powered by

Terug

11 april 2019/

Interviews

Kimber en Saskia

Reisbloggers Kimber en Saskia

RnzDB6goMca

Saskia en Kimber, reisfanaten in hart en ziel. Ze kennen erlkaar al bijna 10 jaar. Ongeveer 5 jaar geleden besloten zij om iets met hun passie voor reizen te doen en kregen al snel het idee om een reisblog te starten. Puur omdat ze het zo leuk vonden om hun verhalen en ervaringen te delen. Ze vinden veel verschillende soorten reizen leuk; stedentrips, reizen naar de natuur, maar ook roadtrips. Het ontdekken van nieuwe culturen en het eten uit de verschillende landen vinden ze misschien nog wel het leukst aan het reizen. We spraken met Kimber en Saskia over hun passie voor reizen. Lees snel verder!  

Hoe is jullie passie voor reizen begonnen?

Als kind keken we elk jaar weer uit naar onze zomervakantie naar Griekenland (Kimber) en Spanje (Saskia). De passie voor reizen begon pas echt toen we onze eerste verre reis maakten. Voor Saskia was dit tijdens haar eerste reis naar Thailand. Kimber raakte verslaafd aan het reizen nadat ze in Vietnam geweest was. Deze twee reizen maakten we een jaar na elkaar, dus je kunt wel zeggen dat onze passie tegelijkertijd aangewakkerd werd!

Reizen is wat ons betreft het mooiste wat er is

Wat vinden jullie zo leuk aan reizen?

We vinden het super leuk om andere culturen en gebruiken te ontdekken. Om te zien dat ons leven in Nederland echt niet per se de standaard is. Daarnaast houden we beide enorm veel van lekker eten. Stiekem vinden we dit misschien nog wel het allerleukste aan reizen.

Naar wat voor soort plekken reizen jullie het liefst?

Dat varieert enorm. We zijn gek op stedentrips, zowel naar de grote, bekende steden als naar kleine, onontdekte plaatsen. Ook houden we van natuur en maken we graag roadtrips. Met de auto kom je toch op heel andere plaatsen dan wanneer je met het ov reist. Als we een lange reis maken, vinden we een balans tussen steden en natuur het meest ideaal.

Zijn jullie vaak lang van huis en hoe gaan jullie hiermee om?

We proberen allebei 1 keer per jaar een paar weken aaneengesloten op reis te gaan. Kimber gaat vaat 4 tot 7 weken weg en Saskia een week of 3. Het is heerlijk om even écht weg te zijn en we genieten daar ook enorm van. Daarnaast zijn we vrijwel maandelijks voor kortere periodes van een paar dagen tot 2 weken weg. De meeste reizen maken we overigens met onze man en vriend, dus gelukkig hoeven we hen niet lang te missen.

Wat zijn must artikelen die jullie meenemen op reis?

Onze camera’s, een powerbank en telefoon.

Hebben jullie plekken die jullie graag nog willen bezoeken?

Heb je even 😉. We hebben allebei nog een flink wensenlijstje. Zo wil Saskia graag nog naar  Noorwegen, Griekenland, Argentinië, Japan en Namibië. Kimber heeft Marokko, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland bovenaan staan.

Leggen jullie foto's naast deze blog nog op een andere manier vast? Bijvoorbeeld in fotoboeken.

Vroeger deden we dit wel, maar nu is onze blog inderdaad ons fotoboek. Hierdoor zijn we ook veel meer met onze foto’s bezig én bekijken we ze vaker terug. Als we Reisgenie niet gehad hadden, zouden we zeker fotoalbums maken. Fijn om zo weer even terug te dwalen naar je vorige reis. We hebben overigens in onze huizen wel veel reisfoto’s hangen, waardoor we ook een fysieke herinnering hebben aan onze reizen.

Reis vooral zoals je dat zelf wilt

Hebben jullie tips voor reizigers?

Reis vooral zoals jij dat wilt. Kies een bestemming en manier van reizen die jou het meest aanspreekt. Of dat nu een georganiseerde groepsreis is, een zelf geplande roadtrip of een paar maanden backpacken. Daarnaast raden we je aan om ervaringen en foto’s van andere reizigers te bekijken. Hierdoor kun je een goede indruk krijgen of de bestemming past bij je wensen. We lezen zelf ook graag reisblogs en tips en ervaringen van medereizigers. Alle plekken die we willen bezoeken slaan we op in MyMaps van Google of in Maps.me en vervolgens stellen we op basis daarvan een route samen voor een volgende reis. We zorgen er ook voor dat we genoeg ruimte hebben om ter plekke wat toe te voegen aan onze route of planning, want locals hebben vaak de beste tips. Verder raden we iedereen aan om vooral heel erg te genieten, want reizen is wat ons betreft het mooiste wat er is.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling