powered by

Tips bij het maken van geboortekaartjes

Ben jij zwanger of net moeder geworden? Dan is het natuurlijk ook tijd om een geboortekaartje te maken. Maak de allermooiste foto’s van je newborn en creëer eenvoudig de mooiste babykaartjes met deze foto’s. In dit artikel zullen een aantal tips gegeven worden bij het ontwerpen van je geboortekaarten.

Goede voorbereiding

Begin op tijd met het maken van een geboortekaartje. Maak alvast een ontwerp voor je geboortekaartjes en schrijf alvast de adressen op de enveloppen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan na de bevalling. Je zit dan natuurlijk helemaal in een roze wolk en bent alleen maar aan het genieten van jullie kindje. Nadat je een ontwerp hebt gemaakt voor het kaartje, kan je natuurlijk nog allerlei aanpassingen doen zodra het kindje geboren is en je het geboortegewicht etcetera weet.

Kaartjes in speciale vormen

Ben jij helemaal van normale vierkante kaartjes of heb je toch liever iets speels en speciaals? Probeer eens wat uit met verschillende vormpjes! Het is bijvoorbeeld heel leuk en origineel om een kaartje te maken met een wolkvorm. Ook kan je voor een vierkant kaartje gaan en hier een fotostrip op afgebeeld hebben staan met 3 verschillende foto’s van de baby. Daarnaast kun je ook altijd voor andere vormen gaan die goed overeen komen met de stijl van het kaartje, bijvoorbeeld een ster of een hart.

Persoonlijke tekst op het geboortekaartje

Er zijn natuurlijk een aantal standaard zaken die op het kaartje benoemd moeten worden. De naam van de baby, de geboortedatum en -tijd, het gewicht en de lengte van de baby zijn hier enkele voorbeelden van. Ook wordt het adres en een telefoonnummer benoemd op de geboortekaart. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk om een persoonlijke touch te geven aan je eigen ontworpen kaartje. Voeg bijvoorbeeld een mooi gedichtje of een leuke quote toe die van toepassing is bij jullie situatie.

Kies een stijl

Wil jij je geboortekaarten een stoer uiterlijk geven of kies je toch voor een schattige uitstraling? Je hebt natuurlijk de standaard roze kaartjes voor meisjes en blauwe kaartjes voor jongens. Er zijn echter veel meer mogelijkheden! Kies bijvoorbeeld leuke illustraties van auto’s voor op de kaart van je kleine mannetje of voor een leuke foto van de baby zelf. Bij babykaartjes voor meisjes worden vaak zachte kleuren gebruikt en leuke motiefjes. Een voorbeeld hiervan zijn bloemetjes. Voor extra informatie over het maken van babykaartjes, kun je hier terecht. 

Eenvoudig je geboortekaarten maken

Bij Fotofabriek maak je eenvoudig je eigen geboortekaart. Ga naar de Online Editor en voeg persoonlijke foto’s en teksten toe. Je kan kiezen tussen het maken van een dubbele of enkele kaart. Er zijn al een aantal thema’s waar je gebruik van kan maken, maar je kan natuurlijk ook helemaal zelf een eigen ontwerp maken.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling