actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Decemberstress

Decemberstress

Gepubliceerd op 22 november 2016

Voel je alweer lichte paniek omdat de decembermaand voor de deur staat? Dat is natuurlijk helemaal niet gek want de komende maand moet je uitgerust zijn met een flinke dosis organisatietalent. Sinterklaas, Kerst, Oud &Nieuw, kerstvakantie en tel daar alle andere dagelijkse zaken nog bij op.

Allemaal ontzettend leuk dingen natuurlijk maar tegelijk ook wel stressend. Ben je benieuwd naar hoe je de decembermaand goed doorkomt en je juist een frisse start maakt voor het nieuwe jaar?

Plannen, plannen en nog meer plannen

Een goed begin is het halve werk en daarom kun je beter beginnen met het maken van een planning! Maak voor december dan ook een duidelijk overzicht van alle activiteiten die nog gaan komen. Cadeautjes kopen voor Sinterklaas, kerstactiviteiten van de kinderen, borrels van werk en alle andere afspraken kun je alvast plannen.

Sta jij dit jaar te koken? Schrijf de recepten alvast op met alle ingrediënten erbij, zo weet je zeker dat je niks vergeet. Al deze zaken kun je mooi en overzichtelijk maken in een familieplanner. Noteer alles hierop en hang de familieplanner in de keuken of een andere plek waar iedereen dagelijks langskomt.

plannen

Vitamines

Nog even dit afmaken of nog even daarheen en dan ga ik eten en drinken. Dit is vast een herkenbaar probleem. Je hebt het te druk met alles regelen dat je vergeet om het nodige aan energie binnen te krijgen. Zorg er daarom voor je de dag goed begint met een stevig ontbijt.

Als tussendoortjes is het wel zo makkelijk om stukjes fruit of groente te eten. Eet regelmatig  zodat je energie voor de dag hebt.

Last but not least; drink genoeg! Drink voldoende water tussen al het rennen door en neem af en toe ook even de tijd voor een kopje thee of koffie.

Vitamines

Tijd voor jezelf

Plan elke week even wat uurtjes voor jezelf in. Hoe moeilijk het ook soms kan lijken want je werk, kinderen, vrienden, familie en partner willen natuurlijk allemaal aandacht. Hoe gek het ook mag lijken je hebt in december ook gewoon tijd voor jezelf nodig ;).

Sluit jezelf op in huis, maak een wandeling of laat jezelf verzorgen bij de kapper/schoonheidsspecialist. Even opladen en dan kun je alle hectiek weer met volle moed aan.

Tijd voor jezelf

Het nieuwe jaar

Na Oud&Nieuw komt de rust weer terug en deze kun je gelijk goed beginnen. Maak je eigen jaarkalender of agenda. Zo weet je zeker dat je een frisse start maakt. Heb je goede voornemens? Zet ze alvast in je agenda!

Ben je niet zo van de goede voornemens maar wil je wel graag je afspraken overzichtelijk hebben? Ga dan voor een jaarkalender die je aan de muur kunt hangen. Gebruik de leukste foto’s van de decembermaand en je begint het nieuwe jaar ongetwijfeld met een glimlach.

Het nieuwe jaar