powered by

Tips voor de perfecte tuindecoratie

De dagen worden langer en de temperaturen beginnen weer op te lopen. Wil jij in de zomer lekker kunnen ontspannen in je sfeervolle tuin? Of je nou een grote of een kleine tuin hebt, iedere tuin kan sfeervol ingericht worden met verschillende tuindecoratie!

Tijd om aan de slag te gaan met de tuindecoratie dus! Het is natuurlijk belangrijk dat je je eigen identiteit overbrengt in je tuin, anders zal het ook nooit echt voelen als joúw tuin. In dit artikel geven we je de leukste tips om jouw tuin sfeervol en gezellig te maken.

Tip 1: Kies een stijl voor in je tuin

Als je je tuin sfeervoller wilt maken, kan je natuurlijk niet direct beginnen met het versieren ervan. Je moet van tevoren over veel dingen nadenken. Om te beginnen met de stijl. Er zijn vele verschillende tuinstijlen. Ligt jouw voorkeur meer bij een moderne tuin of ga je toch voor de klassieke tuin? De klassieke tuin is vaak symmetrische ingedeeld en heeft natuurlijke tinten.

Je kan er ook voor kiezen om verschillende tuinstijlen te combineren. Let er wel op dat deze tuinstijlen een bepaalde relatie met elkaar hebben. Behalve de moderne en klassieke tuin zijn er nog veel meer tuinstijlen. Een aantal voorbeelden zijn: de stadstuin, de kindvriendelijke tuin, de ecotuin (moestuin), een Oosterse tuin of een loungetuin.

Tip: Bedenk van tevoren alvast welke basiskleuren je in je tuin wilt gebruiken. Zo zal je tuin niet een grote chaos worden maar juist één mooi geheel.

Tip 2: De leukste tuindecoratie voor een geslaagd tuinfeest

Wat hoort er nou echt bij de zomer? Leuke tuinfeestjes natuurlijk! Nodig je vrienden uit in je vernieuwde tuin met je gepersonaliseerde uitnodigingskaart. Er zijn natuurlijk een aantal dingen die niet kunnen ontbreken tijdens een tuinfeest. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een chill hoekje te creëren in je tuin? Leg hier een aantal zitzakken neer of zet een leuke lounge set neer.

Bij een tuinfeest hoort natuurlijk ook de barbecue! Gezellig met zijn allen genieten van het weer en lekker eten! Een andere leuke toevoeging aan de tuin is een vuurkorf! Ondanks dat het toch nog erg fris kan worden op zomerse avonden kan je op deze manier toch nog lekker buiten blijven zitten!

Om nog meer sfeer te creëren kun je bijvoorbeeld leuke slingers ophangen met eigen foto’s en teksten! Ook is het leuk om lampionnen op te hangen om ook wanneer de avond valt een gezellige sfeer te behouden.

Tip 3: Mooie tuindecoratie voor aan de muur

Heb je een tuin met een schutting? Deze wordt vaak vergeten om op te leuken en ziet er dus vaak saai uit. Tuindecoratie voor aan de muur zorgt er voor dat er nog meer sfeer in je tuin wordt aangebracht! Zo kan je bijvoorbeeld een leuke tuinposter af laten drukken met een eigen gekozen foto. Laat hier bijvoorbeeld een leuke foto van je kinderen op afdrukken of een mooie foto van een vakantie.

Daarnaast is het ook leuk om je schutting te versieren met tuinverlichting. Zo maak je de avonden in de tuin extra sfeervol en kan je nog uren gezellig in de tuin zitten, ook wanneer het donker is! Je kan er bijvoorbeeld aan denken om leuke potten op te hangen met daarin kaarsen.

Ben jij iemand die veel inspiratie haalt uit quotes? Laat dan een aantal tegeltjes bedrukken met inspirerende quotes en hang deze op aan de muren in je tuin!  

Tip 4: Sfeer creëren aan de hand van planten

Zonder planten is je tuin natuurlijk niet compleet. Je kan er natuurlijk voor kiezen om her en der bloempotten neer te zetten, maar er zijn ook tal van leuke decoraties met planten. Je hebt hem vast wel eens gezien; een leuke sierladder met hier allerlei bloemen aan gehangen.

Vaak worden planten op de grond neergezet, maar dit hoeft uiteraard niet! Je kan voor de verandering een leuke plantenwand maken. Zo kan je bijvoorbeeld een leuk wandrek kopen en deze ophangen aan de muur of schutting. In je plantenrek kun je met behulp van ijzerdraad een paar potjes ophangen met verschillende bloemen.

Ook is het leuk om bijvoorbeeld een plank aan de wand te hangen en hier verschillende tuinaccessoires op te plaatsen, waaronder ook een mooie plant!   

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling