Verschil tussen Lay-flat en Vlakliggend

Q
A

Wil je een fotoboek met een perfecte vlakligging voor bijvoorbeeld je panorama foto's? Kies dan voor een Vlakliggend Fotoboek

Bij een vlakliggend fotoboek lopen de pagina's naadloos door de binding. Doordat de pagina's van het vlakliggend fotoboek dikker zijn dan bij een normaal fotoboek, kun je een vlakliggend fotoboek maken tot 140 pagina's. Heb je meer pagina's en wil je toch graag een platliggend boek? Dan bieden wij de optie Lay-Flat als alternatief. Bij Lay-Flat lopen de pagina's niet geheel naadloos in elkaar over, maar zie je in de binding een soort scharnier (de hinge) die ervoor zorgt dat de pagina's plat komen te liggen. Deze hinge is bedrukt, jouw foto's zullen dus wel geheel over beide pagina's doorlopen.

Beide technieken zorgen ervoor dat de bolling in het midden van het boek verdwijnt, de boeken liggen namelijk helemaal vlak. Daardoor zijn deze boeken goed geschikt voor panoramafoto’s, landschapsfoto’s of andere foto’s die je graag door laat lopen over twee pagina’s. In het overzicht hieronder lees je de verschillen.

 Lay-flatVlakliggend
Maximum pagina's200140
Type papier216 grams380 grams
HingeBedrukte hingeDoorlopende pagina's zonder hinge
Minimaal formaatA5A5
Maximaal formaat35x2930x30
UV HoogglansMogelijkMogelijk
SchutbladenZwart & WitZwart & Wit

Let op: Lay-flat papier is alleen beschikbaar wanneer je boven de 140 pagina's komt. Daarvoor krijg je alleen de optie Vlakliggend papier.