Fotofabriek.nl
Osloweg 75 9723 BJ Groningen
Actie
25% korting - Verras met een uniek moederdagcadeau!

Persberichten

Een overzicht van de laatse persberichten van Fotofabriek. Bekijk ons meest actuele persbericht.

Open dag Fotofabriek 18 mei

Groningen mei 2019- Fotofabriek bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt gevierd. Zaterdag 18 mei vindt er daarom voor iedereen een open dag plaats op de locatie in Groningen waarbij het mogelijk is om een kijkje achter de schermen te nemen en deel te nemen aan verschillende workshops en activiteiten.

Fotofabriek produceert vele fotoproducten waaronder fotoboeken, wanddecoraties, kaarten en kalenders die door klanten met behulp van eenvoudige software zelf opgemaakt kunnen worden. Dit jaar is het bedrijf voor de zevende keer op rij beoordeeld tot de beste fotoboekenleverancier van Nederland. Om klanten en andere belangstellenden een beeld te geven hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij de Fotofabriek is er een open dag georganiseerd.

Er staan verschillende activiteiten op het programma. Zo worden er rondleidingen georganiseerd om te zien hoe de verschillende producten van A tot Z geproduceerd worden. Daarnaast kunnen bezoekers ook deelnemen aan workshops gericht op fotografie en het online maken van een fotoboek. Klantenservice zal prominent aanwezig zijn om vragen over producten, software of ontwerpmogelijkheden uitgebreid te kunnen beantwoorden. Verder zullen er verschillende activiteiten voor kinderen zijn en mag een hapje en drankje natuurlijk niet ontbreken.

Bezoekers van de open dag zullen niet met lege handen naar huis gaan en krijgen naast een aandenken aan hun bezoek aan Fotofabriek, een goodiebag en maken kans op mooie prijzen die gewonnen kunnen worden.

Iedereen die de open dag wil bezoeken is welkom op 18 mei tussen 10:00 uur en 16:00 uur aan de Osloweg 75 te Groningen.

Via de N7 is Fotofabriek gemakkelijk te bereiken voor de noordelijke provincies. Er is parkeergelegenheid in de buurt en ook is er de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te komen. Bushaltes zijn op een loopafstand en ook het treinstation Groningen Europapark is dichtbij. De open dag is tevens voor mindervaliden goed te bezoeken.

Voor iedereen die geïnteresseerd is hoe een fotoboek gemaakt wordt of simpelweg meer wil weten over fotografie en de afdrukmogelijkheden van dierbare momenten, is een bezoek aan Fotofabriek de uitgelezen mogelijkheid.

Grote verschillen binnen Nederland tussen inhoud fotoboeken

Groningen 1 april 2019 - In een digitaal tijdperk waarin het nog nooit zo gemakkelijk was om foto's te maken en we steeds meer foto's in de cloud opslaan, blijft het maken van fotoboeken nog steeds ongekend populair. De meeste van deze boeken zijn gericht op vakanties, al onderscheidt naar verhouding de inhoud van de fotoboeken zich op basis van regio en zijn eer grote verschillen zichtbaar in Nederland. 

Van zomervakantie, wintersport tot weekendjes weg; we fotograferen massaal op onze vakantiebestemming. Dit blijkt ook uit onderzoek door fotoboekenproducent Fotofabriek uit Groningen onder 50.000 ontwerpen in de periode januari 2018 t/m februari 2019.

Vooral inwoners van de provincie Friesland zijn fanatiek in het maken van fotoboeken over vakantiebestemmingen. Bij zowel zomervakantiefotoboeken (22,6%), als fotoboeken over winter(-sport)vakanties (3,8%) voeren de Friezen de ranglijst naar verhouding aan.

De inwoners van Zeeland en Zuid-Holland nemen de tweede en derde plek in als het gaat om het maken van fotoboeken van de zomervakantie. De Zeeuwse inwoners zijn ook volop vertegenwoordigd in het maken van fotoboeken over stedentrips en andere dagjes uit, terwijl Noord-Hollanders het juist verder weg zoeken aangezien 19,3% van de fotoboeken uit deze provincie gericht zijn op verre reizen.

Fotoboeken zijn van oudsher geschikt als jaarboek en laten vaak een verscheidenheid aan belangrijke onderwerpen zoals geboortes, huwelijken, verjaardagen en reizen zien. Inwoners van Drenthe spannen de kroon met 14,9% en maken daarmee naar verhouding net iets meer jaarboeken dan Zuid-Hollanders (14,6%) en Noord-Brabanders (14,4%).

Familiefoto’s zijn overigens in alle streken van Nederland veel voorkomend. Inwoners uit Gelderland, Noord-Holland en Overijssel maken veel fotoboeken van verjaardagen, Limburgers over hun grootouders, terwijl in Flevoland juist bruiloften veelvuldig voorkomen.

Tegenwoordig worden veel oude recepten gebundeld in kookboeken. Opvallend is dat provincies met veel studenten zoals Groningen, Zuid-Holland en Utrecht, koplopers zijn in het maken van kookboeken. Gerechten uit oma’s keuken blijven zo populair onder de jeugd.

Sinds de opkomst van het digitaal ontwerpen van fotoboeken is het maken van een fotoboek een stuk gemakkelijker geworden. Ondanks dat fotoboeken inhoudelijk (relatief) per regio verschillen, familie, vrienden en vakanties blijven het hoofdthema. Dit komt overeen met de nostalgische foto’s die vroeger ingeplakt werden in fotoboeken.

EINDE PERSBERICHT

Neem voor meer informatie contact op via onze klantenservice.

Fotofabriek voor zesde jaar op rij dé beste fotoboekenleverancier

Groningen juli¬†2018¬†‚ÄstIn een tijdperk waarin we dagelijks foto‚Äôs maken, is het vanzelfsprekend dat er zoveel keuze is uit diverse fotoboekenleveranciers. Tipsfotoalbummaken.nl helpt de consument een handje op weg door jaarlijks de grootste, onafhankelijke fotoalbumtest uit te voeren. Door o.a. de consistente kwaliteit, prijs en service weet Fotofabriek ook in 2018 haar eerste plek voor het zesde jaar op rij te behouden.

Elk jaar wordt er door Tipsfotoalbummaken.nl de grootste fotoboekentest van Nederland gehouden. Hierbij worden 34 verschillende fotoboekenleveranciers vergeleken en beoordeeld op 130 verschillende criteria. Voor de test wordt er bij alle aanbieders een fotoboek besteld met exact dezelfde opmaak, zodat de verschillen tussen de boeken duidelijk zichtbaar zijn.

Fotofabriek komt als een van de goedkoopste aanbieders uit de test. Van alle fotoalbumaanbieders zijn er slechts enkele drukkerijen die een fotoalbum voor een lagere prijs aanbieden, echter kwamen zij niet in de buurt bij de kleur en kwaliteit van het fotoboek van Fotofabriek. De consistente kwaliteit zorgt ervoor dat het bedrijf kan groeien.

Volgens Tipsfotoalbummaken is Fotofabriek uitstekend te bereiken. De vergelijkingswebsite hoeft nauwelijks te wachten op een reactie op de mail of chat en wordt aangenaam verrast met een gepersonaliseerde video van het fotoboek. Hierin wordt getoond hoe de cover van het fotoboek gemaakt wordt. Sinds vorig jaar geeft het Groningse bedrijf klanten namelijk een uniek kijkje in de keuken door ingebouwde camera’s in haar machines. Deze transparantie geeft klanten de mogelijkheid om de productie van hun fotoboek te volgen en het vertrouwen dat er aan hun fotoboek wordt gewerkt.

Innovatie staat bij Fotofabriek hoog in het vaandel. Naast het toevoegen van gepersonaliseerde video’s heeft het Groningse bedrijf in 2017 een geheel nieuwe website gelanceerd. Niet alleen het ontwerp, ook de functionaliteiten zijn flink onder de loep genomen. Daarbij is er een vernieuwde online software gelanceerd waardoor de website nog beter voor mobiel en tablet is geoptimaliseerd. Klanten kunnen nu altijd en overal een fotoboek maken.

Dit jaar is bekend gemaakt dat Fotofabriek het beste scoorde op de testcriteria van de grootste onafhankelijke fotoalbumtest van 2018 en voor het zesde jaar op rij de winnaar is. Voor Fotofabriek bevestigt de titel dat ze voorloopt in de markt door het leveren van de beste prijs-kwaliteitsverhouding in combinatie met meer leveren dan de klant verwacht.

 

EINDE PERSBERICHT

Neem voor meer informatie contact op via onze klantenservice.

Productieproces van eigen fotoboek volgen via video

Groningen maart 2017 ‚Äď Fotofabriek geeft klanten een uniek kijkje in de keuken door ingebouwde camera‚Äôs in haar machines. Deze transparantie geeft klanten de mogelijkheid om de productie van hun fotoboek te volgen. Fotofabriek is hiermee het eerste bedrijf in de drukwerkwereld dat klanten laat meekijken in het maakproces van een gepersonaliseerd product.

Het is haast vanzelfsprekend dat een bedrijf de orderstatus deelt met klanten. Consumenten kunnen vaak alleen lezen waar het product zich tijdens het productieproces bevindt. Fotofabriek gaat hier echter een stap verder in. Consumenten worden door middel van een persoonlijke video meegenomen in het productieproces en krijgen bijna direct te zien hoe hun fotoboek wordt gemaakt. Wereldwijd is Fotofabriek het eerste bedrijf dat ‚ÄėPublic Production‚Äô toepast.

Met deze unieke innovatie realiseert de Groningse drukkerij meer betrokkenheid met haar producten. Dat dit een goede stap van Fotofabriek is, blijkt uit het feit dat klanten erg enthousiast reageren op deze technologische ontwikkeling. Tevens wordt de video gemiddeld 5 keer gedeeld met vrienden en familie. Klanten waarderen de transparantie en vinden het leuk om te zien dat de albums niet alleen door machines worden gemaakt.

De persoonlijke productievideo’s laten de fotoboekenmakers zien hoe het product van een digitaal bestand naar een echt fotoboek transformeert. Ingebouwde camera’s in diverse machines filmen iedere beweging. Door het scannen van de barcode herkent de computer het fotoboek. Er wordt gekeken of de klant de video wil ontvangen, mocht dit niet het geval zijn dan wordt het filmpje niet opgeslagen. Binnen 20 minuten ontvangt de klant de persoonlijke video per e-mail met de optie om de video te downloaden. 

Alle video’s worden automatisch gemeten op beweging. Zodra er te veel (of juist te weinig) beweging is worden de video’s afgekeurd. Momenteel wordt er alleen gefilmd bij boeken met een harde omslag. Het systeem is echter ontworpen om in de toekomst ook bij andere machines ingezet te kunnen worden. 

 

EINDE PERSBERICHT

Neem voor meer informatie contact op via onze klantenservice.

Fotofabriek voor de 5de keer de beste fotoboeken

Groningen maart 2017 ‚Äď Nog nooit was er zoveel keuze tussen aanbieders van fotoboeken. Om uit al deze aanbieders te kiezen voerde Tipsfotoalbummaken.nl voor de 10de keer de grootste fotoalbumtest uit. Opvallend is dat vooral zelfstandige printbedrijven goed scoren op de test en hiermee niet onderdoen aan de grote winkelketens zoals Hema en Kruidvat. Fotofabriek is voor het 5de jaar op rij de grote winnaar.

Fotofabriek komt als een van de goedkoopste aanbieders uit de test, waarbij de kwaliteit niets te wensen overlaat. Volgens het testpanel van Tipsfotoalbummaken.nl hebben de fotoboeken een "nette afwerking en goede kleuren". De software biedt voldoende mogelijkheden om een "uitgebreid fotoboek te maken en foto’s te bewerken". Het echte paradepaardje van Fotofabriek is de service die zij bieden waarbij klantbeleving centraal staat. Wat betreft de verzending verdient Fotofabriek een compliment. Met een levertijd van 3 werkdagen behoren ze tot een van de snelste leveranciers.

De fotoboekenvergelijking is een onafhankelijke test, die elk jaar wordt uitgevoerd door Tipsfotoalbummaken.nl. Dit wordt gedaan in samenwerking met een zorgvuldig gekozen testpanel. Er zijn dit jaar door het testpanel 33 fotoboekaanbieders op ruim 120 criteria getest. In 2016 ging de strijd om het beste fotoalbum nog tussen 25 leveranciers. De belangrijkste criteriapunten zijn kwaliteit, prijs, service, levertijd en de software.

Deze week werd bekend gemaakt dat Fotofabriek voor het 5de jaar op rij winnaar is van de grootste fotoboekenvergelijking 2017. Hiermee laat Fotofabriek zien dat je voor de mooiste fotoboeken nog steeds in Groningen moet zijn.

 

EINDE PERSBERICHT

Neem voor meer informatie contact op via onze klantenservice.

Fotofabriek brengt unieke Polaroids op de markt

Groningen december 2016 ‚Äď Een Polaroid print in een nieuw jasje, dat is de supergrote, nieuwe Retroprint Deluxe. Fotofabriek is de enige fotoservice die de bekende retro stijl fotoprint op deze manier aanbiedt.

In 1948 werd de eerste Polaroid Land camera verkocht, een klik op de knop en de polaroid print rolde er direct uit. Een waar succes blijkt, want de fotoprints hebben hun bekendheid nooit echt verloren. Tegenwoordig vind je de prints steeds vaker weer aan de muur. Fotofabriek speelt op deze trend in door de bestaande Retroprints verder te ontwikkelen. Het resultaat is een foto gedrukt op 3mm dik duurzaam karton in de klassieke retro look. Tevens is het een sterk fotoproduct, dat nog steeds licht genoeg is om aan de muur te hangen. Doordat de Retroprint Deluxe gelamineerd wordt, maakt dit het ook mogelijk om de fotoprints met een doekje schoon te maken.

Sinds de opkomst van Instagram, Snapchat en vele andere fotogerelateerde apps, heeft het aantal gemaakte foto’s een enorme vogelvlucht genomen. Dit heeft er toe geleid dat er steeds meer vraag is naar unieke manieren om iets leuks met foto’s te doen.

Polaroids werden vroeger al veel aan de muur gehangen en met de Retroprint Deluxe is dat alleen nog maar eenvoudiger geworden. De stevigheid maakt het ook mogelijk om de foto op een kast neer te zetten. In het grootste formaat Retroprint Deluxe passen 9 polaroids. Er zijn 3 verschillende formaten: 15x19cm, 20x25cm, 30x38cm.

De uitbreiding van het machinepark heeft er toe geleid dat Fotofabriek verschillende en nieuwe mogelijkheden heeft.  Hierdoor ligt de focus op het maken van unieke fotoproducten en op het verbeteren van bestaande producten. Fotofabriek wil klanten inspireren meer te doen met hun foto’s met onder andere de Retroprint Deluxe.

 

 

EINDE PERSBERICHT

Neem voor meer informatie contact op via onze klantenservice.

Italië is het meest gefotografeerde land van Europa

Onderzoek onder vakantiegerelateerde fotoboeken van de afgelopen 12 maanden

GRONINGEN 30 september 2016 ‚ÄstNederlanders en Belgen reizen de hele wereld over, maar de populairste vakantielanden zijn nog steeds Frankrijk, Duitsland en Spanje. Zijn deze landen ook de meeste gefotografeerde toeristische trekpleisters als het gaat om het maken van fotoboeken?

Uit onderzoek van Fotofabriek blijkt dat de meeste fotoboeken worden gemaakt over Italië. Met het prachtige Colosseum, de Toren van Pisa en de romantische gondeltochten in Venetië is het niet gek dat Italië met 16,6% van de fotoboeken het meest gefotografeerde land is. Italië wordt gevolgd door Spanje (11,5%) en Frankrijk (6,2%).

Hoewel de populairste vakantiebestemmingen Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn, is het opvallend dat Frankrijk populariteit verliest als het gaat om het maken van fotoboeken. Ook al is Italië het meest gefotografeerde land van Europa,¬†het land staat pas op plaats zes van de populairste vakantiebestemmingen. Mogelijk zijn deze landen minder speciaal om te fotograferen, omdat het merendeel van de Nederlanders en Belgen hier al (vaker) zijn geweest.

Europa neemt met 60,3% het grootste aandeel van fotoboeken in beslag. Wanneer we naar verre reizen kijken, steekt Indonesië er met kop-en-schouders bovenuit. Deze populaire backpackbestemming neemt 10,2% van de boeken buiten Europa in beslag. Ook Thailand (5,5%) is goed vertegenwoordigd in Azië. De andere kant van de wereld doet er overigens niet voor onder, want albums over de Verenigde Staten (6,5%) zijn goed voor een tweede plaats. Ongeveer de helft van deze fotoboeken gaan over New York City.

Australië is een belangrijke backpackbestemming en fotoboeken hierover zijn vaak extra dik en groot. Bijna 5,4% van alle buiten-Europese fotoboeken bevatten foto‚Äôs van dit bijzondere land.

Een zeer groot gedeelte van de gemaakte fotoboeken gaan over vakanties, weekendjes weg of andere reizen. Fotofabriek heeft de Nederlandse en Belgische vakantieboeken van het afgelopen jaar onder de loep genomen en is tot de conclusie gekomen dat Italië de meest gefotografeerde bestemming is.

 

EINDE PERSBERICHT

Neem voor meer informatie contact op via onze klantenservice.

 

 

 

Fotofabriek winnaar Radar Fotoboekentest

Groningen, 12 mei 2015

Fotofabriek¬†is maandagavond in het tv-programma Radar uitgeroepen tot winnaar van de fotoboekentest. Het fotoboek van Fotofabriek is ‚Äúde goedkoopste, en de beste!‚ÄĚ, aldus Radar.

Radar Fotoboekentest

AVROTROS Radar heeft fotoboeken van de populairste aanbieders laten testen door een deskundig testpanel. Het fotoboek van Fotofabriek scoorde op alle punten een ruime voldoende en kreeg als eindcijfer een 8,2. Dat is maar liefst een punt hoger dan grote bedrijven als Albelli en Kruidvat, die op een gedeelde tweede plaats eindigden. Behalve de hoge kwaliteit, viel ook de gunstige prijs op. Zo is het fotoboek van Fotofabriek "de goedkoopste, en de beste!", aldus Antoinette Hertsenberg, presentatrice van Radar.

Bij het testen van de fotoboeken heeft het testpanel vooral gelet op de kwaliteit van het boekwerk en het drukwerk. De afdrukkwaliteit is beoordeeld op scherpte, kleurtonen, contrasten en papiersoort. Volgens de experts is het fotoboek van Fotofabriek "een duurzaam boek". Het testpanel van AVROTROS Radar bestond uit drie professionals uit het vak: fotografe Anaïs Lopez, uitgever Wieneke 't Hoen en drukker Imre de Groot.

Meervoudig winnaar

Het Groningse Fotofabriek biedt al sinds 2008 online fotoboeken en persoonlijke fotoproducten aan. Klanten kunnen voor het maken van hun eigen fotoproducten gebruikmaken van verschillende gratis tools. Alle fotoproducten worden door Fotofabriek geproduceerd in eigen huis, waardoor de goede kwaliteit en snelle levertijd door het bedrijf gewaarborgd kunnen worden.

Het is niet de eerste keer dat Fotofabriek in de prijzen valt. Dit jaar is de webshop al voor het derde jaar op rij winnaar geworden van de grootste fotoboekentest in Nederland. Bij deze test van Tips Fotoalbum Maken zijn de fotoboeken van maar liefst 24 fotoboekaanbieders met elkaar vergeleken.

 

 

EINDE PERSBERICHT

 

Neem voor meer informatie contact op via onze klantenservice.

