Persoonlijke video

Voor de pers

Productieproces van eigen fotoboek volgen via video

Groningen maart 2017 – Fotofabriek geeft klanten een uniek kijkje in de keuken door ingebouwde camera’s in haar machines. Deze transparantie geeft klanten de mogelijkheid om de productie van hun fotoboek te volgen. Fotofabriek is hiermee het eerste bedrijf in de drukwerkwereld dat klanten laat meekijken in het maakproces van een gepersonaliseerd product.

Het is haast vanzelfsprekend dat een bedrijf de orderstatus deelt met klanten. Consumenten kunnen vaak alleen lezen waar het product zich tijdens het productieproces bevindt. Fotofabriek gaat hier echter een stap verder in. Consumenten worden door middel van een persoonlijke video meegenomen in het productieproces en krijgen bijna direct te zien hoe hun fotoboek wordt gemaakt. Wereldwijd is Fotofabriek het eerste bedrijf dat ‘Public Production’ toepast.

Met deze unieke innovatie realiseert de Groningse drukkerij meer betrokkenheid met haar producten. Dat dit een goede stap van Fotofabriek is, blijkt uit het feit dat klanten erg enthousiast reageren op deze technologische ontwikkeling. Tevens wordt de video gemiddeld 5 keer gedeeld met vrienden en familie. Klanten waarderen de transparantie en vinden het leuk om te zien dat de albums niet alleen door machines worden gemaakt.

De persoonlijke productievideo’s laten de fotoboekenmakers zien hoe het product van een digitaal bestand naar een echt fotoboek transformeert. Ingebouwde camera’s in diverse machines filmen iedere beweging. Door het scannen van de barcode herkent de computer het fotoboek. Er wordt gekeken of de klant de video wil ontvangen, mocht dit niet het geval zijn dan wordt het filmpje niet opgeslagen. Binnen 20 minuten ontvangt de klant de persoonlijke video per e-mail met de optie om de video te downloaden. 

Alle video’s worden automatisch gemeten op beweging. Zodra er te veel (of juist te weinig) beweging is worden de video’s afgekeurd. Momenteel wordt er alleen gefilmd bij boeken met een harde omslag. Het systeem is echter ontworpen om in de toekomst ook bij andere machines ingezet te kunnen worden. 

 

EINDE PERSBERICHT

 

Neem voor meer informatie contact op via onze klantenservice.