Goed voorbereid met je camera op vakantie

Gepubliceerd op 12-05-2016

Herfst is de tijd van prachtige rode, oranje en gele kleuren die je overal in de natuur tegenkomt. Je vakantie is iets wat je altijd wilt blijven herinneren.

Of het nou een actieve herfstvakantie is of juist een lekkere lui vakantie. Met foto’s die je toen hebt gemaakt kan je altijd terugdenken aan die heerlijke tijd. Maar dan moet je wel goed voorbereid op vakantie gaan.

Leeg geheugenkaartje

Het is fijn als je op vakantie gaat zonder dat je camera ineens aangeeft dat het geheugenkaartje vol zit. Daarom is het van essentieel belang dat voordat je op vakantie gaat een leeg of nieuw geheugenkaartje meeneemt.

Als je dit niet doet heb je de kans dat halverwege je vakantie het kaartje vol zit met allemaal foto’s en filmpjes en moet je gelijk al een selectie gaan maken.

Nou is het van belang als je een kaartje koopt, dat hij voldoende ruimte bied voor al jouw vakantiefoto´s. Heb je een camera die foto´s maakt met hoge kwaliteit? Dan moet je een kaartje hebben met veel GB.

Let er wel op dat zo’n klein kaartje kwetsbaar is. Als je hem niet in de camera hebt, zorg dan dat je hem bewaard is het desbetreffende doosje.

Extra accu

Het is altijd verstandig om een extra accu mee te nemen. Stel voor je gaat een stukje wandelen in de bossen en je accu van de camera begeeft het. Dat zou zeker jammer zijn.

Om dit te voorkomen is het altijd van belang om je accu goed op te laden voordat je een uitstapje maakt. Toch is het voor de zekerheid handiger om één extra mee te nemen. Je weet het maar nooit.

Als je de accu voordat je op pad gaat oplaad, kan de accu al best lang mee. Maar om nog zuiniger met de accu om te gaan is het verstandig om je camera telkens uit te zetten als je een foto hebt gemaakt. Hierdoor verspil je geen onnodig accuverbruik.

Speciale tas

Je moet natuurlijk wel zuinig zijn op je camera. Het zou zonde zijn als de camera kapot zou gaan tijdens je vakantie. In de herfst kan het nog wel eens vochtig zijn buiten en dan biedt een cameratas de iedeale bescherming, zodat je camera niet beschadigd raakt. 

Heb je een grote spiegelreflexcamera? Dan zijn er ook speciale rugtassen die je kunt gebruiken als cameratas.

Op donkere herfstdagen heb je vast geen zin om erop uit te trekken, maar weet wel dat deze dagen typerend zijn voor de herfst. De kleuren van de blaadjes veranderen van groen naar geel en paddestoelen komen in verschillende kleuren boven de grond uit.

Prachtige momenten om foto's van de maken en die herfst foto's kun je gemakkelijk via de software van Fotofabriek laten afdrukken in een mooi fotoboek.

Geniet van jouw herfstvakantie!

Reacties op Facebook