 

 

Fotofabriek deelt cadeautjes uit

Groningen, 13 januari 2016

Het nieuwe jaar is knallend van start gegaan met prachtig vuurwerk en klinkende champagneglazen. Maar waarom vieren Nederland en België niet de hele maand lang dat 2016 een fantastisch jaar gaat worden?¬†Fotofabriek¬†feest in ieder geval door en deelt cadeautjes uit.

Fotofabriek verlengt de feestdagen

Vanaf 10 t/m 31 januari 2016 organiseert Fotofabriek het¬†Prijsparadijs, een grote loterij waarbij veel leuke prijzen worden uitgedeeld. Bij een bestelling, van 3 euro voor pasfoto‚Äôs of bijvoorbeeld 30 euro voor een fotoboek, is elk ordernummer een persoonlijk lotnummer. Prijzen die de deur uitgaan zijn o.a. een scooter, digitale camera‚Äôs en PIPPIN - The Broadway Show in Carré.

Elke klant maakt kans op leuke prijzen

Buiten de hoofdprijzen die weggegeven worden, gaan er ook een aantal kleinere prijzen de deur uit. Zo laat Fotofabriek zijn Nederlandse en Belgische klanten graag hun thuishaven zien door middel van een hotelovernachting in de noordelijke hoofdstad, want de slogan "Er gaat niets boven Groningen" is zeker waar!

Ook wordt er een digitale fotocursus met docent verloot, een kijkje achter de schermen bij Schiphol, Donna Hay kookboeken en jaarabonnementen voor ZOOM magazine. Natuurlijk worden er ook producten van Fotofabriek verloot, zoals fotoboeken, kalenders en canvassen.

Door het persoonlijke ordernummer in te voeren op de website van Fotofabriek kan elke klant meedoen met de loting. Begin februari maakt Fotofabriek de uitslag van het Prijsparadijs bekend.

 

 

EINDE PERSBERICHT

 

Neem voor meer informatie contact op via onze klantenservice.

 

Fotofabriek winnaar grootste fotoboekenvergelijking 2015

Het bedrijf uit Groningen neemt voor het derde jaar op rij de eerste plaats in

Groningen 13 februari 2015 - De digitale fotomarkt blijft groeien. Sinds de introductie in 2003 van de full color geprinte fotoalbums groeit het aantal consumenten dat zijn vakantiefoto’s via het internet bij een van de vele aanbieders bestelt, gestaag. Naast de grootwinkelbedrijven zoals de Hema en het Kruidvat hebben er zich de laatste jaren een aantal zelfstandige printbedrijven op deze markt gemeld die het in kwaliteit en klantgerichtheid regelmatig weten te winnen van deze retailreuzen. Met name het in Groningen gestarte bedrijf Fotofabriek gooit de afgelopen jaren hoge ogen in onafhankelijke fotoboeken tests.

Deze week werd bekend dat Fotofabriek voor het derde jaar op rij de winnaar is geworden van de grootste, onafhankelijke fotoboekenvergelijking van 2015. Deze jaarlijks terugkerende fotoboekenvergelijking wordt uitgevoerd door de onafhankelijke website Tipsfotoalbummaken.nl i.s.m. een panel van bezoekers. Dit panel heeft 24 fotoboekaanbieders op meer dan 90 criteria met elkaar vergeleken en beoordeeld op basis van prijs, kwaliteit, service, levertijd en (gebruik van) de software.

De kwaliteit van de fotoboeken van Fotofabriek wordt omschreven als ‚Äúmooi stevig papier‚ÄĚ, ‚Äúmooie kleuren en volle gezichten‚ÄĚ en ‚Äúeen zeer prettig fotoboek‚ÄĚ. Een ander sterk punt richt zich op de prijsstelling van de producten. In de beoordeling wordt de grote diversiteit aan formaten geroemd, welke tegen een uitstekende prijs worden aangeboden. De gratis Fotofabrieksoftware wordt aangeduid als een van de meest complete softwarepakketten, met name op het vlak van de uitgebreide bewerkingsmogelijkheden. De levertijd en service worden respectievelijk als ‚Äúuitzonderlijk snel‚ÄĚ en als ‚Äúbelangrijk uithangbord voor de organisatie‚ÄĚ omschreven. Op servicegebied onderscheidt Fotofabriek zich nog met een extra eindcontrole, spoedbestellingen en inpakpapier.

Alle punten hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat Fotofabriek ook in 2015 op de eerste plaats is geëindigd. Daarom kan ook dit jaar met zekerheid worden gesteld dat de mooiste fotoboeken uit Groningen komen!

 

 

 

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie over de fotoboekenvergelijking 2015

Neem voor meer informatie contact op via onze klantenservice.

 

De beste digitale fotoalbums komen uit Groningen!

Fotofabriek.nl is een producent van digitale fotoproducten. Fotofabriek.nl is in 2008 opgericht. Met haar zorg voor kwaliteit en service staan zij al weken lang op de eerste plaats bij de onafhankelijke vergelijkingssite Tipsfotoalbummaken.nl. En daar zijn ze trots op! want het is uiteindelijk toch de consument die bepaald waar je de beste fotoalbums vandaan haalt. Uit Groningen dus!

Het maken van digitale fotoproducten heeft in Nederland een grote vlucht genomen. Er worden per jaar miljoenen¬†fotoboeken¬†gemaakt en evenzoveel¬†kalenders,¬†(geboorte)kaartjes¬†en¬†foto's op canvas. Er is een keur aan aanbieders en producenten. Vandaar dat Fotofabriek.nl zo trots is om als toetreder op deze markt al zo snel de nummer 1 notering te halen. Deze Groningse producent onderscheidt zich door haar innovatieve producten en kwaliteit. Er is geïnvesteerd in de nieuwste digitale persen van Kodak met de daarbij behorende software. Deze geeft de gebruikers de gelegenheid een keuze te maken tussen automatische opmaak van pagina's tot het geheel creatief ontwikkelen van pagina's en bewerken van je eigen foto's.

Ook de andere producten vinden gretig aftrek. Vele klanten maken al hun eigen kalenders en visitekaartjes. Foto's op canvas en andere vormen van wanddecoraties zijn erg populair en worden steeds vaker door bedrijven aangeboden als geschenk aan het personeel i.p.v. bijvoorbeeld de traditionele kerstpakketten. Een persoonlijker cadeau kan je uiteindelijk niet bedenken, want alle producten maak je met je eigen foto's.

Opvallend is dat zo'n 75% van de gebruikers van online digitale fotoproducten vrouw is. Daarvan is het leeuwendeel met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Een van de grootste voordelen waarmee Fotofabriek.nl zich onderscheid ten op zichte van andere aanbieders is dat alle producten van A tot Z in eigen huis worden geproduceerd. Dit betekent in de praktijk het drukken van de fotoproducten, het toepassen van verschillende vormen van afwerkingen tot aan het inpakken en versturen van de bestellingen. Hierdoor hebben we overzicht over alle bestellingen en kan er snel geanticipeerd worden mocht het om een spoedopdracht gaan of in het geval er nog belangrijke wijzigingen doorgevoerd moeten worden. 

Fotofabriek.nl produceert altijd met een open oog voor milieu en veiligheid. De producten worden gedrukt op professionele papiersoorten met het FSC-keurmerk. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

De professionele Kodak Nexpress digitale persen zijn gekwalificeerd als minst milieubelastend ten opzichte van andere druksystemen. Producten gedrukt op de Nexpress zijn 100% te ontinkten en 100% recyclebaar. Gebruikte materialen zijn niet giftig en veilig voor kinderen.

Fotofabriek.nl is onderdeel van van de¬†digitale drukkerij¬†Chris Russell, gevestigd aan de Osloweg 75 te Groningen. Voor meer informatie kan je je wenden tot de¬†marketingafdeling. Ben je geïnteresseerd om eens te komen kijken en te worden rondgeleid? Je bent van harte welkom, maak snel een afspraak!

 

 

EINDE PERSBERICHT

 

Neem voor meer informatie contact op via onze klantenservice.