powered by

Aluminium met zwart-wit foto

Ben jij nou helemaal gek op zwart-wit foto's, maar wil je hier toch nog een extra element aan toevoegen? Kies er dan voor om je zwart-wit foto af te drukken op aluminium. Het geeft een extra stoere en unieke uitstraling. 

Wij geven je een aantal tips voor het ontwerpen van jouw aluminium wanddecoratie met zwart-wit foto's.  

Portretfoto's

Heb je een mooie portretfoto die je graag tastbaar wilt maken en wilt ophangen aan de muur? Dan is het erg leuk om meerdere portretfoto's op te hangen aan de muur als een collage, denk bijvoorbeeld aan foto's van jullie gezin. Een collage op aluminium zal perfect staan bij een industrieel en robuust interieur.

Wanneer je kiest om meerdere portretfoto's af te laten drukken op aluminium, kies dan voor zwart-wit foto's voor extra effect in je portretfoto's. Ben jij gek op collages in alle soorten en maten? Laat de foto's dan afdrukken op verschilende maten en op liggende en staande formaten om zo een unieke collage te maken.  

Foto's met veel contrast

Waar je aan moet denken wanneer je een zwart-witfoto wilt afdrukken op aluminium, de foto moet veel contrast bevatten. Dit is erg belangrijk omdat de witte kleuren in de foto niet worden afgedrukt op het materiaal, maar het aluminium hier zichtbaar blijft. De foto zal zijn contrast dus moeten hebben van de donkere tinten in een afbeelding. Een foto kan dit natuurlijk al van zichzelf hebben, maar dit kun je ook aanpassen tijdens het bewerken van een foto.

Je kunt het contrast verhogen met ongeveer 5-10%. De foto zal op je beeldscherm misschien wat onnatuurlijk lijken, maar wanneer deze foto wordt afgedrukt op aluminium is dit juist mooier. Heb je nou een foto die nog niet zwart wit is, maar wil je dit wel graag? In de Online Editor kun je je foto's bewerken met een zwart-wit filter. Je kunt het contrast van je foto hier ook aanpassen. 

Wall of fame

Ben jij helemaal gek van iconen in de muziek- en filmwereld? Wat is er nou leuker dan je eigen 'Wall of fame'? Kies zelf welke beroemdheden jij aan je muur wilt hebben hangen en laat ze afdrukken in een vierkant formaat, zo heb je gegarandeerd een geweldig resultaat! De invulling van de muur kun je geheel zelf bepalen. Ga je voor Marylin Monroe en Elvis of toch liever voor Ed Sheeran en Beyoncé? 

Naast zwart-witfoto's kunnen gekleurde foto natuurlijk ook gewoon worden afgedrukt op aluminium. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een Foto Op Dibond. Dit is het zelfde materiaal alleen is er een witlaag aangebracht op het materiaal waardoor alle kleuren zichtbaar worden op het materiaal. Het geborstelde aluminium is hierbij niet meer zichtbaar. 

Tip: kies voor de gehele muur voor dezelfde stijl. Heb je foto's die niet in dezelfde stijl staan, maar wil je ze wel graag gebruiken? Geen probleem! Je kunt ook deze foto's heel eenvoudig bewerken in onze Online Editor. Je kunt kiezen voor zwart-wit foto's, maar je kunt in onze editor ook kiezen voor meerdere filters. 

 

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling