powered by

Moederdagcadeau DIY's

Wanneer is Moederdag ook alweer? Ja, dit is een vraag die je jezelf elk jaar weer stelt. Moederdag is binnenkort al, namelijk op 12 mei!

Heb je nog niets voor je lieve moeder en wil je een keer iets anders geven dan een bloemetje of een ontbijtje op bed? Hier alvast een aantal Moederdagcadeau do-it-yourselves (DIY) voor een origineel cadeau waar jouw moeder hoe dan ook blij van wordt.  

Crea bea time

Houdt jouw moeder van allerlei verzorgingsproducten? Dan is dit misschien wel een perfect cadeau voor Moederdag. Wat je nodig hebt: een doorzichtige pot met een deksel, verschillende kleine verzorgingsproducten die jouw moeder lekker vindt, denk aan: shampoo, showergell, lipbalsem, handcrème etc. En als laatste een leuk lint, een etiket en een leuke kleurstift.

Wanneer je dit allemaal in huis hebt, kun je aan de slag! Draai de pot open en stop alle heerlijke producten in de pot die jij voor je moeder hebt uitgezocht. Leg de producten zo in de pot neer zodat alle producten goed zichtbaar zijn. Draai de pot nu dicht. Geef de pot een creatieve touch door een leuk (katoenen)draad erom heen te wikkelen. Schuif het etiket eraan, schrijf een leuke tekst op het etiket en zet er een mooie strik in. Zo heb je een makkelijk maar toch origineel Moederdag cadeau voor jouw allerliefste moeder.

Tip: wat ook erg leuk is om toe te voegen aan de pot met verzorgingsproducten is een zelfgemaakte lipscrub. Je hebt nodig: 2 theelepels suiker, 1 theelepel honing en 1 theelepel olijfolie. Deze ingrediënten heb je hoogstwaarschijnlijk wel in huis liggen dus dit hoef je in ieder geval niet te kopen! Mix deze ingrediënten, stop het in een klein potje en klaar! Je zelfgemaakte DIY-lipscrub.

Home is where mom is

Is jouw moeder weg van leuke herinneringen, met name van fotoherinneringen? Maak dan je moeder op Moederdag blij met een hangende DIY-fotolijst met een leuke foto of quote erin. Benodigdheden: een fotolijstje, een oude ketting of een stuk draad, een lijmpistool of een ander soort lijm wat erg sterk is en als laatste een leuke foto van jullie samen. Je kunt ook kiezen voor een mooie quote die op je moeder van toepassing is of één die jouw moeder vaak zegt.

Je ziet het misschien steeds vaker voorbijkomen: fotolijstjes die aan een draad of ketting aan de muur worden gehangen. Je gaat als volgt te werk: laat van tevoren een foto of quote afdrukken die je in het fotolijstje wilt hebben. Haal de achterkant van het fotolijstje er alvast uit. Je kunt ervoor kiezen om een stukje draad te gebruiken maar je kan ook een oude ketting gebruiken die je niet meer draagt om het lijstje op te hangen. Wanneer je dit gedaan hebt, kan je het draad of ketting bevestigen met lijm in de bovenste hoeken van de achterkant van het lijstje en laat dit goed drogen. Vervolgens leg je je foto of afgedrukte quote in het lijstje. Zet de achterkant weer in het lijstje vast, et voilà! Een origineel Moederdag cadeau waar jouw moeder zeker heel blij van wordt!

Creatief met dichten

Ben je niet zo goed in knutselen? Een zelfgemaakt gedicht zal je moeder ook al creatief genoeg vinden! Maak een leuk kort gedichtje over hoe lief en leuk je moeder wel niet is en laat deze drukken op een leuke wanddecoratie. Je kan bijvoorbeeld je gedichtje op een tegeltje laten bedrukken. Maak het tegeltje af met leuke versieringen erom heen bijvoorbeeld met hartjes. Vindt je een tegeltje iets te klein om te laten zien hoeveel je van je moeder houdt? Een gedichtje afdrukken op een canvas is ook mogelijk. Kies de mooiste foto uit van jullie samen om deze als achtergrond te gebruiken en voeg jouw zelfgemaakte gedicht toe. Een superleuk Moederdagcadeau waar je nog heel lang van kan genieten!

Extra genieten met je eigen mok

Houdt jouw moeder ook van een lekker bakje koffie ’s ochtends? Laat haar dan voortaan extra genieten! Ontwerp je eigen mok met foto! Kies de mooiste foto van jullie samen uit en laat deze afdrukken op de mok.

Je kunt er ook voor kiezen om de verrassing nog groter te maken door een magische mok cadeau te geven! Deze mok is standaard zwart gekleurd. Zodra je een warme drank er inschenkt, wordt de foto op de beker zichtbaar.

Doordat de mokken gemaakt zijn van echt keramiek, blijft de foto jarenlang goed! Deze mokken zijn daarnaast ook nog eens geschikt voor vaatwasser én magnetron!

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling