powered by

Terug

01 maart 2019/

Interviews

Ilse Martina

Instagram fotografie

hLPO4cIYyU0

Ilse Martina (29) is geboren in Groningen maar woont al bijna 8 jaar samen met haar vriend en dochtertje in Amsterdam. Ilse schrijft al 10 jaar lang met passie artikelen voor haar beauty, fashion en lifestyleblog www.Ilsedaniellemartina.com. Daarnaast is ze dagelijks actief op Instagram, waar ze voor dezelfde onderwerpen foto’s plaatst die gemaakt zijn met haar spiegelreflexcamera. Het creëren van de juiste setting voor een kwalitatief goede foto op Instagram is waar de uitdaging ligt. Ilse vertelt ons wat er allemaal komt kijken bij het maken van een mooie foto voor het populaire social media-kanaal Instagram. 

Welke onderwerpen fotografeer je voor jouw Instagram?

Op mijn Instagrampagina vind je foto’s van verschillende onderwerpen. Ik vind het ontzettend leuk om beauty producten te fotograferen en om elke keer weer een nieuwe creatieve setting te bedenken. Hierbij stel ik mijzelf dan de vraag; ‘’Hoe kan ik het product zo goed mogelijk naar voren laten komen op de foto?’’.

Daarnaast kun je op zowel mijn blog, als op mijn Instagram, foto’s vinden uit de categorie fashion, food en interior. Ook plaats ik foto’s van mijn dochter. Eigenlijk vind je op mijn Instagram foto’s waar ik zelf een goed gevoel van krijg en waar ik blij van word.

Ik maak vrijwel al mijn foto's met mijn spiegelreflexcamera, daar kan geen telefooncamera tegenop.

Met welke factoren hou je rekening bij het maken én plaatsen van een foto?

Ik vind het belangrijk dat mijn foto’s een bepaalde sfeer uitbeelden en kwaliteit uitstralen. Ik maak daarom vrijwel al mijn foto’s met mijn spiegelreflexcamera, daar kan geen telefooncamera tegenop.  Een factor waar ik ook altijd rekening mee hou is licht. Het is belangrijk dat er voldoende daglicht is op het moment dat ik een foto maak. Dit zorgt voor scherpere foto’s en de producten die ik fotografeer komen dan beter tot hun recht. 

Als ik eenmaal de foto heb gemaakt en wil plaatsen, hou ik rekening met het tijdstip waarop ik dit van plan ben te doen. Mijn volgers zijn namelijk op bepaalde tijdstippen het meest actief op Instagram.

Vervolgens let ik er goed op dat ik niet steeds dezelfde filters voor mijn foto’s gebruik. Het is wel belangrijk dat mijn Instagram feed één geheel vormt, daarom let ik erop dat de foto’s qua kleuren (filters) op elkaar aansluiten. Ik wil graag dat het er fris uitziet en ben ook kieskeurig als het gaat om het kiezen van de juiste foto.

Gebruik je ook fotobewerking apps?

Zeker! Ik begin vaak met Adobe Photoshop op mijn Macbook. Ik maak de afbeelding dan scherper en iets lichter. Ook haal ik oneffenheden weg. Daarnaast gebruik ik de app Facetune om bepaalde gele of grijze tinten in de foto nog witter te maken. Tot slot gebruik ik af en toe de app Afterlight, speciaal voor een dusty filter. 

Iets waar je doelgroep zich in kan herkennen is belangrijk voor de engagement van je Instagram account.

Dragen bepaalde fototechnieken ook bij aan een groei in interactie bij een foto?

Jazeker. Wazige Iphone foto’s kunnen echt niet meer.  Het maken van foto’s met een professione camera is een echte must. Ik merk dat goede kwaliteit foto's meer likes ontvangen en meer interactie stimuleren bij een post. Het is denk ik ook belangrijk dat de doelgroep zich kan herkennen in een bepaalde foto, zoals bijvoorbeeld een badmomentje met mooie producten. Dit is een momentje waarin je even me-time hebt en je geniet. Mensen kunnen zich in dit moment herkennen, dit wekt een gevoel bij mensen op. Mijn ervaring leert dat mensen sneller reageren bij deze foto's dan bij een simpele selfie.

Is er ook een bepaalde boodschap die je wilt overbrengen met jouw foto’s?

Ik wil vooral inspireren. Zelf kijk ik het liefst de hele dag naar mooie foto’s op Instagram en ik hoop dat mensen dit ook bij mijn foto’s doen.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling