powered by

Haal het Rijksmuseum bij je in huis

Altijd al een van Gogh of een Vermeer bij je thuis willen hebben hangen? Dat kan! Het Rijksmuseum stelt een groot deel van haar werken online beschikbaar via de Rijksstudio. Een online database met een enorme collectie van o.a. prachtige schilderijen en foto’s.

Als bezoeker kun je in een handomdraai een account aanmaken en een afbeelding naar keuze downloaden in hoge resolutie. Het Rijksmuseum wil hiermee creativiteit stimuleren en de collectie dichterbij het publiek brengen.

Omdat je de werken in hoge resolutie kunt downloaden, biedt dit veel mogelijkheden. Zo kun je een verzameling van jouw favoriete werken in een mooi fotoboek plaatsen, ophangen aan de muur, of wat dacht je van een prachtig stilleven op een placemat of mok? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Lees snel verder en ontdek wat voor nieuwe creaties jij kunt maken op basis van de werken van de oude meesters.

Hoe werkt Rijksstudio van het Rijksmuseum?

Om van start te kunnen gaan en een werk uit te kiezen, dien je eerst naar de website van Rijksstudio te gaan.

Vervolgens maak je een gratis account aan (via Facebook of e-mail) en ben je klaar om tussen al dat moois te speuren. De database bevat bijna 700.000 werken dus om het zoeken gemakkelijker te maken kun je de zoekresultaten verfijnen.

Je kunt filteren op objecttype, periode, materiaal, techniek, auteur en plaats. Genoeg mogelijkheden dus om iets moois te vinden voor jouw fotoproduct.

Tip: Heb je een tablet? Bezoek de site van het Rijksmuseum dan via de Tablet. Rijksstudio is namelijk geoptimaliseerd voor gebruik op een tablet. Hij werkt overigens ook prima op je mobiel of desktop.

Stap voor stap een kunstwerk downloaden

Als je een mooi kunstwerk wilt downloaden, dien je de volgende stappen te doorlopen:

  1. Selecteer het werk dat je wilt downloaden. Vervolgens klik je onderin op het ‘’schaartje-symbool’’ en kies je voor ‘’dit werk downloaden’’
  2. Vervolgens kun je nog een aantal tips en voorbeelden bekijken die je met het werk kan maken.
  3. Je download verschijnt onderin je beeldscherm. Deze kun je vervolgens openen en een plekje geven op je computer.

Benieuwd wat voor leuks je allemaal kunt doen met de downloads van het Rijksmuseum? Lees dan snel verder!

Een kunstwerk uit het Rijksmuseum thuis aan de muur

De openbare collectie binnen Rijksstudio telt bij elkaar ruim 360.000 schilderijen, tekeningen, foto’s en prents. Je kunt bij Fotofabriek kiezen uit 11 verschillende typen wanddecoratie om het werk bij je thuis op te hangen.

Heb je bijvoorbeeld een mooi kleurrijk schilderij uitgekozen? Kies dan voor Forex. Bij dit type wanddecoratie komen alle kleuren goed tot hun recht en worden details haarscherp afgedrukt. Daarnaast hangt het kunstwerk door het handige ophangsysteem binnen no time bij je aan de muur.

Tip: Binnen Rijksstudio kun je meerdere kunstwerken van één dezelfde kunstenaar vinden. Leuk voor een fotomuur of collage. Inspiratie nodig? Lees ons artikel met tips voor de perfecte fotowand.

De botanische liefhebber

Tussen alle mooie verzamelingen vind je ook veel tekeningen en schilderijen van bloemen, insecten en landschappen.

Dus heb je een mooie botanische kamer in huis of ben je nog op zoek naar originele wanddecoratie in de tuin?  Laat de afbeeldingen dan afdrukken op posters of als tuinposter.

Een strak modern interieur

Heb je een wat strakker moderner interieur, dan kan een kunstwerk uit het Rijksmuseum mooi staan op Dibond of Aluminium.

Heb je een print gevonden met veel wit of juist veel kleur erin? Dan kun je het beste kiezen voor Dibond, omdat kleuren hier een natuurlijk en helder effect op krijgen.

Aluminium geeft een afbeelding een licht 3D-effect. Heb je een afbeelding gevonden waarbij je de originele structuur naar voren wilt laten komen? Kies dan voor het stoere Aluminium.

Natuurlijk materiaal

Passen natuurlijke materialen beter in jouw inrichting? Laat het kunstwerk dan bij Fotofabriek afdrukken op hout.

Zo komen landschappen goed naar voren op vurenhout en portretfoto’s op berkenplex. Houd wel rekening met de noesten die op willekeurige plekken kunnen zitten in het hout.

Een stilleven van Coorte of van der Ast in je keuken of eetkamer

Naast het ophangen van kunstwerken, kun je nog veel meer doen met de werken van het Rijksmuseum. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van koken? Zoek dan eens wat kunstwerken op binnen het thema voedsel.  

Vervolgens kun je bij Fotofabriek kiezen uit leuke producten zoals placemats, menukaarten en mokken. Download bijvoorbeeld het ‘’Stilleven van vruchten en bloemen van Balthasar van der Ast’’ en laat dit in premium kwaliteit afdrukken op een placemat en mok. Zo heb je leuke bijpassende gepersonaliseerde fotoproducten.

Uiteraard is het ook leuk om een stilleven met eten op te hangen in de keuken of boven de eettafel.

Tip: Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen paniek, je kunt verzamelingen maken van je favoriete werken. Je kunt deze verzameling vervolgens ook delen via Facebook

Een verzameling van topstukken in een fotoboek

Heb je een bezoekje gebracht aan het museum en wil je nog eens alle mooie kunstwerken goed bekijken? Download en verzamel ze dan in een mooi fotoboek van Fotofabriek. Kies bijvoorbeeld voor een Hardcover of Softcover fotoboek. Je kunt op basis van de gedownloade collectie ook thema’s aanmaken in je fotoboek.

Op de website van Rijksstudio vind je ook alle belangrijke informatie van het kunstwerk. Deze informatie kun je ook eenvoudig onder de foto zetten in onze Online Editor.

Tip: Maak van je fotoboek een mooi koffietafelboek waar alle gasten van kunnen genieten. Zo kun je de gasten vertellen wat jij allemaal voor moois hebt gezien in het Rijksmuseum.

Je werkkamer omtoveren tot museum

Ben je een echte planner en heb je altijd een schriftje of agenda op zak? Creëer dan een uniek kantoorartikel met de kunstwerken van het Rijksmuseum.

Laat bijvoorbeeld de nachtwacht afdrukken op een notitieboek,  multomap of bureaulegger. Of zet je favoriete werken van Vermeer in een mooie jaarkalender of agenda. Zo creëer je een waar museum in je werkkamer door unieke gepersonaliseerde kantooritems te ontwerpen die alleen bij jou thuis te zien zijn.

Kunst in de vorm van een cadeau

Met de downloads van het Rijksmuseum kun je creaties maken voor jezelf, maar het is natuurlijk ook leuk om de afbeeldingen te gebruiken bij het ontwerpen van een uniek een cadeau.

Is je beste vriend of vriendin een kunstliefhebber? Laat dan een mooi kunstwerk afdrukken op een mooie kaart of cadeaucheque. Voeg een kaartje voor het rijksmuseum erbij en voilà! Je hebt het ideale cadeautje voor hem of haar.

Met al deze leuke tips ben jij klaar om een uniek gepersonaliseerd fotoproduct te maken met de producten van Fotofabriek. Weet jij al wat je gaat maken?

 

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling