• restmateriaal

Duurzaamheid Fotofabriek

Fotofabriek houdt rekening met de wereld en het milieu. We vinden dit belangrijk voor volgende generaties, maar ook om de natuur, die zo kostbaar is, zo goed mogelijk te beschermen. We willen zo goed mogelijk omgaan met natuurlijke bronnen. Fotofabriek probeert zo duurzaam mogelijk te handelen door onderstaande punten te hanteren:

1. FSC papier 

Fotofabriek maakt gebruik van FSC gecertificeerd papier voor haar producten.  

2. Restmateriaal

Restmateriaal wordt hergebruikt. Voorbeelden zijn obergebleven kurk en plastic. Plastic wordt gesmolten en vervolgens wordt er een nieuw product van gemaakt. Restafval minimaliseren we zoveel mogelijk. 

3. Verpakking

We gebruiken steeds minder plastic bij het verpakken van de fotoproducten. In plaats van plastic gebruiken we steeds meer karton. We werken samen met een leverancier die duurzame kartonverpakkingen levert. Dit is gerecycled materiaal.

4. Afval scheiden

Papier en plastic wordt door het hele bedrijf gescheiden. Metaal wordt ook gescheiden. We bieden werknemers ook de mogelijkheid om oude telefoons in te leveren.

5. Grootschalige inkoop

We hebben een grote magazijnopslag waardoor er in grote getale ingekocht kan worden. Dit beperkt het aantal transportbeurten.

grootschalige inkoop

6. Duurzame levering

Voor grotere verzendingen wordt er bewust een keuze gemaakt wie de verzending verstuurt op basis van uitstoot. We werken dan ook samen met koerierdiensten die zo min mogelijk uitstoten.

7. PET-Laminaat

Bij de afwerking van fotoboeken wordt PET-laminaat gebruikt waardoor er minder krassen op de fotoboeken komen en deze steviger zijn. Zo wordt het aantal boeken dat beschadigd is en dus weggegooid wordt een stuk minder. Er is geen schadelijk polypropyleen in de boeken te vinden.   

8. Productieproces

Productie houdt zich constant bezig om het productieproces te verbeteren. We proberen zo effectief mogelijk te werken en zo min mogelijk afval te hebben. 

  • productieproces
  • productieproces
  • productieproces

Door bovenstaande punten te hanteren, proberen we zo duurzaam mogelijk te handelen. Fotofabriek houdt zich constant bezig met verbeteringen op gebeid van duurzaamheid. Wil je graag meer weten over hoe wij ons inzetten om zo duurzaam mogelijk te handelen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kan mailen naar klantenservice@fotofabriek.nl of bellen naar 050 - 314 44 01 voor Nederland of naar 03 808 25 42 voor België. 

Snelste levering binnen nederland

Snel je bestelling in huis? Fotofabriek heeft de kortste productietijd van Nederland.
Nergens sneller!

Lees meer...

Gratis verzending vanaf 35 euro

Bestel je voor 35 euro of meer, dan vervallen de verzendkosten en wordt je pakketje helemaal gratis aan je deur gebracht!

Lees meer...

100% Kwaliteits-garantie!

Omdat we alles in eigen huis produceren staan we garant voor de kwaliteit van onze fotoboeken en andere fotoproducten.

Lees meer...

Inspiratie nodig? Deel jouw online fotoproduct en inspireer anderen.

Ben je op zoek naar ideeën voor jouw fotoboek of wanddecoratie? Laat je inspireren op ons inspiratieplatform door prachtige voorbeelden van anderen en het verhaal erachter, interviews met fotografen en natuurlijk veel meer.

Ontvang 5000 punten cadeau
Naar inspiratieplatform