powered by

Zo organiseer je een originele babyshower!

Wanneer je zwanger bent is natuurlijk niets leuker om dit nieuws te delen met iedereen waar je om geeft. Het is tenslotte niet zomaar iets, een kindje krijgen is wel erg bijzonder. Wil jij dit zelf organiseren of wil je dit voor iemand organiseren? Let dan goed op want hieronder staan wat leuke tips en tricks voor het organiseren van de perfecte babyshower!

Wanneer je een leuke babyshower geeft zijn er een paar dingen waar je het feestje net dat beetje extra door kan geven. Denk bijvoorbeeld aan leuke spelletjes/activiteiten en mooie en originele versiering!

Maak de dag compleet met mooie versiering

Bij een feestje hoort natuurlijk wel versiering. Veel of weinig versiering, net wat jij wilt natuurlijk maar je kunt het extra leuk maken door wat mooie details. Laat bijvoorbeeld een origineel uitnodigingskaartje helemaal naar wens bedrukken door hem zelf gratis en makkelijk te ontwerpen in onze Online Editor!

Wanneer je het echt persoonlijk wilt maken kan je ook slingers maken met je eigen tekst en foto’s. Net zoals bij het uitnodigingskaartje kan je deze zelf ontwerpen. Zet je boodschap in de slingers, of eventueel de naam van je toekomstige kindje. Net wat jij leuk vindt! Je kan ook je gasten nog even in spanning laten door roze én blauwe vlaggetjes te maken. Zo houd je ze nog even in spanning. Ook kun je de boel opleuken door feesthoedjes te kopen. Zo word het echt een feestje en ook deze kun je zelf ontwerpen in onze Online Editor! De mogelijkheden zijn oneindig.

TIP: Fotofabriek heeft nog veel meer leuke feestartikelen zoals feestborden, cadeaucheques en naamkaartjes!

Optie 1: Rompertjes verven

Koop wat leuke kale rompertjes stiften/verf die goed te gebruiken is voor op kleding. Geef je gasten er 1 en laat ze los gaan op de rompertjes. Ze kunnen zo hun persoonlijke boodschap of gekke ontwerp op hun rompertje voor jou maken zodat jij en je toekomstige kindje altijd terug kunnen kijken op een mooie dag.

Optie 2: Raad de datum!

Maak een bord met hierop een kalender met allerlei data en schrijf hierop de uitgerekende datum. Verberg de datum voor de anderen en hang deze op bij de babyshower. Je gasten kunnen dan raden welke dag je bent uitgerekend en je kan voor de winnaar een klein cadeautje uitreiken. Zo maak je het extra spannend om te vertellen wanneer jij je kindje kan verwachten! 

Tip: Ontwerp een kalender op een poster of op kurk. Of ontwerp een unieke kalender met foto's van jouw zwangerschap.

Optie 3: Photobooth

Wat is er nou leuker dan deze leuke dag met al je vrienden en familie vast te leggen door je eigen gemaakte photobooth? Je kan erg makkelijk een fotoframe maken door deze uit karton te snijden en te verven met bijvoorbeeld een leuke tekst. Deze kan je ophangen aan touwtjes met haakjes aan het plafond of je laat je gasten hem zelf vast houden.

Maak heel simpel wat leuke quotes op karton en wat leuke attributen zoals een speen of een babyslabbetje en laat je gasten zelf kiezen hoe ze op de foto willen. Je kan iemand vragen om foto’s te maken met bijvoorbeeld een leuke polaroid camera of gewoon zelf met je telefoon, lekker goedkoop! Hang nog wat ballonnen en slingers bij je photobooth en leg zo deze mooie dag vast voor jou en je gasten op een originele manier!

Tip: Om er zeker van te zijn dat je al je mooie foto’s niet kwijt gaat raken of per ongeluk verwijderd maak je gemakkelijk en snel een mooi fotoboek! Bundel alle herinneringen van deze prachtige dag bij elkaar en kijk terug op momenten om nooit meer te vergeten.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling