powered by

Tips voor een verjaardagsfeest in huis

Je ontkomt er niet aan: iedereen wordt elk jaar weer een jaartje ouder. Maar in plaats van daar te veel bij stil te staan, kun je het beter van de positieve kant bekijken. Je bent een jaar ouder geworden en dat moet gevierd worden. Wil je een leuk verjaardagsfeest geven? Hier geven we jou een paar tips en dingen om over na te denken wanneer je een verjaardagsfeest wilt organiseren.

Maak leuke uitnodigingen

Een feest geven, begint natuurlijk bij het uitnodigen van je vrienden. Dit kun je doen door een WhatsApp berichtje te sturen, maar wanneer je er iets meer moeite in wilt steken, is het leuk om zelf uitnodigingen te sturen in de vorm van een kaartje. Deze kun je helemaal eigen maken door een leuke foto of tekst toe te voegen. Ben jij iemand die houdt van een grapje? Maak dan een gekke foto van jezelf en voeg deze toe op de voorkant. Wanneer jouw vrienden deze ontvangen, zullen ze meteen in een deuk liggen. Wil je het iets serieuzer houden? Zoek dan bijvoorbeeld een mooie foto op het internet in het kader van feest of kies de thema’s in de Online Editor van Fotofabriek om een leuk kaartje te maken.

Het budget

Niet het leukste om over na te denken, maar toch is het wel essentieel. Allereerst is het handig om te bedenken hoeveel geld je wil en kan uitgeven aan het feest. Heb je veel geld te besteden of juist niet heel veel? Bedenk eerst hoeveel mensen je gaat uitnodigen. Hierdoor kun je beter inschatten hoeveel drinken en eten je moet inkopen voor het feest. Wanneer je budget laag ligt, is het handig om al een aantal dagen (of weken) aanbiedingen te volgen van verschillende supermarkten en slijterijen in de buurt. Dit zal je heel wat euro’s besparen (vooral wanneer je alcohol wilt kopen!). Daarnaast is het handig om na te gaan wat je nog meer nodig hebt qua decoratie wanneer je een themafeest geeft. Maak een soort balans op door een lijstje te maken met alle dingen die je nodig hebt met daarnaast wat het ongeveer gaat kosten. Zo heb je een makkelijk overzicht en schrik je later niet van je rekening!

Thema of dresscode

Met een thema of dresscode maak jij je feest net iets specialer. Je kan denken aan bijvoorbeeld de jaren 80, Hawaii, proud to be fout of de kleur rood! Op de uitnodiging kun je laten weten hoe iedereen verkleed moet gaan. Haal leuke decoraties in huis die in verband staan met jouw thema. Bij het thema Hawaii kun je denken aan palmbomen, bloemen, flamingo’s, zomerjurkjes, blouses met bloemenprint, zwembroeken etc. Wil je een breder thema? Kies dan voor een kleur als thema, bijvoorbeeld rood. Denk aan rode slingers, ballonnen, deurgordijnen, red cups. De outfit is hierbij erg makkelijk: natuurlijk rode kleren en rode accessoires, zoals rode hoedjes, pruiken, stropdassen of lippenstift. Wanneer je een thema hebt gekozen, is het leuk om daar bijbehorende slingers voor te maken. Dit kan je eenvoudig online doen. Op deze manier kan je leuke foto's of teksten toevoegen aan de vlaggetjes. Ook zou je bijbehorende feesthoedjes kunnen maken. Je kan hier ook je eigen foto of tekst op plaatsen. 

Genoeg eten en drinken

Bij het geven van een feest kunnen lekkere hapjes en drankjes natuurlijk niet missen. Je kunt er voor kiezen om ze uit de winkel te halen, maar je kan ze zelf ook maken. Maak bijvoorbeeld zelfgemaakte mini pizzatjes, carprese sticks of lekkere bruschetta's met tomaat. Wil jij een themafeest geven? Dan kan je de hapjes en drankjes hierop aanpassen. Bij het thema Hawaii kun je hapjes en drankjes maken met verschillende soorten fruit, zoals fruitspiesjes, smoothies of cocktails. Serveer het drinken in je eigengemaakte mok met foto om het feest een extra persoonlijke touch te geven!

Bij het jaren 80 thema (Nederlandse versie) heb je veel keus. Je kan denken aan blokjes kaas met een stukje ananas erbovenop, rolletjes cervelaat met augurk, gevulde eieren, verschillende toastjes, bitter- en gehaktballen, zoute sticks, Japanse mix of borrelnootjes. Op internet kun je nog veel meer jaren 80 hapjes vinden! Ook drankjes zoals Cola Light, Taksi en Fristi zijn sinds de jaren 80 erg populair. Wanneer je alles leuk uitgestald hebt op een tafel, is het leuk om een Menukaart te maken. Zo weet iedereen wat voor lekkere hapjes je hebt gemaakt. Voeg een foto toe op de voorkant van de Menukaart (in thema) om deze helemaal eigen te maken!

De inrichting

Bedenk van tevoren goed wat je gaat doen met de inrichting. Laat je alles zo staan zoals het is of ga je dingen verschuiven om meer ruimte te creëren. Misschien is het leuk om één lange tafel waar je al het eten en drinken op hebt staan, centraal te hebben in de ruimte, zodat jouw vrienden bij binnenkomst direct kunnen zien wat jij hebt gemaakt. 

Muziek is iets wat sfeer maakt bij een feest. Denk dan ook goed na wat voor muziekinstallatie je wilt gebruiken en waar deze moet staan. Wil je goed geluid en volume? Daarvoor heb je grote boxen nodig of een goede geluidsinstallatie. Wanneer je dit niet in huis hebt, zou je rond kunnen vragen bij familie of vrienden of zij een goede muziekinstallatie hebben. Wil je alleen muziek voor op de achtergrond? Dan zou je bijvoorbeeld je tv, laptop of een ander klein boxje kunnen gebruiken. Wanneer je een themafeest geeft, kun je jouw playlist hier weer helemaal op aanpassen. Have fun!

Aandenken

Na een leuk feestje te hebben gehad, is het altijd leuk om een aandenken hiervan te hebben. Een soort herinnering waar je over 10 jaar naar kijkt en het weer helemaal opnieuw beleefd. Daarom is het leuk om foto's te maken gedurende je feest. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook vragen aan één van je vrienden om foto's te maken (zo sta je er zelf ook nog eens op). Maak foto's van alle versieringen en het eten om terug te kijken naar hoeveel werk het was en hoe mooi het resultaat is geworden.Maak vooral veel foto's van de mensen die je hebt uitgenodigd. Wanneer je een thema feest hebt gegeven, moeten natuurlijk alle outfits op de foto! Laat de foto's die je hebt gemaakt uitprinten op Retroprints. Dit zijn kleine foto's (polaroids) met een wit frame erom heen. Een superleuk aandenken om na het feest te geven aan iedereen dit is gekomen.

Tip: heb je een grote muur in je huis? Versier deze dan met bijvoorbeeld slingers, ballonnen of in het thema. Gebruik deze muur als achtergrond bij het maken van foto's van jullie outfits. Zo heb je gegarandeerd hele leuke en gekke foto's gemaakt!

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling