powered by

Je voorjaarsvakantie vastleggen op retro prints

De voorjaarsvakantie is achter de rug en iedereen is weer volop begonnen met werken of studeren. Heb je een te gekke vakantie gehad? Ben je misschien op wintersport geweest of gewoon lekker thuis gebleven? Wat is er dan leuker om deze herinnering vast te leggen om nooit meer te vergeten? Een leuke en originele manier is om je gemaakte foto’s af te laten drukken als retro foto’s. Op deze manier zorg je voor een leuk vintage effect in bijvoorbeeld je woonkamer.

Retroprints zijn weer in

Retroprints, ook wel polaroid foto’s genoemd, zijn tegenwoordig weer helemaal in. Door gebruik te maken van deze prints, creëer je een leuke jaren 80 stijl in huis. Doordat je je foto’s kan laten afdrukken als retroprints heb je geen dure camera meer nodig waar je deze leuke fotootjes mee moet maken. De afmetingen van de prints zijn 10,2cm bij 12,7cm en ze zijn te bestellen vanaf 8 stuks. Het is mogelijk de foto een titel mee te geven onderaan de foto in de witte balk door deze er achteraf thuis op te schrijen met bijvoorbeeld een leuke stift. 

Polaroid foto’s

Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord. Polaroid foto’s. Het zijn de fotootjes die uit een camera rollen en na even wachten verschijnt de foto op het fotopapier. Polaroids foto’s bestaan al erg lang. Het is een makkelijke manier om de foto’s meteen in huis te hebben. Dat is toch geweldig! Bij Fotofabriek is het mogelijk om je foto’s die gemaakt zijn met een digitale fotocamera, af te laten drukken als polaroid foto’s. Met behulp van de Online editor kan je de foto's gemakkelijk samenstellen en eventueel een clipart toevoegen.

Toepassing van polaroid foto’s

Er zijn verschillende mogelijkheden om je foto’s van de voorjaarsvakantie als polaroid foto’s af te laten drukken. Je kan kiezen voor de standaard polaroid foto’s die je bijvoorbeeld kan ophangen aan een touwtje met knijpertjes. Een ander leuk idee is om de retroprints van je vakantie te plakken in een blanco fotoboek zodat er nog genoeg ruimte is om de prints te plakken. De omslag van het fotoboek zou je kunnen ontwerpen en je kan ook gebruik maken van verschillende thema’s en clipart voor de verschillende pagina’s om deze net dat beetje extra mee te geven. De fotowaaier is een andere leuke manier om je vakantie nooit te vergeten. Op deze manier heb je al je foto’s gebundeld en kan je de foto’s makkelijk meenemen om ze te laten zien aan bijvoorbeeld vrienden. De retroprint deluxe is groter dan de standaard prints en worden gedrukt op 2,6 mm dik karton. Door het karton heeft het product meer stevigheid.  

Maak zelf je polaroid foto’s van je voorjaarsvakantie

Het maken van je eigen polaroid foto’s is niet ingewikkeld. Om aan de slag te gaan, volg je de volgende stappen.

  1. Open de Online Editor
  2. Maak een keuze wat voor type polaroidfoto je wilt
  3. Kies de juiste foto’s die je wilt laten afdrukken als retroprint
  4. Bestel je retroprints
  5. Je hebt de retroprints in huis! Hang ze op of plak ze in een fotoboek

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling