powered by

Newborn fotografie

Je bent waarschijnlijk helemaal in de wolken bij de komst van je kleine wondertje. Wil jij de eerste dagen van je pasgeborene goed vastgelegd hebben? Kies er dan voor om een newborn fotoshoot te houden met een professionele fotograaf. De eerste dagen van je kleintje zijn onbetaalbaar, leg deze dus voor altijd vast in een fotoboek met de meest prachtige foto’s. Zo kan je op ieder willekeurig moment deze magische dagen herbeleven.

Fotograferen in de eerste 3 weken

Kies ervoor om de newborn shoot te houden binnen de eerste 3 weken na geboorte. De baby’s krullen zich dan nog mooi zelf op, zoals ze ook in de baarmoeder hebben gelegen: in de foetushouding. In de eerste paar weken slapen de kindjes nog veel en zo krijg je een mooi en schattig beeld van de slapende pasgeborene. Wil je juist dat de baby wakker is? Laat hem/haar dan bij ongeveer 8 weken fotograferen. Op dat moment is het wel al lastiger om de baby in bepaalde posities neer te leggen.

Welk moment van de dag?

Naast het aantal weken dat de baby geboren is, moet je er ook om denken op welk moment van de dag de shoot gehouden wordt. Dit kan je het beste in de ochtend doen, net na het voedingsmoment. De baby is dan voldaan en zal vredig gaan slapen, wat de mooiste plaatjes oplevert!

Stijlen van newborn fotografie

Newborn fotografie kent een aantal stijlen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een geposeerde fotoshoot te houden. De baby is in de eerste weken nog erg soepel en kan eenvoudig in bepaalde poses neergelegd worden. Daarnaast is ook een lifestyle reportage erg leuk, hierbij worden de foto’s op een zo min mogelijk geposeerde manier geschoten. Vaak worden deze foto’s bij het gezin thuis gemaakt, zodat het kleintje zich in een vertrouwde omgeving bevindt. Een reportage met het gezin is ook interessant, zo zie je het kersverse gezin stralend op 1 foto staan. Je kent de gedetailleerde babyfoto’s wel: handjes en voetjes afgebeeld op een foto. Het is bij een gezinsrapportage ook leuk om de hand van de ouder erbij te fotograferen, zodat je ziet hoe klein de hand van de baby daadwerkelijk is. Daarnaast is het ook erg leuk om bijvoorbeeld het voetje van de baby op de foto te zetten en deze te verwerken in een geboortekaartje of op een tegeltje.

Gebruik van accessoires

Er zijn veel newborn fotografen die gebruik maken van accessoires, ook wel ‘props’ genoemd. Je kan aan allerlei verschillende props denken, dit is afhankelijk van de stijl van de fotoshoot. Vaak worden de baby’s in mandjes gelegd of wordt er een wrap om de baby heen gewikkeld. Ook zie je tegenwoordig vaak dat de baby een schattig haarbandje draagt. Let wel op de achtergrondkleuren, vaak worden bij newborn shoots natuurlijke tinten gebruikt om een zacht beeld te creëren.

Newborn foto’s in een fotoboek

Je wilt deze foto’s natuurlijk nooit meer kwijtraken. Hoe leuk is het om deze te bundelen in een fotoboek? Je kan bij Fotofabriek eenvoudig je eigen fotoboek maken met de allermooiste foto’s van het kleintje. Lees ook 3 tips voor het maken van een fotoboek om je fotoboek nog mooier te maken!

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling