powered by

Terug

15 oktober 2019/

Interviews

Betül Dogan-Taskin

Baby fotograaf

urcwsRjm04f

Betül Dogan-Taskin kun je het best omschrijven als een maatschappelijk werkend fotograaf. Ze is eigenaar van Creative baby photography en helpt mensen met het vastleggen van hun meest dierbare momenten. Ze bedenkt unieke en creatieve shoots en werkt nauw samen met haar klanten, om zo de beste kwaliteit te leveren.

Waarom fotografie?

Fotograferen heb ik altijd al heel leuk gevonden. Creatief bezig zijn voor een mooi beeld en toch een tikje anders vastleggen vind ik heel fijn. Zodra ik van mijn klant een heel tevreden en leuke reactie terugkrijg, is mijn missie geslaagd. Yes! 

Zodra ik van mijn klant een heel tevreden en leuke reactie terugkrijg, is mijn missie geslaagd.

Wanneer ben je serieus iets gaan doen met fotografie?

Na de geboorte van mijn dochter heb ik mijzelf steeds meer verdiept in Newborn en baby fotografie. Ik was letterlijk dag en nacht bezig om mijzelf te ontwikkelen als professional. Ik heb verschillende opleidingen en workshops gevolgd in Nederland. Ook heb ik van de beroemdste fotograven in Canada en Amerika offline workshops gevolgd. Momenteel ben ik ook bezig met een opleiding om mijzelf alleen maar te verbeteren en verder te ontwikkelen. 

Ik was letterlijk dag en nacht bezig om mijzelf te ontwikkelen als professional.

Doe je, of zou je ook nog andere dingen willen doen op het gebied van fotografie?

Ik ben gespecialiseerd in newborn en baby fotografie. Hiernaast ben ik een erkend leerbedrijf en gekwalificeerd praktijkbegeleider fotografie sinds januari 2019. Het is geweldig om een student te coachen in haar loopbaan als toekomstige baby fotografe. Ik vind het heerlijk als ik een positief bijdrage kan leveren bij een ander. 

Het is geweldig om een student te coachen in haar loopbaan als toekomstige baby fotografe.

Wat is jouw drijfveer in het fotograferen?

Ik krijg enorm veel energie van mijn werk als newborn en baby fotografe. Een droom wat ik door hard werken heb kunnen waarmaken. Dankzij tevreden klanten en mond-tot-mond reclame komen er alleen maar nieuwe baby’s bij. Het is geweldig om de allerkleinste op schoot te hebben. Kusje, knuffel en op de foto! Doordat klanten het ervaren als emotionele therapie in plaats van commercieel gedoe, wordt mijn werk enorm gewaardeerd. Zo blijft mijn onderneming ook alleen maar verder groeien. 

Een droom wat ik door hard werken heb kunnen waarmaken.

Fotografeer je ook andere dingen?

Ik fotografeer eigenlijk voornamelijk baby's, portretten en gezinnen. Ik sta natuurlijk wel open voor andere uitdagende opdrachten waar ik mijn eigen stijl en creativiteit in kwijt kan. Ik vind het hiernaast ook erg leuk om natuur, cultuur en eten te fotograferen.

Ik vind het super tof om boven de verwachtingen foto's te kunnen sturen naar mijn klanten.

Welke tip zou je meegeven voor beginnende fotografen?

Als fotografie je droom is kan ik je maar één ding meegeven: Denk, durf en doe!

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling