powered by

Een nieuw jaar, een nieuw interieur

De leukste interieurtrends van 2019 voor je op een rijtje


We hebben nog maar net de oliebollen en champagne achter onze kiezen en 2019 is alweer van start gegaan. Een nieuw jaar vol goede voornemens en plannen waar ook een opgefrist interieur bij hoort. Nu hoeft het geen fortuin te kosten om je interieur te voorzien van een nieuwe look. Simpele en vaak kleine veranderingen kunnen al een groots effect hebben. Denk aan het veranderen van een kussensloopje op de bank tot het vervangen van een poster voor aan de muur. Alle redenen om de nieuwste woontrends en tips voor je op een rijtje te zetten! 

 

 

Goud in combinatie met zachte stoffen

Dé trend voor 2019 is het combineren van goudtinten met zachte stoffen zoals fluweel en velours. Dit geeft jouw interieur een chique uitstraling en tegelijkertijd een flinke dosis glamour. Deze nieuwe trend kun je groots toepassen door bijvoorbeeld een nieuwe fluwelen bank aan te schaffen met bijpassende gouden bijzettafel, maar zoals we al zeiden; het zit hem vaak in de details.

Zo kun je die oude stoel op zolder opnieuw laten bekleden met een fluwelen stof waardoor die weer helemaal up-to-date is. Of wat dacht je van een nieuw velours kussensloopje voor de kussens op de bank? Kleine aanpassingen in jouw interieur die zorgen voor een compleet nieuwe look. Ideaal voor als je net wat te veel geld hebt uitgegeven tijdens de feestdagen maar toch met een opgefrist interieur het nieuwe jaar in wilt gaan!

Tip: met een gouden spuitbus kun je al snel een glamourus effect geven aan je meubels. Zo kun je de poten van de salontafel goud spuiten of het armatuur van je lamp voorzien van een laagje goud.  

Botanische printen

Grote kans dat je de urban jungle trend in het interieur van je vrienden of familie bent tegengekomen. De trend voor 2019 is nog meer groen in je interieur, dus niet alleen wat groen in de vorm van planten maar denk aan behang met een botanische print met bijpassende woonaccessoires. Hier geldt dus niet less is more maar het mag lekker over the top!

Deze jungle trend valt ook mooi te combineren met de goud trend. Gouden accessoires steken namelijk mooi af bij groene tinten in je interieur. Nu kunnen we ons voorstellen dat een botanisch behangetje iets too much is voor je interieur, daarom zou je ook kunnen kiezen voor verschillende typen wanddecoratie met een botanische print. Een voordeel van dit type wanddecoratie is dat je makkelijk kunt meegaan met de nieuwste trends. Als je uitgekeken bent op een bepaalde print kun je deze gemakkelijk vervangen. Zo verandert jouw interieur mee met jouw veranderende behoefte.

Tip: natuurlijke materialen vormen een mooie combinatie met botanische kleuren en prints in je interieur. Zo kun je een leuke foto op kurk of hout laten printen en ophangen aan de muur.

Tint op tint

Welke trend voor komend jaar ook leuk is om toe te passen in jouw interieur is de tint op tint trend. Als je voor meubels en accessoires uit dezelfde kleurcategorie kiest, oogt jouw interieur als een uniek en samenhangend geheel.

Wat zo leuk is aan deze trend is dat je het geheel naar eigen smaak kunt toepassen. Ben je bijvoorbeeld fan van de kleur groen? Kies voor een bank in de kleur petrol en hang er een mooie poster boven van diezelfde tint groen.

Belangrijk bij deze trend is wel dat je werkt met verschillende materialen, zo zorg je ervoor dat items blijven opvallen in je interieur. 

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling