powered by

Een fotoboek maken van je stedentrip!

Heb je net een stedentrip achter de rug? Leuk! In een stad gebeurt zoveel dat je rond kan blijven lopen met je camera in je hand. Daarom zal je ongetwijfeld veel foto’s gemaakt hebben. Maar hoe kan je van al die foto’s een leuk fotoboek maken? Wij hebben 5 tips op rij gezet om je hierbij te helpen.     

First things first

Zorg ervoor dat je fotoboek op chronologische volgorde is ingedeeld. Dit wil zeggen dat je dag één op de eerste pagina hebt, de tweede dag op pagina twee, enzovoort. Hierdoor wordt je verhaal op een logische manier verteld, waardoor het verhaal alleen maar versterkt wordt. Degene die dan door het boek bladert ziet dan letterlijk wat je op welke dagen gedaan hebt. 

Route afgelegd?

Heb je veel kilometers in de stad gemaakt? Verwerk een kaart in je fotoboek! Je kunt daardoor je afgelegde route door de stad inkleuren. Hierdoor laat je de lezer goed zien op welke leuke plekken jij bent geweest. Dit kan met een fysieke kaart die je gebruikt hebt of met een digtiale kaart, zoals Google maps. Hoe je dat precies doet met Google Maps, leggen we je hier uit.

Gebruik je toegangskaartjes

Aan je stedentrip zul je vast veel toegangskaartjes overhouden. Een toegangskaartje van het voetbalstadion, van de metro of van dat ene concert bijvoorbeeld. Het kaartje weggooien is zonde. Het staat namelijk voor een mooie herinnering! Tip: laat een plekje over bij het maken van je fotoboek. Hier kan je je toegangskaartje plakken! 

Ga voor kleur

Een fotoboek maken bij Fotofabriek is niet moeilijk. De kleurkeuze van een fotoboek kan wel moeilijk zijn. Zorg ervoor dat je je kleur zorgvuldig uitkiest. Weet je echt niet welke kleuren je wilt gebruiken? Dan adviseren we jou om kleuren uit je foto’s te gebruiken. Voor degene die hun fotoboek met de Fotofabriek Software maken, heeft Fotofabriek een oplossing bedacht. De sofware biedt namelijk een functie aan om exacte kleuren uit foto's te halen. In deze blog leggen we in stap 4 uit hoe je dat kan doen. Maak je je stedentripfotoboek met de Online Editor? Op internet zijn hier veel tooltjes voor.

Variatie kan geen kwaad!

Probeer creatief te zijn met je foto’s! Steden hebben veel plekjes waar je verschillende soorten foto’s kunt schieten. Blijf daarom niet bij alleen foto’s van pleintjes of straten, maar probeer unieke plekken te fotograferen. Probeer jezelf uit te dagen en experimenteer volop met verschillende composities. Een fotoboek vol verschillende foto's is overigens leuker voor degene die het bekijkt!

Wil je nog een stedentrip doen, maar weet je niet welke stad je wilt bezoeken? Wij hebben een aantal populaire stedentrips op een rijtje gezet. Bekijk het rijtje hier!

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling