powered by

Inspiratie

Bekijk voorbeelden van fotoboeken, wanddecoraties en alle andere fotoproducten. Ben je zelf creatief bezig geweest? Deel jouw voorbeeld hier en inspireer anderen.

Zuid-Afrika 2013

Zuid-Afrika 2013

Het was weer een plezier om in de offline software van Fotofabriek dit fotoboek te maken van een wat langer geleden vakantie.

  1. Voor rust is weer gekozen voor minimale hoeveelheid tekst.
  2. Voor elke dag is wel een plaatje opgenomen uit mijn GPS van gereden of gelopen routes en een korte beschrijving om te begrijpen wat er te zien is.
  3. Hier en daar is nog een korte tekst in een ander lettertype opgenomen om wat te zien is te duiden. 
  4. Variatie is aangebracht door voor diverse verdelingen van de foto's op de pagina's te kiezen, af en toe geïnspireerd door de beschikbare sjablonen. Maar ook door af te wisselen met pagina vullende foto's of foto's tot aan de rand van een pagina te plaatsen of over twee pagina's te verdelen.
  5. Het overgrote deel van de foto's is zoals ze uit de camera komen. Hier en daar zijn foto's met veel schaduw of donker weer wat opgehelderd met de Bewerk foto / Slimme correctie optie van de software of in externe software waar het wat meer nodig had.
  6. Logo's van lodges en bedrijven zijn van internet gehaald en waar nodig opgepimpt in Powerpoint door te vergroten voor hogere resolutie en om transparante kleur in te stellen. Zo'n plaatje opslaan als .png in Powerpoint heeft dan genoeg resolutie voor in het fotoboek en kan over iets anders heen geplaatst worden of op gekleurde achtergrond waar ik gebruik van gemaakt heb. Scherpte van het logo zoals het van internet gehaald wordt moet natuurlijk wel voldoende zijn.
  7. Voor pagina achtergronden zijn kleuren gekozen uit de foto's op de pagina's met de Achtergrond bewerken / Achtergrondkleur / Selecteer kleur pipet functie van de software. De foto's spreken daardoor meer dan op een witte achtergrond.

Keuzes die ik gemaakt heb voor de opmaak hebben natuurlijk ook met eigen smaak te maken. Spreekt het je aan, laat je dan inspireren door dit fotoboek. 

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling