powered by

Foto’s verzamelen en sorteren: zo doe je dat!

We kennen het allemaal: je hebt een uitje, vakantie, verjaardag, feestje of een fotoshoot gehad en vele foto’s gemaakt. Vervolgens blijven deze foto’s op je telefoon, computer, harde schijf of in de cloud staan en je ziet ze nooit meer terug. Zonde, want ook die foto’s verdienen een tastbare herinnering, een herinnering waar je nog met regelmaat naar kunt kijken, het vast kunt pakken en kan delen met vrienden of familie. Op welke manier kan je je foto’s nou het beste verzamelen en sorteren? Waarom kies je wel voor de ene foto en niet voor de andere? Wij helpen je graag verder!

Stap 1. Verzamel je belangrijkste herinneringen

Zorg vooral eerst dat je weet wáár je foto’s staan en verzamel het vervolgens op één plek. Een laptop of computer is het gemakkelijkst, maar als je dit niet hebt kun je ook je telefoon prima gebruiken. Die ene vakantie in 2018; waar heb je die foto’s toch gelaten? Of die leuke babyshower van een vriendin in 2019? Doe eerst een zoektocht op je meest gebruikte apparaten. Ga door de foto’s heen die op je telefoon staan, kijk op je computer of laptop of hier nog mappen op staan met foto’s van eerder, maar pak ook die ene losse harde schijf erbij om te zien of hier nog belangrijke foto’s op staan. Heb je foto’s op de server opgeslagen? Sla deze stap vooral niet over. 

Stap 2. Zorg voor overzichtelijke mappen

Doe dit vooral tegelijkertijd met stap 1. Daarmee voorkom je namelijk dat je opnieuw door alle foto’s moet! Gooi niet lukraak je foto’s allemaal in één map, maar zorg voor een duidelijk overzicht. Maak bijvoorbeeld mapjes per jaar en per maand of verdeel de foto’s over verschillende mappen gesorteerd per vakantie of uitje. Een duidelijke structuur in de mappen gaat het uiteindelijk veel gemakkelijker voor je maken. Kom je er vandaag niet aan toe om je foto’s direct om te zetten in een prachtig fotoboek? Dan kan je later nog met gemak naar deze map om alsnog aan de slag te gaan!

Stap 3. Bewaar alleen de beste foto’s

Je hebt al je foto’s gevonden en je mappen zijn gesorteerd. Of je nou alle mappen in één keer wilt legen of het liever per keer doet; het idee blijft hetzelfde. Ga zelf eerst eens na of je deze allemaal gaat gebruiken. Waarschijnlijk niet! Ga je een mooie wanddecoratie maken? Dan heb je misschien zelfs maar één goede foto nodig. Begin bij de eerste map en ga stap voor stap door naar alle andere mappen. Bekijk alle foto’s een voor een. Heb je meerdere foto’s van hetzelfde moment? Kies de mooiste uit en verplaats de rest van de foto's direct uit deze map. Zo houd je aan het eind van de schoonmaak alleen de allermooiste foto’s over en kun je gemakkelijk met het ontwerpen beginnen.

Stap 4. Het ontwerpen zelf

Het allerleukste begint; je kunt je producten gaan ontwerpen! Via de Online Editor van Fotofabriek is je product binnen no-time klaar. Helemaal nu je foto’s verzameld en gesorteerd zijn, moet het ontwerpen van een prachtig fotoproduct appeltje-eitje zijn. Ben je op reis geweest en heb je wel 200 mooie foto’s die je in een product zou willen verwerken? Ga dan zeker voor een fotoboek! Heb je een babyshower gehad, maar heb je minder foto’s om te gebruiken? Misschien vind je het dan leuk om alle mensen te bedanken met een persoonlijke set kaarten of een setje fotoprints van die dag. Toch liever een wanddecoratie? Die ene wandeling door het bos, die prachtige landschapsfoto’s; die gaan fantastisch uitkomen op een Canvas met Lijst, Foto op Hout of een Textielposter. De keuze is reuze, jouw herinnering het belangrijkste! Volg je gevoel en geef je foto’s een prachtige plek in huis of verras je dierbaren met een persoonlijk cadeau.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling