powered by

Vrijgezellenfeest organiseren

Je beste vriend of vriendin gaat binnenkort trouwen en is druk bezig met het plannen van de bruiloft. Door al die stress verdient hij of zij eens flink in het ‘zonnetje’ gezet te worden. Een bruiloft zonder vrijgezellenfeest is namelijk alles behalve 'vrij gezellig'. Vaak worden deze dagen bijgebleven als onvergetelijke dagen. Bij het organiseren van zo’n onvergetelijke dag komt veel meer kijken dan men verwacht. Wij helpen je een handje op weg naar die ene mooie dag.    

Wanneer is het feest?

Waar je natuurlijk mee begint is het prikken van een datum. Dit kan tegenwoordig met diverse handige tools, bijvoorbeeld een poll op Facebook, een groepswhatsapp of een datumprikker. Houd hierbij natuurlijk wel rekening met de vrijgezel!

Weet je niet rond welke tijd je het feest moet organiseren? Vroeger werden vrijgezellenfeesten een dag voor het huwelijk zelf georganiseerd. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat dit ongeveer een maand van te voren wordt georganiseerd.

Wie organiseert het feest?

Het is heel belangrijk dat van te voren goed afgesproken is wie het feest gaat organiseren. Bespreek dit dus goed met de vrienden en/of familie van de vrijgezel. Vaak is de persoon die het meest dichtbij de gelukkige staat/de getuige de organisator. Hij of zij kan namelijk het beste inschatten wat de aanstaande wel of niet leuk zal vinden.

Het budget bepalen

Het is lastig om in andermans portemonnee te kijken. Bespreek daarom altijd goed van te voren met je vrienden/vriendinnen af hoeveel het maximaal per persoon mag gaan kosten. Er is niets lulliger dan onverwachte betaalverzoeken te moeten versturen en krijgen. Schuif ook je eigen budget daarbij ook niet onder stoelen of banken. Waar je in ieder geval rekening mee zal moeten houden in je berekening is:

  • Outfit vrijgezel
  • Activiteit
  • Eten en drinken

Tip: houd hierbij rekening met het feit dat de bruid/bruidegom niet mee hoeft te betalen! 

Verrassingseffect

It’s all about the timing! Verras de vrijgezel wanneer hij of zij het écht niet verwacht. Hierdoor krijgt zijn of haar dag plotseling een hele leuke wending en is het verrassingseffect pas écht aanwezig. Ben je van plan hem of haar van het werk te plukken? Zorg er dan voor dat hij/zij bij het werk weggeplukt kan worden zonder consequenties.

Bedenk een thema

Een thema bedenken kan nogal lastig zijn. Je wilt natuurlijk niet cliché zijn. Zorg daarom voor een thema dat naadloos aansluit op de vrijgezel. Haal bijvoorbeeld oude, onvergetelijke herinneringen naar boven waar je een thema uit kunt halen. Kun je er niet alleen uitkomen? Organiseer een brainstormsessie met de vrienden/familie waarin iedereen zijn of haar eigen ideeën toe kan lichten. Zo kom je samen tot de meest gekke en originele thema's waarmee jullie een onvergetelijke dag gaan beleven.

Bedenk een activiteit

Wat zorgt ervoor dat het een onvergetelijke dag wordt? Juist! Een onvergetelijke activiteit. Er zijn talloze activiteiten die je met z'n allen kunt doen. Probeer een activiteit te bedenken die aansluit op het gekozen thema. Heb je geen inspiratie? Wij hebben een aantal gangbare activiteiten op een rijtje gezet die het altijd goed doen tijdens vrijgezellenfeest.

  • Bierfiets
  • Escape room
  • Bierproeverij
  • Cocktail workshop
  • Drijvende Donut BBQ

Probeer bij het bedenken van een activiteit wel het budget in de gaten te houden.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling