powered by

Terug

06 juni 2019/

Interviews

Lucie Beck

Foodstylist en fotograaf

Yx8i9hGawyT

Ontmoet Lucie Beck. Na de verkoop van haar bedrijf in creatieve workshops, besloot Lucie het over een andere boeg te gooien. Ze ontwikkelde zich als fotograaf en legde de focus op food fotografie. Inmiddels legt Lucie ook andere onderwerpen vast op beeld en zijn haar creaties in de mooiste tijschriften te bewonderen. Lucie is een voorstander voor het delen van kennis en naast het bieden van inspiratie op haar website, geeft ze ook workshops, presentaties en privélessen over fotografie en styling. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Hoe ben je het fotografie vak ingerold?

Na het verkopen van mijn andere bedrijf heb ik mezelf de tijd gegeven om te zoeken wat ik nu echt wilde gaan doen. Op een gegeven moment was ik voor een brocante winkel een ‘’mannen tafel’’ aan het stijlen met hamburgers en frietjes (om te oefenen).

De eigenaar vond deze foto’s erg mooi en vroeg direct naar mijn uurtarief. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en ben ik mij gaan focussen op food fotografie. Langzaam aan ben ik ook foto’s gaan maken van producten, interieurs en bloemen

Wat houdt het werk van een foodstylist precies in?

Het werk van een foodstylist is om ervoor te zorgen dat het eten er op zijn aantrekkelijkst uit komt te zien, zodat je er een hap uit wilt nemen.

Dit kun je bereiken door je te focussen op het gerecht, maar ook door kleurgebruik, compositie en het gebruik van passende accessoires (bijvoorbeeld; servies, bestek, servetten)

Binnen  food fotografie heb je ook met uitdagingen te maken zoals gesmolten kaas en ijs.

Heb je ook een bepaalde voorkeur voor een onderwerp om te fotograferen?

Mijn persoonlijke voorkeur is de laatste tijd; eten in combinatie met natuur en groen. Salades kunnen ook prachtig zijn met verschillende kleuren.

Ook mooie taarten met kaarsjes in een dark moody setting, foto’s van ingrediënten, noem maar op. Eigenlijk zijn veel onderwerpen favoriet.


 

Met welke uitdagingen krijg je te maken tijdens een fotografie opdracht?

Met het licht, de styling en/of compositie. Ten eerste moet je goed licht hebben, een foto valt of staat met een goede lichtbron. Een andere uitdaging is de styling. Deze kan soms tegenvallen en dan moet je hier weer iets aan veranderen.

Binnen food fotografie heb je ook met uitdagingen te maken zoals gesmolten kaas en ijs. Met deze producten moet je heel snel werken en je set van tevoren goed voorbereiden.

Voor opdrachtgevers kan ik witte frisse foto’s maken maar ook minimalistisch. 

Hoe zou je jouw kenmerkende stijl als food fotograaf en stylist willen omschrijven?

Authentiek, beetje Frans brocante en Italiaans. Ik hou van een beetje ‘’rommelig’’ maar niet té.

Voor opdrachtgevers kan ik witte frisse foto’s maken maar ook minimalistisch. Ik probeer het vaak zo realistisch en natuurlijk mogelijk te houden.

Ik hou van een beetje ‘’rommelig’’ maar niet té.

Op je Instagram organiseer je de #onlyone foto challenge. Wat is de gedachte achter deze wedstrijd?

Het is om jezelf te pushen om te gaan fotograferen en hierbij je eigen grenzen te verleggen. In het begin van mijn carrière daagde ik mezelf uit om elke week iets op de foto te zetten. Fotografie is namelijk een kwestie van blijven oefenen.

De #onlyone challenge op mijn Instagram dient als een soort stok achter de deur; ik verzin een onderwerp zoals een ei of een cake. Vervolgens is het aan de deelnemers om dit onderwerp anders op de foto te zetten dan dat ze normaal gewend zijn.

De winnaar ontvangt een vinyl backdrop (een foto achtergrond) van mij en de foto krijgt een mooi plekje op mijn blog. Het is heel inspirerend om te zien wat anderen maken en het is ook leuk om op deze manier nieuwe accounts te ontdekken. Men leert veel van elkaar op Instagram.

Welke handige tips kun je een beginnend food fotograaf meegeven?

Wat ik al eerder noemde...heel veel oefenen! Probeer een portfolio op te bouwen en werk met anderen samen. Zo organiseer ik bijvoorbeeld het event ‘’Gathering & Styling’’. Dit event vindt elke keer plaats op een andere inspirerende locatie, waar je met anderen een paar uur foto’s kunt maken en kennis kunt delen.

Ook kan ik als tip meegeven; creëer zelf een mooie setting voor je foto thuis en probeer online en offline te leren. Durf hierbij fouten te maken en wees niet bang om op mensen af te stappen.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling