powered by

Tips voor de leukste babyshower cadeaus

Is een vriendin van je zwanger? Dan is het tijd om feest te vieren! Het krijgen van een kind is tenslotte niet niks! Vaak wordt er een babyshower gegeven om te vieren dat de zwangere vrouw binnenkort moeder wordt.

Vaak worden tijdens de babyshower de leukste en origineelste cadeautjes gegeven! Wat is er nou leuker dan een cadeau geven waar je vriendin helemaal versteld van zal staan. In dit artikel geven we je een aantal leuke babyshower cadeau tips.

Een uniek kinderboek

Je ziet regelmatig dat mensen een kinderboek als babyshower cadeau geven. Leuk om later voor te lezen, wanneer de baby wat groter wordt. Je hebt ontelbaar veel kinderboeken, maar het is toch veel leuker om een gepersonaliseerd boekje te geven?

Zo kun je bijvoorbeeld het boek aanpassen met de naam van de baby als omslag. Je kunt er echter ook voor kiezen om een volledig eigen boek te ontwerpen.

Een leuke manier om een kinderboekje te maken is met behulp van een kartonnen boekje. Bij Fotofabriek worden de kartonnen boekjes gemaakt op 1,2 mm dik karton! Hierdoor gaat het boekje erg lang mee. Je kunt van het kartonnen boekje ook een abc-boekje maken om het alfabet te leren aan het kindje. Je cadeau zal nooit meer vergeten worden door het gezin!

De allerleukste foto’s afdrukken

Weg met de lege wanden in het huis van je zwangere vriendin! Geef de aanstaande moeder een leuke foto afgedrukt als wanddecoratie van tijdens haar zwangerschap.

Ook is het leuk om een collage te maken waarmee je de voortgang van de zwangerschap laat zien. Dit kun je doen door meerdere zwangerschapsfoto's af te beelden als wanddecoratie. 

Dit kan op allerlei verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan canvas, aluminium of plexiglas. Zorg er wel voor dat het goed past bij de stijl en smaak van de ouders.

Je kunt er ook voor kiezen om een cadeaubon te geven. Dan kunnen de ouders zelf een fotoproduct maken met daarop hun kindje wanneer deze geboren is. 

Een pakketje rompertjes

Iets waar je nooit te veel van kan hebben als moeder zijnde, zijn rompertjes. Hoe leuk is het om een set rompertjes te geven die per maand oplopen? Zo draagt de baby dus in maand 1 een rompertje met een ‘1’ erop en in maand 9 een rompertje met het getal '9'.

Het is ook praktisch, omdat je op een later moment foto’s terug kunt zien en aan de hand van het rompertje precies weet hoe oud de baby op dat moment was! 

Daarnaast zijn er ook veel rompertjes te vinden met leuke en inspirerende teksten erop afgebeeld. Erg leuk én inspirerend!

Babyshower cadeau zelf samenstellen

Een aantal kleine babyshower cadeaus die één groot cadeau vormen is ook hartstikke leuk natuurlijk! Deze kun je eenvoudig zelf samen stellen. Een bijtring en schattige kleding voor de kleine zijn leuke ideeën voor in het cadeaupakket!

Ook knuffeltjes van bijvoorbeeld Nijntje vallen altijd goed in de smaak bij moeders. Daarnaast kun je er nog een aantal babyverzorgingsproducten bij doen.

Voeg dit leuke pakketje samen in een schattig mandje. Zo is het ook nog eens leuk om weg te geven!

Tip: In plaats van een mandje kan je de producten ook leuk bevestigen op een krans van luiers. Zo hebben de ouders ook direct een handig pakket luiers voor de eerste periode.

Zwangerschap voor altijd vastleggen

Je zwangerschap wil je natuurlijk voor altijd vastleggen met de meest prachtige foto’s. Geef je vriendin daarom een zwangerschapsfotoshoot cadeau! Dit zal gegarandeerd in de smaak vallen.

Huur een zwangerschapsfotograaf voor de toekomstige ouders in. Een aantal tips over een zwangerschapsshoot met je partner lees je in een eerder geschreven artikel van ons. De mooiste foto’s kun je af laten drukken in een fotoboek. Zo kun je ieder moment dat je maar wilt snel terugkijken op je zwangerschap.

Daarnaast kan het ook leuk zijn om de foto’s die gemaakt zijn tijdens de fotoshoot af te laten drukken. Doe dit bijvoorbeeld op retroprints. Hier kun je ook een leuke fotowaaier van maken of deze aan de muur hangen met een touwtje ertussen om de wand extra op te leuken.

Een andere manier om je zwangerschap vast te leggen is om een gipsplaat voor je buik. Vroeger moest dit speciaal gedaan worden door een specialist, maar tegenwoordig kun je dit eenvoudig zelf doen met een klein gipspakketje.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling