powered by

Trouwfotografie

Het laten vastleggen van je mooiste dag

De vogeltjes fluiten vrolijk en de zon begint weer volop te schijnen. Dit kan maar één ding betekenen; het trouwseizoen is weer van start gegaan! Veel stellen besluiten dan ook om in de maanden mei t/m september te gaan trouwen. Het plannen van je bruiloft kan best wat stress opleveren. Zo moet je een cateraar regelen, een dj kiezen, een gastenlijst opstellen noem maar op. Maar hoe zorg je ervoor dat de dag van je leven mooi vastgelegd wordt op beeld? Kies je voor trouwfoto’s? of wil je een video van je bruiloft? Keuzes, keuzes en nog meer keuzes. In dit artikel helpen we je een handje door je alle do’s en dont’s van trouwfotografie te vertellen. 

Een trouwfotograaf inhuren

Het aanbod van bruidsfotografen is enorm. Nu denk je misschien; Ah! Genoeg keus. Maar je kunt eenvoudig verdwaald raken tussen de verschillende portfolio’s, offertes en trouwreportagestijlen. Probeer daarom eerst goed na te denken over welke stijl van bruidsfotografie het beste bij jullie past. Neem de tijd om de portfolio’s van verschillende trouwfotografen te bekijken. Op deze manier kun je achter de individuele fotografiestijlen komen en beslissen welke trouwfotograaf de gelukkige wordt om jullie bruiloft vast te leggen.

Als je een aantal favoriete fotografen hebt uitgekozen, kun je beslissen welke het beste binnen het trouwbudget past. Bekijk vervolgens goed welke opties er inclusief de genoemde prijs bij zitten. Zo biedt de ene bruiloft Vergelijk vervolgens goed wat je precies krijgt voor de prijs die je betaald. Zo biedt de ene huwelijksfotograaf 100 foto’s aan plus een fotoboek en de andere fotograaf 200 foto’s in een boek én digitaal. Een goede vergelijking is dus onmisbaar bij het kiezen van de juiste trouwfotograaf.

Do's & don'ts bij het inhuren van een trouwfotograaf

Do’s:

  • Reserveer een trouwfotograaf op tijd. Tijdens het trouwseizoen zitten veel fotografen volgeboekt (vaak al 10 of 12 maanden van te voren).
  • Zit een trouwalbum niet inbegrepen bij de prijs? Geen paniek, in dit artikel lees je hoe je een prachtig trouwalbum ontwerp bij Fotofabriek.

Don’ts

  • Inleveren op kwaliteit vanwege een krap budget. Wil je wel kwaliteit maar heb je niet genoeg budget om de bruidsfotograaf de hele dag in te huren? Huur de fotograaf dan in voor minder tijd.

Een videograaf voor je bruiloft

Bang dat de fotograaf momenten mist? Huur dan een videograaf in voor je bruiloft. Een videograaf  maakt tijdens de trouwdag filmopnames en monteert deze tot een mooie trouwfilm.  Ook de keuze uit videografen is groot. Zo maken sommige videografen drone opnames van de bruiloft locatie en monteren anderen het in een muziekvideo.  Ook hierbij geldt dat het belangrijk is dat de stijl van de film past bij het thema van jullie bruiloft.

Als je eenmaal een videograaf hebt gekozen die bij jullie thema en budget past, is het wachten op de trouwfilm.  Een trouwfilm biedt een mooie herinnering aan jullie bruiloft en is leuk om later nog eens terug te kijken. Zo kun je over 10 jaar opnieuw het gevoel beleven van het voorlezen van de geloftes aan elkaar.  Of lig je beiden in een deuk van het dronken-dansje van je schoonvader.  

Om een compleet beeld te hebben van je bruiloft, kun je voor zowel trouwfoto’s in een album kiezen als voor een trouwfilm.

Do's & dont's bij het inhuren van een videograaf

Do’s:

  • Plaats de trouwfilm in het fotoboek. Zo kun je de beleving van jullie bruiloft compleet maken.
  • Lastig kiezen? Vraag vrienden en kennissen voor tips, wellicht kennen zij een goede videograaf.

Dont’s:

  • Continue gefocust zijn op waar de camera is. Dit zal geen mooi beeld opleveren. Het beste is om de videograaf te negeren en je te focussen op de mooie momenten. Dit zal na afloop zorgen voor meer spontane en natuurlijke beelden.  

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling