actie
€15,- korting op jouw fotoboek A4
Fotofabriek presenteer Grønn fotoboek

Voor de pers

Fotofabriek presenteert duurzaam fotoboek

GRONINGEN september 2021 – Kwalitatieve groene fotoproducten geproduceerd in Groningen. Fotofabriek, producent van fotoproducten, introduceert een duurzame fotoboekenlijn onder de naam Grønn. “Met oog op de toekomst is het voor elk bedrijf belangrijk om te verduurzamen. De vraag naar duurzame producten zoals boeken, verpakkingen en ander drukwerk wordt steeds groter,” aldus algemeen directeur Fotofabriek, Stephan de Vries. 

Fotofabriek is de Grønn-productlijn gestart met twee fotoboeken: het Grønn Fotoboek A4 staand en A4 liggend. Beide fotoboeken zijn gemaakt van stevige milieuvriendelijke materialen. Van de kaft tot de lijm, alle onderdelen van het Grønn fotoboek zijn afbreekbaar en hebben geen negatieve gevolgen voor de natuur. Het papier van de Grønn Fotoboeken is gerecycled en ongebleekt, de vezels zie je letterlijk terug in het product. “De komende maanden gaan we de Grønn-productlijn verder uitbreiden. Onder andere het grote aanbod aan fotoboeken zal steeds meer verduurzamen,” laat De Vries weten. 

Net als alle andere producten van Fotofabriek, wordt het Grønn Fotoboek gemaakt in de eigen drukkerij van het bedrijf. In deze drukkerij wordt alleen gebruik gemaakt van digitale print waarbij er geen chemische stoffen worden gebruikt. Dit is beter voor het milieu en de medewerkers. De machines in de drukkerij gebruiken grotendeels groene stroom dat via zonnepanelen op het dak van Fotofabriek wordt opgewekt. De restwarmte van de machines wordt gebruikt voor de opwarming van het pand. 

De naam Grønn is een woordspeling. Het betekent groen in het Deens waarmee duurzaamheid wordt verwoord. Daarnaast spreek je het uit als Grunn, de manier waarop men in het noorden ‘Groningen’ uitspreekt. Oftewel een Groen fotoboek uit Grunn!

Meer informatie over de duurzame fotoboeken van Fotofabriek vind je op fotofabriek.nl

EINDE PERSBERICHT

Neem voor meer informatie contact op via onze klantenservice.