powered by

Foto op diverse houtsoorten

Wil jij jouw mooiste foto drukken op hout? Een foto op hout is zeker bijzonder vanwege de stoere uitstraling. Hout geeft daarnaast een mooi effect aan je foto omdat je soms de nerven van het hout door de foto heen ziet. Bij Fotofabriek kun je kiezen uit twee soorten hout, namelijk berkenhout en vurenhout. Er zitten tussen deze twee houtsoorten een aantal verschillen. Wij lichten daarom de verschillen graag even toe.

Een foto op berkenplex

Berkenplex is een ander woord voor multiplex. Dit is een dunne, sterke en suppergladde houtenplaat waar een lichte houtstructuur in te zien is. Hierdoor kan een foto op berkenplex noesten bevatten. Een voordeel van een foto op berkenplex is dat je foto op een plaat gedrukt wordt. Zo weet je zeker dat wanneer je een familieportret laat drukken op hout, iedereen er ook opstaat! Wel zo handig.

Een foto op vurenhout

Naast berkenplex kun je ook kiezen voor een foto op vurenhout. Dit type hout is de meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland. Vurenhout heeft een robuuste uitstraling vanwege de losse planken. De noesten en houtstructuur zijn op een subtiele manier zichtbaar. Een foto op vurenhout past dan ook perfect bij een landelijk interieur. Heb je een mooie natuurfoto? Dan kun je de foto mooi laten afdrukken op vurenhout.

Whitewash

Wanneer je een foto hebt waar veel wit in is verwerkt, dan is de whitewash optie erg handig. Dit komt omdat de kleur wit niet wordt meegedrukt. Kies je dus niet voor whitewash dan zie je op de witte delen van de foto de kleur van het hout terug. Wanneer je wel de optie whitewash toevoegd, dan komt er eerst een witte laag op de door jouw gekozen houtsoort. Deze whitewashlaag zorgt er ook voor dat noesten minder zichtbaar worden. 

Gratis ophangsysteem

Wanneer je een foto op hout bestelt bij Fotofabriek dan krijg je altijd een gratis ophangsysteem. Dit systeem kun je makkelijk bevestigen zodat jouw foto binnen de kortste keren aan de muur kan hangen. Wel zo fijn wanneer je jouw nieuwe pronkstuk in huis hebt.

Wil je gelijk een foto op hout maken? Ga dan aan de slag met onze Online Editor.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling