wij maken van jouw foto's

een blijvende herinnering!

Blog

In de blog van Fotofabriek willen wij je graag inspireren! Zoek jij tips voor het maken van jouw fotoproduct dan ben je hier helemaal op de juiste plek. Wij delen softwaretips, fotografietips en nog veel meer. 

Heb jij zelf leuke ideeën voor een blog? Neem dan contact met ons op.

Sluitertijd voor beginners

Fotografietip: Sluitertijd voor beginners

Wanneer je al een tijdje bezig bent met fotografie, dan klinkt sluitertijd je vast bekend in de oren. Sluitertijd vormt, samen met het diafragma en lichtgevoeligheid, de drie componenten die bepalen hoe een foto belicht wordt. Het verband tussen deze drie componenten hebben we eerder besproken. Nu gaan we verder met de sluitertijd van een camera.

Lees het hele artikel...
Unieke natuurfotografie in Costa Rica

Unieke natuurfotografie in Costa Rica

Liefhebbers van de flora en fauna komen in Costa Rica helemaal aan hun trekken. Costa Rica is een enorm groen land en de Costa Ricanen zijn terecht zuinig op hun natuur. Maarliefst 25% van de oppervlakte is nationaal park. Een mooi om land om bepakt met een camera te ontdekken.

Lees het hele artikel...
Een fotoboek maken met je eigen favoriete programma

Een fotoboek maken met je eigen programma

Als (hobby-) fotograaf werk je natuurlijk veel met je favoriete fotobewerkingsprogramma. Je past de uitsnede van je foto aan, trekt de horizon recht en doet veranderingen in witbalans en contrast. Je kent het programma door en door, waardoor het handig kan zijn om je hele fotoboek ook in hetzelfde fotobewerkingsprogramma te maken. Dit kan gelukkig ook bij Fotofabriek met de PDF-uploader.

Lees het hele artikel...
Fotografietip: Diafragma voor beginners

Fotografietip: Diafragma voor beginners

Het diafragma is een van de drie componenten die de belichting van je foto bepalen. In een eerdere blog hebben we het verband tussen die drie componenten al uitgelegd. In dit blog leggen we je graag wat meer uit over het diafragma. Dus pak je camera erbij en probeer alle tips gelijk uit.

Lees het hele artikel...
afbeelding-blog

Hoe fotografeer je een stadsgezicht?

Het fotograferen van een stadsgezicht is erg populair. Iedere stad heeft iets bijzonders of je nu in Nederland, China, Noorwegen of Amerika bent, in iedere stad kun je mooie foto’s maken. Natuurlijk wil jij het perfecte plaatje van de stad maken. Met een standaard camera is een foto snel gemaakt, maar er zijn nog veel meer manieren voor het perfecte plaatje. In dit blog worden een aantal tips beschreven die jouw helpen met het maken van een geweldige foto.

Lees het hele artikel...
Maak je eigen fotostudio

6 tips voor het opbouwen van je eigen fotostudio

Het maken van een fotostudio hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze tips bouw je in een paar stappen je eigen fotostudio thuis! Het aanschaffen van alle benodigde apparatuur kan best een duur grapje worden.

Lees het hele artikel...
Fotografie tips voor een goede belichting

Fotografietip: Belichting voor beginners

Professionele fotografen zeggen dat het maken van goede foto’s begint met het gebruik van de handmatige belichting stand op je camera. Maar bij Fotofabriek denken wij hier anders over. Een goede foto begint door een interessant onderwerp op de foto te zetten. Dit kan uiteraard ook prima wanneer de belichting van jouw camera op de automatische stand staat.

Om dit straks perfect uit te voeren hebben wij een paar basisstappen voor je. Dus pak je camera erbij en begin alvast met oefenen.

Lees het hele artikel...
qr code toevoegen

Hoe voeg je een video toe in jouw fotoboek

Vakantie, het magische woord waar de meest mooie herinneringen ontstaan. Heb jij een verzameling met foto's van een bijzondere vakantie of ga je nog op vakantie? Verzamel alle foto's en maak een mooi fotoboek. Om jouw fotoboek nog leuker te maken is het misschien ook een idee om de video's van de vakantie hierin te verwerken. Natuurlijk niet letterlijk want dat zou nogal wat knip- en plakwerk met zich meebrengen, maar met het toevoegen van een QR code in jouw fotoboek is dit zo gepiept.

Lees het hele artikel...
fotohout

Een cadeau dat je vader beslist moet hebben

Jouw vader is natuurlijk de allerleukste en liefste van de hele wereld en daarom verdient hij een bijzonder vaderdagcadeau. Dit kan een lekker drankje of geurtje zijn, maar een persoonlijk cadeau gemaakt door jou is toch wel leuker. Duik de kast in en ga opzoek naar de leukste foto’s van vroeger en nu en maak een origineel vaderdagcadeau.

Lees het hele artikel...

Nieuwsbrief

Waarom Fotofabriek?

Kwaliteitsgarantie
Kwaliteitsgarantie

Wij staan garant voor de kwaliteit van onze fotoboeken en andere fotoproducten, omdat wij alles in eigen huis produceren.

Lees meer
Snelle levering
Snelle levering

Snel je bestelling in huis? Fotofabriek is de snelste fotoservice van Nederland.
Nergens sneller!

Lees meer
Persoonlijke ondersteuning
Persoonlijke ondersteuning

Wij geloven in persoonlijke ondersteuning en helpen je graag met het maken van een product en het beantwoorden van je vragen.

Lees meer
Webshop Keurmerk Veilig en betrouwbaar shoppen bij Fotofabriek