wij maken van jouw foto's

een blijvende herinnering!

Blog

In de blog van Fotofabriek willen wij je graag inspireren! Zoek jij tips voor het maken van jouw fotoproduct dan ben je hier helemaal op de juiste plek. Wij delen softwaretips, fotografietips en nog veel meer. 

Heb jij zelf leuke ideeën voor een blog? Neem dan contact met ons op.

Zelf een timelapse video maken

Zelf een timelapse video maken

Een timelapse video is eigenlijk een verzameling van een heleboel foto’s die vervolgens achter elkaar worden geplakt. Hierdoor kun je veranderingen over een langere tijd zichtbaar maken, bijvoorbeeld de groei van een plant of de stand van de zon. Je ziet timelapse video’s in verschillende tv-programma’s voorbijkomen, maar hoe kun je nou zelf zo’n video maken?

Lees het hele artikel...
fotovergrotingen bestellen

To do: Fotovergrotingen

Tegenwoordig kun je uit zoveel verschillende wanddecoratie kiezen, dat je haast vergeet waar het allemaal mee begon. Een fotovergroting is namelijk de grote voorloper van wanddecoratie. Vroeger liet je een foto vergroot afdrukken en dan hing je deze aan de muur op. Dit kon zonder lijst maar wanneer je er extra aandacht aan wilt geven, dan deed je er een mooie lijst omheen. Verlang jij ook terug naar de tijd dat je een mooie fotovergroting aan de muur hing? Dan ben je bij Fotofabriek aan het juiste adres. In dit blog lees je alles over fotovergrotingen.

Lees het hele artikel...
licht fotografie singapore

Lichtfotografie in Singapore

Singapore is vanaf Amsterdam 12 uur vliegen en daardoor misschien net te ver voor een stedentrip, maar voor een stop-over is Singapore ideaal. Het is een geweldige stad. Schoon, veilig en een hoge levensstandaard. En het bruist altijd: overdag, maar ook vooral ’s avonds als de temperatuur aangenaam wordt, de terrassen vollopen en overal live-muziek te horen is. Zodra het donker wordt, verandert Singapore in een sprookjesachtige zee van licht. En dat levert schitterende foto’s op.

Lees het hele artikel...
fotobewerking apps

De 3 handigste en gratis fotobewerking apps

Fotografeer jij graag met je telefoon, maar zijn niet alle foto's helemaal zoals jij dat wilt? Dan kun je ze natuurlijk bewerken met een fotobewerking app! Je hebt tegenwoordig ontzettend veel keuze, daarom hebben wij 3 apps voor je op een rijtje gezet. De fotobewerking apps zijn niet alleen superhandig, maar ook nog eens gratis!

Lees het hele artikel...
festival fotografie

7 Festival-fotografietips voor beginners

Van Lowlands tot aan het Amsterdam Light Festival, ieder festival en evenement heeft zijn eigen unieke stijl en kansen om bijzondere foto’s te maken. Hoe maak je optimaal gebruik van alle mooie kleuren en lichten op een festival? En met welke instellingen kun je het beste fotograferen tijdens een optreden? Lees hieronder de 7 tips om onvergetelijke foto’s te maken tijdens festivals en evenementen.

Lees het hele artikel...
8 handige tips voor het maken van foto’s met een GoPro

Fotograferen met een GoPro

Steeds vaker zie je vakantiegangers met een GoPro lopen. Aangezien fotograferen en filmen net wat anders gaat met een GoPro, hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet. Lees het in dit blog.

Lees het hele artikel...
Vakantietype quiz

Wat voor vakantietype ben jij?

Het vakantiegevoel is voor iedereen toch vaak anders. Zo kun je heerlijk genieten aan het strand met een drankje erbij, of juist supersportief de Ardennen ontdekken op je mountainbike. Bij Fotofabriek zijn wij erg benieuwd naar wat voor vakantietype jij bent en natuurlijk hebben we ook gekeken naar welk fotoproduct dan het beste bij jou past. Doe daarom de Fotofabriek quiz en kom er achter wat voor vakantietype jij bent.

Lees het hele artikel...
Fotografietip: Lichtgevoeligheid/ISO voor beginners

Fotografietip: ISO voor beginners

Lichtgevoeligheid geeft aan hoeveel licht er nodig is voor een bepaalde belichting, ook bekend als de ISO-waarde. Samen met het diafragma en de sluitertijd is het een van de 3 componenten die bepalen hoe een foto belicht wordt. In onze vorige blogs zijn we al dieper ingegaan op sluitertijd en diafragma en hebben we het verband tussen de drie uitgelegd. In dit blog gaan we het laatste component van de belichting uitleggen.

Lees het hele artikel...
Sluitertijd voor beginners

Fotografietip: Sluitertijd voor beginners

Wanneer je al een tijdje bezig bent met fotografie, dan klinkt sluitertijd je vast bekend in de oren. Sluitertijd vormt, samen met het diafragma en lichtgevoeligheid, de drie componenten die bepalen hoe een foto belicht wordt. Het verband tussen deze drie componenten hebben we eerder besproken. Nu gaan we verder met de sluitertijd van een camera.

Lees het hele artikel...

Nieuwsbrief

Waarom Fotofabriek?

Kwaliteitsgarantie
Kwaliteitsgarantie

Wij staan garant voor de kwaliteit van onze fotoboeken en andere fotoproducten, omdat wij alles in eigen huis produceren.

Lees meer
Snelle levering
Snelle levering

Snel je bestelling in huis? Fotofabriek is de snelste fotoservice van Nederland.
Nergens sneller!

Lees meer
Persoonlijke ondersteuning
Persoonlijke ondersteuning

Wij geloven in persoonlijke ondersteuning en helpen je graag met het maken van een product en het beantwoorden van je vragen.

Lees meer
Webshop Keurmerk Veilig en betrouwbaar shoppen bij Fotofabriek