powered by

Terug

25 maart 2019/

Interviews

Femke Kamps

Talentvolle duizendpoot Femke Kamps

KVTiG49nWXy

 

Auteur van het succesvolle boek 'Fuck the quaterlife crisis', blogger en freelance content creator voor o.a. Apple en Cosmopolitan. We hebben het over de creatieve duizendpoot Femke Kamps. Als twintiger houdt Femke Kamps zich bezig met het creëren van content en ondernemen. Een druk sociaal leven is er gelukkig ook. Femke woont samen met haar verloofde en twee katten Wikkie & Nox in Den Bosch. Ze is naar eigen zeggen dol op sushi en heeft een grote liefde voor New York en fotografie. Wij spraken met Femke over haar boek en haar liefde voor fotografie. Ook hebben we een heuse primeur te pakken wat betreft haar auteursplannen. Lees snel verder!

 

 

Je bent freelance content creator, op welke manier kun jij je creativiteit hierin kwijt?

Op veel verschillende manieren en juist dat maakt het zo leuk. De ene dag schrijf ik een Mindstyle-artikel voor Fashionchick Girls, de volgende dag ben ik in Almere Centrum om foto’s te maken ter promotie van het centrum en een volgende dag maak ik een contentplanning voor Instagram voor een andere opdrachtgever. Wat ik zelf vooral erg fijn vind, is dat ik mijn opdrachtgevers op deze manier ook echt een totaalpakket kan bieden.

In 2017 heb je het boek ''Fuck the quaterlife crisis'' geschreven, heb je ook een bijdrage gehad aan de vormgeving van het boek?

Nee, dat niet! Mijn vriend wel. Hij is grafisch vormgever en illustrator en wist goed naar de uitgeverij en de desbetreffende vormgever te vertalen wat ik mooi vond en passend bij de doelgroep.

Nog leuker vind ik het als mensen met verwondering naar zichzelf kijken. Dat je hun authentieke zelf kunt vastleggen, terwijl ze zelf door het oog van een ander kijken

Zit er een tweede boek in de pijplijn?

Yes, maar ditmaal niet in mijn eentje. Momenteel werk ik in samenwerking met Hidde De Vries van The Recharge Company aan een tweede boek. Het wordt dan ook geen direct vervolg op ''Fuck the quaterlife crisis'', maar wel een logische opvolger. Meer kan ik er echter momenteel nog niet over zeggen...

Hoe is je liefde voor fotografie ontstaan?

Dat is gelijktijdig begonnen met mijn blogavontuur. Toen ik in 2007 met mijn blog begon, vond ik het leuk en belangrijk om foto’s te maken van de dingen waarover ik schreef. Denk bijvoorbeeld aan producten en dingen die ik meemaakte. Het was voor mij het moment waarop ik ontdekte hoe leuk ik dit eigenlijk vond. Hoe stom misschien ook om te zeggen: ik bleek er ook aanleg voor te hebben. Het ene versterkte het ander en sindsdien ben ik niet meer opgehouden met fotograferen.

Fun fact: ik heb zelfs helemaal geen foto’s in huis

Welke onderwerpen fotografeer je het liefst?

Ik vind het erg leuk om foto’s te maken van food en van mensen. Ik denk voornamelijk, omdat deze vaak verrassen voor de kijker. Het was hen bijvoorbeeld nooit eerder opgevallen hoe mooi een bepaald gerecht is tót het moment het op de foto stond. En nog leuker vind ik natuurlijk als mensen met verwondering naar zichzelf kijken. Dat je hun authentieke zelf kunt vastleggen, terwijl ze zelf door het oog van een ander kijken.

Al doende leert men, is voor mij echt wel het belangrijkste

Wat doe je met de foto's die je maakt?

Ik ben zelf heel actief op Instagram (@femkekamps) en dat is, naast mijn blog, eigenlijk de enige plek waarop ik foto’s deel. Naast de websites en socialmediakanalen van mijn opdrachtgevers natuurlijk. Fun fact: ik heb zelfs helemaal geen foto’s in huis. De waarde van een fotoalbum zie ik zeker in, maar ik ben niet het type om een foto op canvas boven mijn bank te hangen.

Heb je ook ambities om je fotografie vaardigheden verder te gaan verkennen/ontwikkelen?

Al doende leert men, is voor mij echt wel het belangrijkste. Ik heb mezelf destijds in 2007 ook leren fotograferen. Hoewel ik hier en daar nog wel online wat tips en inspiratie meepik, heb ik nooit een fotografiecursus o.i.d. gevolgd. Ik denk dat ik juist hierdoor een eigen handtekening heb kunnen ontwikkelen. Al sluit ik natuurlijk een cursus in de toekomst nooit uit.

Dat je hun authentieke zelf kunt vastleggen, terwijl ze zelf door het oog van een ander kijken

Heb je nog tips voor beginnende fotografen?

Leer je camera goed kennen! Toen ik aanvankelijk begon met fotograferen met een spiegelreflexcamera was ik mezelf helemaal niet bewust van alle functionaliteiten dat een dergelijke camera biedt. Zo zonde, want juist door hiermee te spelen kun je je fotografie naar the next level tillen. Neem dus echt de tijd om de verschillende functies te ontdekken. Dit gaat je echt helpen om de mooiste foto’s te maken!

Thumbnail: Fotografie Mariska van der Haven
3e foto (achter laptop): Fotografie Mariska van der Haven

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling