kerstkaarten

10 originele kerstkaartideeën

Gepubliceerd op 29-08-2018

Ieder jaar worden er nog miljoenen kerstkaarten verstuurd. Hoewel dit aantal ieder jaar afneemt, blijft het nog steeds ongekend populair in Nederland. Het blijft toch altijd leuk als je een kerstkaartje op de deurmat ziet vallen en je uiteindelijk een hele muur of schouw kunt decoreren met kerstkaartjes van de hele familie, vrienden en kennissen.

Om je dit jaar te helpen met het bedenken van een unieke kerstkaart hebben wij 10 originele kerstkaartideeën voor je op een rij gezet!

Fotoshoot

Organiseer een leuke fotoshoot met je familie en gebruik de leukste foto's voor op je kerstkaart!

Je kunt hiervoor naar een professionele fotograaf gaan, maar natuurlijk dit ook eenvoudig thuis doen. Als je in het bezit bent van een goede camera en eventueel statief, dan heb je geen kosten en kun je ruim de tijd nemen voor de mooiste foto.

Door middel van een aantal leuke kerstattributen kun je een echte kerstfoto maken:

  • Laat iedereen een kerstmuts opzetten (of een complete outfit aantrekken!) en/of andere leuke kerstartikelen zoals kerstballen, kerstkaartjes. 
  • Gebruik een toepasselijke locatie, zoals een wintersportlocatie (kunnen natuurlijk ook foto’s van het jaar ervoor zijn), een stal bij een boer of tussen de naaldbomen in het bos!
Fotoshoot

Maak een kerstvideo!

Wil je nog een (digitaal) stapje verder gaan? Neem dan een kerstvideo op en upload deze op YouTube. Vervolgens kun je van de URL een QR-code maken en deze code op de kaart toevoegen.

De ontvangers van de kerstkaarten kunnen dan deze code scannen en komen gelijk bij de YouTube-video uit om deze te bekijken. Super origineel!

qr-code-scan

Betrek er (huis-)dieren in

Hoewel dieren soms lastig te fotograferen zijn, levert een geslaagde foto vaak wel een geweldig resultaat op! Maak daarom een aantal foto’s van je huisdieren die helemaal in de kerstsfeer zijn.

Wees niet te zuinig met het maken van het aantal foto’s, maar zorg ervoor dat je uiteindelijk een ruime keuze hebt en kunt kiezen welke foto(‘s) je uiteindelijk op de kerstkaart gaat toevoegen.

Kerst-huisdieren

Kerstboom met familie

Ontwerp een kerstboom met daarin kerstballen en andere hangertjes. In de kerstballen kun je foto’s plaatsen van alle familieleden.

Daarnaast is het ook leuk om er een aantal kerstwensen of andere grappige cadeautjes aan toe te voegen en in te verstoppen.

Zelf afwerken

Zodra je de kerstkaarten in huis hebt, kunt je deze ook nog verder afwerken met hobbymaterialen. Denk bijvoorbeeld aan sneeuwvlokken, glitters, kerststerren en andere leuke dingen.

Een kort bezoekje aan een hobbywinkel levert vaak al een hoop inspiratie op!

Top 10 momenten van het jaar

Maak een kerstkaart met de top 10 momenten van het afgelopen jaar (met foto’s of tekstueel uitgeschreven).

Top 10 momenten van het jaar

Photoshoppen

Ben je een beetje handig met een fotobewerkingsprogramma zoals Adobe Photoshop? 

Met een beetje creativiteit kun je foto's van jezelf of je familie zodanig bewerken dat je een unieke kerstkaart krijgt!

Ook een goede tip als je single bent: Ontwerp een grappige kerstkaart met daarin je potentiële kerstgeliefde of leg op een andere manier de nadruk op het feit dat je met kerst je niet eenzaam voelt (of juist wel…)!

Uit de oude doos

Maak een kerstkaart van de meest oude foto’s die je van je gezin kunt vinden. 

Je kunt je natuurlijk ook een jaren '70 of jaren '80 sfeer namaken met de juiste kleding en achtergrond. Vervolgens kun je via een fotobewerkingsprogramma een filter er op los laten, zodat het een nostalgisch effect krijgt.

Retro-kaarten zijn weer helemaal hip!

Uit de oude doos

Verkleedpartij

Verkleed jezelf als één van de acteurs uit de beroemde kerstfilms zoals: The Grinch, A Christmas Carol, Home Alone of Bad Santa.

Gebruik de Fotofabriek templates!

In de Fotofabrieksoftware en de Online Editor vind je ook een hele hoop leuke templates die je kunt gebruiken!

Daarnaast kun je de kerstkaarten versieren met randen, frames, clip-arts en andere leuke toevoegingen.

Open de Online Editor en begin direct met het maken van je persoonlijke kerstkaarten!

Fotofabriek templates!