actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Duurzaamheid bij Fotofabriek

Duurzaamheid bij Fotofabriek

Bij Fotofabriek staan we stil bij onze verantwoordelijkheid voor de wereld en het milieu. We hechten waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, niet alleen met het oog op de toekomstige generaties, maar ook om de kostbare natuur op de best mogelijke manier te behoeden.

Duurzame productieprocessen

Fotofabriek zet zich actief in voor duurzaamheid door de productie-afdeling continu te optimaliseren. We streven naar efficiëntie en minimaliseren afval om zo verantwoord mogelijk met natuurlijke bronnen om te gaan.

 1. Chemische stoffen

  Fotofabriek gebruikt op geen enkele manier chemische stoffen in het productieproces. Fotofabriek produceert haar producten op basis van digitale druk. In tegenstelling tot chemisch drukwerk is dit veel milieuvriendelijker en zorgt tevens voor een gezondere werkomgeving.

 2. CO2-uitstoot beperking

  Je kunt ervoor kiezen om je bestelling gratis af te halen bij ons op de Osloweg 75, of bij een PostNL-afhaalpunt. Door efficiëntere bezorging via afhaalpunten en samenwerking met lokale toeleveranciers streven we naar minimale CO2-uitstoot.

 3. Verpakking

  We werken samen met een leverancier die ons duurzame kartonverpakkingen levert. Ook gebruiken we steeds minder plastic bij het verpakken van onze fotoproducten en hergebruiken we karton als beschermingsmateriaal voor onze pakketten.

Intern duurzaam samenwerken

Bij Fotofabriek zetten we in op duurzaamheid binnen onze interne processen. Medewerkers worden aangemoedigd oude telefoons in te leveren, vermijden wegwerpartikelen zoals bekers en bestek en gebruiken herbruikbare mokken. Het bedrijf heeft een fietsplan geïntroduceerd om het gebruik van de fiets als vervoersmiddel verder te stimuleren, momenteel komt ongeveer 75% van het personeel al met de fiets naar het werk wat bijdraagt aan een groenere mobiliteit. 

Onlangs hebben we onze administratie volledig gedigitaliseerd, wat heeft geleid tot een efficiëntere werkwijze en een vermindering van papierverbruik. Bovendien hebben we al onze TL-verlichting vervangen door LED-verlichting en zijn we de afgelopen jaren actief geweest in het vernieuwen van onze apparatuur om onnodig energieverbruik te verminderen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld printers die op een lage temperatuur werken. Daarnaast geven we de voorkeur aan samenwerking met lokale partners. Deze initiatieven weerspiegelen onze toewijding aan een duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsvoering.

 

Afvalscheiding en productieproces

Fotofabriek onderscheidt zich door milieuvriendelijke praktijken, waaronder onderstaande punten:

 • Afval, waaronder papier, plastic en metaal, wordt strikt gescheiden.
 • Grootschalige inkoop, dankzij ruime magazijnopslag, vermindert transportbewegingen en beperkt de ecologische impact.
 • Duurzaamheid strekt zich uit tot de leveringsfase; partners worden geselecteerd op basis van emissies, in samenwerking met milieuvriendelijke koerierdiensten.
 • In de productie wordt PET-laminaat gebruikt voor fotoboeken, wat schade vermindert.
 • De productieafdeling streeft naar effectiviteit en minimaliseert afval door het gebruik van FSC-gecertificeerd papier.
 • Restmateriaal, zoals kurk en plastic, wordt hergebruikt, met gesmolten plastic voor nieuwe producten.
Duurzame bedrijfsprocessen

Duurzame Grønn fotoboeken

In 2023 is met trots de Grønn-productlijn geïntroduceerd. Deze duurzame fotoboeken hebben een authentieke uitstraling doordat de vezels van het gerecyclede materiaal zichtbaar zijn. In onze digitale drukkerij, waar de Grønn Fotoboeken worden vervaardigd, vermijden we het gebruik van chemische stoffen en maken we deels gebruik van groene stroom. Daarnaast worden Grønn Fotoboeken niet verpakt in plastic, waardoor ook het verzendproces milieuvriendelijker wordt.

Duurzame fotoboeken
Duurzame fotoboeken

Duurzaam knutselplezier met Fotofabriek!

Fotofabriek zet zich niet alleen in voor duurzame producten maar ook voor duurzaam knutselplezier op scholen. We hergebruiken hoogwaardige knutselmaterialen die niet meer voor onze eigen productie kunnen worden gebruikt en bieden gratis knutselboxen aan scholen, buurthuizen en andere instellingen aan. Ons doel is om ongebruikte materialen een tweede kans te geven en de creativiteit van kinderen te stimuleren. Elke knutselbox bevat hoogwaardige materialen zoals verschillende soorten papier en kurk, waarmee kinderen hun creativiteit volledig kunnen benutten. Ontdek meer via de onderstaande link.

Ontdek meer!
Duurzaam knutzelplezier met Fotofabriek!

Snelste levering binnen Nederland

Snel je bestelling in huis? Fotofabriek heeft de kortste productietijd van Nederland. Nergens sneller!

Lees meer...

Gratis verzending vanaf 40 euro

Bestel je voor 40 euro of meer, dan vervallen de verzendkosten en wordt je pakketje helemaal gratis aan je deur gebracht!

Lees meer...

100% Kwaliteits-garantie!

Omdat we alles in eigen huis produceren staan we garant voor de kwaliteit van onze fotoboeken en andere fotoproducten.

Lees meer...