powered by

Terug

24 april 2018/

Interviews

Iris van Velzen Fotografie

Dierenfotografie

dQuvwap1XfM

Iris van Velzen, dierenfotografe. Ze loopt al sinds ze een klein meisje is met een camera in haar handen. Sinds haar eerste digitale spiegelreflexcamera is ze steeds serieuzer gaan fotograferen. Het verhaal en de emotie achter de foto is voor haar het belangrijkst.

Je kent het wel, je bent gek op je huisdier en de rest van het gezin ook. Wat is er nou leuker dan jullie favoriete maatje vast te leggen op een foto? Dieren fotograferen is alleen zo makkelijk nog niet, ze zijn onvoorspelbaar en zitten over het algemeen niet stil. In dit artikel praten we met een dierenfotografe, zij vertelt wat belangrijk is tijdens het fotograferen van dieren.

Van waar de keuze voor dierenfotografie?

Ik heb heel bewust gekozen voor het fotograferen van dieren. In het verleden heb ik wel eens mensen gefotografeerd, maar ik ben meer een beestenmens. Ik vind beesten erg leuk om te fotograferen, daar word ik echt vrolijk van.

Ik vind het belangrijk dat je op de foto het karakter van het dier terugziet

Welk aspect vind je belangrijk in een foto?

Ik vind het belangrijk dat je op de foto het karakter van het dier terugziet. De emoties die bij dat moment horen, die wil ik vastleggen op de foto. Een hond die houdt van gek doen en rennen, om die rennend met een hele vrolijke kop, helemaal blij en in zijn element te fotograferen, daar kan ik van genieten.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen op het gebied van dierenfotografie?

Ik doe mijn best om mezelf te blijven verbeteren door veel te oefenen. Daarnaast als ik iets niet weet ga ik uitzoeken hoe dit moet. Ik volg lessen en workshops. Dit zodat ik mijn fotografie kan blijven verbeteren en daarnaast ook meer kan leren over het nabewerking van mijn foto’s.

Voor het dier is het niet logisch om te poseren voor de foto, maar dat maakt het juist leuk. 

Wat is voor jou een gouden regel van het fotograferen?

Ik vind het tijdens mijn sessies belangrijk dat het voor het dier een leuke ervaring is. Voor de foto’s vind ik het belangrijk dat ogen van het dier altijd scherp zijn.

Bedenk je vooraf hoe een foto er uit moet komen te zien?

Vaak heb ik van te voren wel een idee, maar dit werkt in de praktijk niet altijd. Dieren zijn onvoorspelbaar en werken niet altijd mee. Voor het dier is het niet logisch om te poseren voor de foto, maar dat maakt het juist leuk. Om er iets heel moois van te maken is voor mij echt de uitdaging.

Honden vind ik geweldig om te fotograferen!

Wat vind je het leukste om te fotograferen?

Dat zijn honden en veulens. Honden in actie vind ik geweldig om te fotograferen. Paarden vind ik ook heel leuk. ’s Ochtends vroeg alleen bij een merrie en haar veulen in de wei liggen om foto’s te maken terwijl de rest van de wereld nog in bed ligt, daar kan ik van genieten.

Wat is de kracht van Iris van Velzen fotografie?

Naast het fotograferen van de dieren, maakt Iris een feestje van het hele proces. Vanaf het moment dat de sessie begint tot aan het moment dat de klant thuis het fotoproduct uitpakt.

Het moet voor het dier en de eigenaar een leuke ervaring zijn. Iris komt na het maken van de foto’s bij de mensen thuis om een presentatie te geven van het resultaat en advies te geven bij het uitkiezen van passende foto’s en producten.

Dit zodat de klant een mooie tastbare herinnering van zijn huisdier heeft waar hij of zij jaren van kan genieten. Er zit veel zorg en aandacht bij de klant en het afleveren van een mooi en verzorgd product. Dit is de kracht van Iris van Velzen fotografie. Neem een kijkje op haar website, Instagram of Facebook!


 

Inspireer anderen met jouw creatie..