powered by

Zwangerschapsshoot met je partner

Tips voor een geslaagde zwangerschapsfotoshoot

Zwanger zijn en je klaarstomen voor de komst van de kleine is natuurlijk een spannende tijd. In alle hectiek van de voorbereidingen, wordt het vastleggen van die bijzondere periode dan ook vaak vergeten. Zonde! Want hoe leuk is het om samen met jouw partner een aandenken te hebben aan die bijzondere periode?

In dit artikel benoemen we een aantal leuke tips voor je zwangerschapsshoot op een rijtje. Zo kunnen jij en je partner straks met een glimlach terug kijken naar het moment waarop de kleine spruit nog in de buik zat.

Kies de juiste locatie

Een zwangersschapsfotoshoot kan zowel in een professionele fotostudio worden gehouden als op een andere locatie. Wil je graag originele zwangerschapsfoto’s? Kies dan voor een leuke locatie die voor jullie beide betekenis heeft. Wat dacht je van jullie favoriete plekje aan het strand? Een leuk locatie die jouw zwangerschapsfoto’s uniek maken.

De foto’s kunnen natuurlijk ook gewoon thuis worden genomen door een fotograaf. Een vertrouwde omgeving kan een positieve invloed hebben op de uitkomst van de foto’s. Uiteindelijk gaat het om de speciale band tussen jullie drietjes en die zal goed zichtbaar zijn op de foto als jullie beiden comfortabel zijn met de plaats van de zwangerschapsshoot.

Posities tijdens de shoot

Er zijn verschillende posities die je als aanstaande ouders kunt aannemen voor de foto. Het is leuk als de zwangere buik van de aanstaande moeder mooi in beeld komt en de partner kan hierbij fungeren als steun en toeverlaat. Zo kan de partner achter je komen te staan met zijn handen op jouw buik. Ook een liefdevolle kus op de zwangere buik maakt een mooie zwangerschapsfoto.

Naast verschillende posities kun je ook leuke accessoires toevoegen aan de zwangerschapsshoot. Dit zorgt voor originele foto’s en zijn leuk om later aan de muur op te hangen. Zo kun je de foto van de echo van de kleine vasthouden en op de foto zetten. Ook de eerste schoentjes van de kleine kun je op je buik neerzetten of vasthouden in je hand. Het toevoegen van persoonlijke items in de zwangerschapsshoot zorgt voor een mooie herinnering straks als de kleine geboren is.  

Outfits

Je wilt graag een outfit aan waar de buik van de vrouw mooi naar voren komt. Zo kun je beiden een simpele witte blouse aantrekken en kiezen voor zwart-wit foto’s. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om beiden met een bedekt bloot bovenlichaam op de foto te gaan. Belangrijk is dat jullie beiden kleding dragen wat lekker zit en waar je makkelijk verschillende posities in kunt aannemen.

Tip:  Less is more ! Probeer zware make-up en sierraden te vermijden. Natuurlijke kleuren, weinig make-up en simpele sierraden zorgen voor een rustig beeld op de foto.   

Vastleggen van de foto’s

Als de zwangerschapsshoot is geweest en je eindelijk de prachtige foto’s binnen hebt, is het tijd om ze op een mooi plekje vast te leggen. Dit kun je op verschillende leuke manieren doen.  Zo kun je er voor kiezen om de mooiste foto’s vast te leggen in een fotoboek. Als je van plan bent een babyboek voor de kleine te gaan maken, dan zijn de zwangerschap foto’s daar natuurlijk perfect voor.

De foto’s van de zwangerschapsshoot kun je natuurlijk ook mooi laten drukken op canvas en ophangen boven het wiegje in de kinderkamer. Zijn er teveel mooie foto’s om uit te kiezen? Maak dan een collage van jullie favoriete foto’s en hang deze aan de muur. Hang de foto’s bijvoorbeeld op aan retroprints, of kies voor hoge kwaliteit fotoprints, lijst deze in en creëer een leuke fotowand. Benieuwd hoe je dit het beste kan doen? Lees dan ons artikel met tips over het maken van de perfecte fotowand.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling