powered by

Een creatieve paasbrunch

Pasen zit er weer aan te komen. Vaak wordt er lekker gegeten en gaan we erop uit met familieleden. Meestal doen we elk jaar weer hetzelfde. Zou het niet leuk zijn om een keer extra uit te pakken tijdens de paasbrunch? In deze blog enkele tips om iets meer uit te pakken tijdens de paasbrunch.

Paasbrunch recepten

Bedenk een leuk, lekker en origineel paasmenu. Je kan bij de originele ingrediënten blijven zoals eieren, croissantjes, chocolade eitjes en paasbroden, maar je kan ook eens iets anders bedenken zoals een hartige taart of een lekkere salade. Wanneer je eenmaal hebt bedacht welke gerechten je wilt gaan maken, is het verstandig om de gerechten een keer van te voren te maken om te voorkomen dat de gerechten mislukken op de dag zelf.  

Menukaart voor Pasen

Een leuke toevoeging aan de paastafel is een menukaart. Op de deze manier ziet iedereen wat voor lekkers er op tafel staat of wat voor lekkers er nog gaat komen. Een menukaart kan je makkelijk en snel zelf online maken. Op deze manier heb je een menukaart die uniek is. Je kan verschillende opmaken kiezen, maar je kan de menukaart ook helemaal zelf samenstellen met bijvoorbeeld leuke fotootjes van de gerechten die je gaat maken.

Opmaak van de tafel voor de paasbrunch

Naast dat je gerechten er leuk en lekker uitzien, is het ook leuk als je tafel er op en top uitziet tijdens de paasbrunch. Zorg voor wat leuke decoratie zoals kunsteitjes, bloemetjes of paastakken. Een leuk, geel tafelkleed bijvoorbeeld, doet het ook altijd goed. Speciale paasservetringen kan je gebruiken om je paasservetten in te doen. Naamkaartjes maken de tafel helemaal af. Op de naamkaartjes kan je aangeven wie op welke plek komt te zitten. Naamkaartjes kan je eenvoudig zelf online maken. Andere leuke toevoegingen aan de tafel die je zelf kan maken, zijn placemats, onderzetters of bordjes.    

Activiteiten tijdens Pasen

Het is altijd leuk om met Pasen met het gezin, je familie of je vrienden leuke activiteiten te doen. Je zou bijvoorbeeld paaseitjes kunnen schilderen en deze vervolgens verstoppen in huis of in de tuin. Een andere leuke activiteit is een eierrace! Alle deelnemers leggen een ei op een lepel en moeten een parcours afleggen en zorgen dat het ei niet van de lepel valt. Maar je zou ook een paasei-proeverij kunnen doen. Iedereen moet om de beurt geblinddoekt een paaseitje eten en raden welke smaak en welke soort paasei het is!

Tip: een leuke manier om familieleden fijne paasdagen te wensen is door het versturen van paaskaarten. En wat is er nou leuker dan zelf je paaskaarten te maken? 

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling