powered by

3 tips voor het maken van een babyboek

Als trotse nieuwe ouder maak je ongetwijfeld veel foto’s van je baby. Elke mijlpaal leg je het liefst vast met de camera. Helaas blijft het daar vaak bij. Dit is ook niet gek, want het kost nou eenmaal veel tijd om een baby fotoboek te maken. Wij hebben 3 tips op een rij gezet waardoor je makkelijk een fotoalbum maakt met de belangrijkste mijlpalen van de kleine spruit.  

Wees selectief met foto’s voor het babyboek

Ben jij ook een echte mamarazzi als het om foto’s maken gaat? Dan heb je ongetwijfeld heel veel foto’s van de baby op je telefoon en camera. Natuurlijk zijn ze allemaal helemaal geweldig, maar wees wel kritisch wanneer het om foto’s uitzoeken gaat. Moet je nu echt 10 foto’s in het babyalbum plaatsen van zijn of haar eerste hapje?

Een babyboek is een verzameling van alle leuke en belangrijke momenten. Kies daarom steeds een of twee foto’s uit van zijn of haar eerste fruithapje, stappen, uitje en noem maar op. Hierdoor krijg je een mooi overzichtelijk en gepersonaliseerd boek van de kleine.

Tip: maak alvast op je telefoon een map aan waarin je de foto's die je in het fotoalbum wilt hebben plaatst. Dit scheelt weer tijd ;).

Stapje voor stapje

Wanneer je een fotoboek gaat maken van het eerste levensjaar van de baby, dan gaat hier veel tijd in zitten. Helemaal wanneer de zwangerschapsdementie niet helemaal voorbij is en je dus veel vergeet. Heeft jouw kleine net zijn of haar eerste stappen gezet? Verwerk dit dan gelijk in het fotoboek. Zo staat alles vers in het geheugen en dus ook in het babyboekje.

Het voordeel hiervan is ook dat je dan een leuke tekst erbij kunt schrijven, omdat je het moment nog goed erbij kunt halen. Zo krijg je gelijk een fotoalbum gevuld met foto’s en tekst. Bij de volgende mijlpaal doe je hetzelfde en zo maak je zonder tijdsdruk een bijzonder babyboek van zijn of haar eerste levensjaar.

Tip: fotofabriek slaat jouw fotoboekenproject 60 dagen op na de laatste wijziging!

Houd ruimte over

Natuurlijk ben je geneigd om het fotoboek helemaal te vullen met de schattigste foto’s van jouw baby, maar het is ook altijd leuk om nog wat ruimte over te houden. Zo kun je altijd wat in het babyboek plakken. Een fotoboek van de kleine mag natuurlijk volgestopt worden met alles van sentimentele waarde. Dat entreekaartje van jullie eerste keer zwemmen hoort er natuurlijk ook bij!

Daarnaast is de combinatie van een foto- en plakboek nooit verkeerd. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met het baby fotoboek? Begin dan vandaag nog met het ontwerpen van een prachtig fotoboek in onze Online Editor.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling