powered by

Het perfecte visitekaartje

Ben je net een onderneming gestart of heb je al een onderneming, maar nog geen visitekaartjes? Wacht dan niet langer en start direct met het ontwerpen van je eigen visitekaartjes. Een visitekaartje is een belangrijk communicatiemiddel tussen de klant en onderneming.

Het kaartje zorgt vaak voor de eerste indruk van klanten. Op je visitekaartje kan je onder andere je contactgegevens kwijt. Een visitekaartje is dus een ideaal netwerkmiddel. Het is van belang om er met jouw visitekaartje uit te springen zodat (potentiële) klanten je niet snel zullen vergeten. Een leuke manier om dit te doen is om je eigen visitekaartjes te maken. Hieronder enkele handige tips om het perfecte visitekaartje te maken.

Val op met je eigen ontworpen visitekaartje

Visitekaartjes zorgen vaak voor de eerste indruk. Het is dus van belang dat het kaartje er goed verzorgd uitziet. Je zal goed moeten nadenken over het uiterlijk van het kaartje wanneer je je eigen visitekaartjes gaat maken.

Maak je visitekaartje origineel en opvallend. Op deze manier val je op tussen alle andere visitekaartjes. Een leuke manier om iets speciaal toe te voegen aan je visitekaartje, is om een visitekaartje te maken in een bepaalde vorm. Ben je fotograaf dan kan je er voor kiezen om een visitekaartje te ontwerpen met de vorm van een fototoestel.

Pas je huisstijl toe bij het ontwerpen van je visitekaartje

Werk je met een huisstijl, dan is het van belang dat je deze ook gebruikt bij je visitekaartje. Denk aan de kleuren en lettertypen die je gebruikt. Deze consistentie is belangrijk voor de herkenbaarheid van je bedrijf. Ook zorgt het gebruiken van je huisstijl voor professionaliteit.

Tip: zorg ervoor dat de tekst op je visitekaartje goed leesbaar is.  

Belangrijke onderdelen die je niet moet vergeten te plaatsen op je visitekaartje

Visitekaartjes zijn er onder andere voor bedoeld om het klanten zo makkelijk mogelijk te maken om contact met je op te nemen. Vergeet daarom niet de volgende belangrijke gegevens te vermelden:

  • Bedrijfsnaam
  • Adresgegevens van het bedrijf
  • Telefoonnummer(s)
  • Website en Emailadres
  • Jouw naam en functie

Tip: zet geen overbodige tekst op het visitekaartje.

Vergeet de achterkant van je visitekaartje niet

Je ziet het minder snel, maar het is niet minder belangrijk; de achterkant van je visitekaartje. Je hoeft hier geen tekst op te zetten, maar pas in ieder geval de stijl van de voorkant qua kleur ook toe op de achterkant. Een leuke invulling voor de achterkant van je visitekaartje is je missie, visie of slogan te noteren.  

QR code visitekaartje

Een leuke toevoeging aan je visitekaartje is het plaatsen van een QR code. Op deze manier heb je deels een digitaal visitekaartje. Met de QR code kan je bijvoorbeeld linken naar je website of LinkedIn pagina. Probeer het maar eens met de QR code op de afbeelding hiernaast. Je hebt hiervoor wel een QR code scanner app nodig op je mobiel. Enkele voorbeelden van apps voor Android zijn QR Droid, Scan en QuickMark Barcode Scanner. Voorbeelden van handige apps voor Iphone zijn QR Reader for IPhone, QR Code Reader by Scan en QR Scanner. In een andere blog van Fotofabriek wordt uitgelegd hoe je een QR code maakt. De QR code kan je als afbeelding toevoegen op je visitekaartje.  

Zelf online je visitekaartjes maken

Wat is er nou leuker dan zelf visitekaartjes te maken? Wil je graag je eigen visitekaartjes maken, maar heb je eigenlijk geen zin om hier teveel tijd in te stoppen? Via onze Online Editor kan je gemakkelijk je eigen visitekaartjes ontwerpen. Er zijn veel opties mogelijk en het is gebruiksvriendelijk. Zo kan je onder andere kiezen uit verschillende snijvormen, staand of liggend en verschillende lettertypen. Op deze manier valt je visitekaartje zeker op tussen alle andere. 

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling