powered by

Een make-over voor je kantoor!

Er wordt gezegd dat er een hogere productiviteit ontstaat wanneer mensen meer plezier in hun werk krijgen. Dit is al mogelijk door kleine aanpassingen te doen in het interieur van het kantoor. Weg met die kale muren! Tijd voor een aantal aanpassingen. In dit artikel geven we je een aantal tips om je kantoor een make-over te geven. 

Hogere productiviteit door moeder natuur

Een kantoor waar geen sfeer is, is niet fijn om in te werken.  Met een aantal kleine aanpassingen kun je jouw kantoor ombouwen van een sfeerloze ruimte tot een inspirerende werkplek. Wist je dat alleen al het plaatsen van planten tot een toename in de productiviteit van 15% leidt? Doordat planten chemische stoffen uit de lucht filteren, raken medewerkers minder snel vermoeid op de werkvloer. Fun fact: de aanwezigheid van planten op kantoor zorgt voor minder ziekteverzuim van de werknemer.

Wanddecoratie

Helemaal klaar met die kale muren? Pimp je kantoor met wanddecoratie. Hierbij kan je denken aan een mooie foto geprint op plexiglas. Door het diepte-effect van plexiglas, komen de kleuren extra goed naar voren. Ook kan je denken aan een aantal mooie posters voor aan de muur. Zorg wel dat de wanddecoratie goed past bij de identiteit van het kantoor. Denk bijvoorbeeld aan een foto van een eerder uitgevoerd project of een afbeelding die past bij de branche van het bedrijf.

Kleurgebruik ter inspiratie

Ook het toepassen van kleuren biedt een oplossing voor een sfeerloos interieur. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van kleurrijke foto’s aan de wanden, maar ook het aanbrengen van kleine accessoires met specifieke kleuren kan motiverend werken voor medewerkers. Ondanks dat er niet één perfecte kleurtint is, blijkt uit onderzoek dat de kleur blauw zorgt voor meer creativiteit en rust. Ook het gebruik van oranje accenten, leidt tot meer creativiteit. Het effect dat de kleur rood heeft, is het verhogen van de concentratie. Rood stimuleert actie. Let wel op dat er niet té veel kleur gebruikt wordt, zo kan te veel rood omslaan in het veroorzaken van agressie. Kies bijvoorbeeld voor de kleur van het moment, okergeel!

Opgeruimd staat netjes

Creëer rust op je bureau! Niks is zo lastig dan wanneer je in de ochtend aanschuift aan een chaotisch bureau. Een handig item hiervoor is de bureaulegger. Zo heb je nooit meer last van een rommelig bureau en zal je je afspraken en taken duidelijker voor ogen hebben. Schrijf in deze bureaulegger je belangrijkste notities en vergeet nooit meer wat!

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling