londen, de stad die alles te bieden heeft. Zorg ervoor dat je genoeg tijd en geld beschikbaar heeft gesteld om deze prachtige stad te verkennen, want de hoofdstad van Groot-Brittannië is gigantisch en bomvol bezienswaardigheden en activiteiten.

Londen is een stad waar de geschiedenis hand in hand gaat met kunst, fashion en lekker eten. Door de vele aspecten die de stad te bieden heeft, kan een bezoekje aan Londen bijna niet fout gaan. Verken de stad in één van de beruchte dubbeldekkers of spendeer een dagje wandelend langs de prachtige rivieroever South Bank.

TIP van onze collega Anniek: Neem een kijkje bij Kings Cross. Erg mooi en spectaculair om te fotograferen!

Londen

Na je vakantie de herrineringen vereeuwigen in een fotoboek? Maak hem hier!