wij maken van jouw foto's

een blijvende herinnering!

Blog

In de blog van Fotofabriek willen wij je graag inspireren! Zoek jij tips voor het maken van jouw fotoproduct dan ben je hier helemaal op de juiste plek. Wij delen softwaretips, fotografietips en nog veel meer. 

Heb jij zelf leuke ideeën voor een blog? Neem dan contact met ons op.

afbeelding-blog

Hoe fotografeer je een stadsgezicht?

Het fotograferen van een stadsgezicht is erg populair. Iedere stad heeft iets bijzonders of je nu in Nederland, China, Noorwegen of Amerika bent, in iedere stad kun je mooie foto’s maken. Natuurlijk wil jij het perfecte plaatje van de stad maken. Met een standaard camera is een foto snel gemaakt, maar er zijn nog veel meer manieren voor het perfecte plaatje. In dit blog worden een aantal tips beschreven die jouw helpen met het maken van een geweldige foto.

Lees het hele artikel...
Maak je eigen fotostudio

6 tips voor het opbouwen van je eigen fotostudio

Het maken van een fotostudio hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze tips bouw je in een paar stappen je eigen fotostudio thuis! Het aanschaffen van alle benodigde apparatuur kan best een duur grapje worden.

Lees het hele artikel...
Fotografie tips voor een goede belichting

Fotografietip: Belichting voor beginners

Professionele fotografen zeggen dat het maken van goede foto’s begint met het gebruik van de handmatige belichting stand op je camera. Maar bij Fotofabriek denken wij hier anders over. Een goede foto begint door een interessant onderwerp op de foto te zetten. Dit kan uiteraard ook prima wanneer de belichting van jouw camera op de automatische stand staat.

Om dit straks perfect uit te voeren hebben wij een paar basisstappen voor je. Dus pak je camera erbij en begin alvast met oefenen.

Lees het hele artikel...
qr code toevoegen

Hoe voeg je makkelijk een video toe in jouw fotoboek

Vakantie, het magische woord waar de meest mooie herinneringen ontstaan. Heb jij een verzameling met foto's van een bijzondere vakantie of ga je nog op vakantie? Verzamel alle foto's en maak een mooi fotoboek. Om jouw fotoboek nog leuker te maken is het misschien ook een idee om de video's van de vakantie hierin te verwerken. Natuurlijk niet letterlijk want dat zou nogal wat knip- en plakwerk met zich meebrengen, maar met het toevoegen van een QR code in jouw fotoboek is dit zo gepiept.

Lees het hele artikel...
fotohout

Een cadeau dat je vader beslist moet hebben

Jouw vader is natuurlijk de allerleukste en liefste van de hele wereld en daarom verdient hij een bijzonder vaderdagcadeau. Dit kan een lekker drankje of geurtje zijn, maar een persoonlijk cadeau gemaakt door jou is toch wel leuker. Duik de kast in en ga opzoek naar de leukste foto’s van vroeger en nu en maak een origineel vaderdagcadeau.

Lees het hele artikel...
tips voor de perfecte bruiloft

De beste tips voor een perfecte bruiloft

In onze vorige blog gaven wij 4 tips om je te helpen bij het plannen van jullie bruiloft. Hier kun je een weddingplanner voor inhuren, maar what’s the fun in that? Het organiseren van een bruiloft kost veel tijd maar met deze tips verander je vanzelf in de perfecte trouwplanner, zonder dat het extra geld kost! Grote plus, de bruiloft wordt zo echt persoonlijk en die zweetdruppels zijn het allemaal waard.

Lees het hele artikel...
man weet niet wat hij moet kiezen

Welke type camera past bij mij?

Wil je binnenkort een nieuwe camera aanschaffen, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Wij geven je graag informatie om je wegwijs te maken in de vele mogelijkheden.

Lees het hele artikel...
appartementencomplex in Oosterhoogebrug Groningen

6 Moderne gebouwen in Groningen om te fotograferen

Ga je binnenkort naar Groningen en lijkt het je leuk om eens te experimenteren met architectuurfotografie? Goed idee, want er valt veel meer te fotograferen dan de Martinitoren alleen. Om je op weg te helpen hebben we alvast een top 6 van moderne gebouwen die erg fotogeniek zijn voor je gemaakt. Dus schroef je groothoeklens op je camera of pak je telefoon en laat je verrassen door de moderne architectuur van Groningen.

Lees het hele artikel...
kraamcadeaus

4 leuke kraamcadeaus om te geven

Een origineel kraamcadeau kopen waarmee je de kersverse ouders echt blij mee maakt, kan best lastig zijn. Natuurlijk kun je een schattig rompertje geven of een knuffel voor de baby. Het vervelende aan dit soort cadeaus, is dat heel veel mensen dit al doen en jouw cadeautje daarom ergens op de stapel verdwijnt. Om er voor te zorgen dat dit niet gebeurt, lichten wij een aantal originele kraamcadeaus toe.

Lees het hele artikel...

Nieuwsbrief

Waarom Fotofabriek?

Kwaliteitsgarantie
Kwaliteitsgarantie

Wij staan garant voor de kwaliteit van onze fotoboeken en andere fotoproducten, omdat wij alles in eigen huis produceren.

Lees meer
Snelle levering
Snelle levering

Snel je bestelling in huis? Fotofabriek is de snelste fotoservice van Nederland.
Nergens sneller!

Lees meer
Persoonlijke ondersteuning
Persoonlijke ondersteuning

Wij geloven in persoonlijke ondersteuning en helpen je graag met het maken van een product en het beantwoorden van je vragen.

Lees meer
Webshop Keurmerk Veilig en betrouwbaar shoppen bij Fotofabriek