powered by

Tips voor het organiseren van een tof kinderfeestje

Als ouder wil je dat je kind natuurlijk een fantastisch verjaardagsfeestje heeft. Eentje die ze nooit zullen vergeten! Maar hoe organiseer je een kinderfeestje zonder zelf gek te worden? Wij hebben een aantal tips opgesteld waarmee je een heel eind komt. 

Thema kinderfeestjes

Bob de Bouwer, Dora, Minions en noem het maar op. Kinderen hebben gedurende hun leven ontzettend veel helden die ze maar al te graag zien en willen zijn. Vindt jouw kind Maya de bij helemaal leuk? Dan heb jij het perfecte thema gevonden. Alles in Maya de Bij stijl hoort dan op dit feestje thuis.

Tip: Maak zelf feesthoedjes aan de hand van het thema dat je hebt gekozen Je kan dit eenvoudig online doen. Wat is er nou leuker om de kinderen rond te zien lopen met feesthoedje met hun favoriete karakter? 

S.O.S

Nu je een thema hebt, is het belangrijk om overzicht te houden en te plannen. Een lijst waar je alles op kunt afvinken is hier dan ook handig bij. Zo weet je zeker of je iets al hebt gekocht of al hebt gedaan! Schrijf het onderdeel met de daarbij horende boodschappen en/of to-do’s op. Schakel hulptroepen in die je helpen met het bakken, knutselen en natuurlijk opruimen. Het organiseren van een kinderfeestje thuis lukt namelijk niet in een dag. Maak daarom een planning en vraag je moeder, zus, vader en noem het maar op. Zo weet je zeker dat je voor aanvang van het feestje alles onder controle hebt.

Uitnodigingen

Een kinderfeestje begint natuurlijk bij de uitnodigingen. Een leuk idee is dan om bijvoorbeeld een persoonlijke uitnodiging met een foto te maken. Heb je een prinsessenjurk liggen en is dit ook het thema? Maak dan een foto met jouw kind in een superleuk prinsessenjurkje. Voorpret met een leuke uitnodiging is het halve werk!

Zoet

Snoep? Ja, daar worden veel kinderen blij van! Een kinderfeestje maak je dan ook compleet met wat lekkers. Trek het thema ook hier door. Maak bijvoorbeeld cupcakes of cake pops met Minions erop. Heb je geen idee hoe je dit moet doen? Op YouTube vind je ontzettend veel filmpjes waarin dit wordt uitgelegd. Een kind kan de was doen :-).

Aankleding

Van de meeste kinderhelden vind je tegenwoordig genoeg spullen om een feestje mee aan te kleden. Kun je niks vinden? Dan is zelf knutselen de beste optie! Er gaat wel wat tijd in zitten, maar dan heb je ook wat. Zoek op het internet naar leuke afbeeldingen, plak dit op karton, uitsnijden, en klaar! Zo heb je een levensechte minion in huis! Maak leuke foto props van hun favoriete held en zet alle kinderen hiermee op de foto. Een ander leuk aspect wat nooit op feestjes ontbreekt, zijn natuurlijk de slingers. Deze kan je ook gemakkelijk online maken. Je kan verschillende foto's toevoegen op de slingers, maar ook teksten en veschillende decoraties. Zo kan je bijvoorbeeld het lievelings stripfiguur van je kind op de vlaggetjes plaatsen. Wat is er nu leuker om zelf de vlaggetjes voor je kinderfeestje te ontwerpen? 

Tip: druk deze foto’s na het feestje op Retroprints af en geef ze die een paar dagen later cadeau. Een leuke herinnering aan een origineel kinderfeestje. Iets om nooit meer te vergeten.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling