powered by

Een fotomozaïek afdrukken als wanddecoratie

Wil je een origineel cadeau geven of eens iets anders aan de wand hebben hangen in huis? Kun je echter uit al je prachtige foto’s niet kiezen welke foto dit keer afgedrukt moet worden als wanddecoratie? Ga dan eens voor een fotomozaïek!

Een fotomozaïek kun je op verschillende materialen maken. In dit artikel leggen we eerst uit wat een fotomozaïek precies is en vervolgens geven we je een aantal tips hoe je een mozaïek foto maakt. Daarna geven we een aantal tips op welke materialen een fotomozaïek leuk af te drukken is.

Wat is een fotomozaïek?

Een fotomozaïek is een grote foto die bestaat uit verschillende kleine foto’s. Ben je op vakantie geweest of ben je bijvoorbeeld getrouwd en kun je niet kiezen uit al deze foto’s? Door de fotomozaïek hoef je niet meer te stressen. Je kunt gewoon al je foto’s gebruiken. De enige keuze die je hoeft te maken is welke foto je in het groot afgedrukt wilt hebben.

Een fotomozaïek is niet zomaar een fotocollage. Bij velen is wel bekend dat foto’s bestaan uit pixels. Pixels zijn de gekleurde puntjes in foto’s die samen een beeld vormen. Bij een fotomozaïek worden die pixels echter vervangen door kleine foto’s. Vele kleine foto’s worden dus gezamenlijk een grote foto.

Je kunt vaak zelf kiezen hoeveel foto’s je afgebeeld wilt hebben op de collage. Zo kun je een fotocollage maken van 1000 afbeeldingen maar ook van 100 foto’s.

Hoe maak je een fotomozaïek?

Er zit veel werk in het maken van een fotomozaïek. Je moet over een goed bewerkingsprogramma beschikken en nog steeds is het dan vrijwel onmogelijk om een perfecte fotomozaïek in elkaar te zetten. Daarom zijn er handige programma’s die je helpen bij het ontwerpen van een fotomozaïek.

Een voorbeeld van een programma is EasyMoza. Op de home pagina wordt een video getoond waarin uitgelegd wordt wat een fotomozaïek is. In 3 stappen maak je een mooie fotomozaïek met dit programma.

Eerst moet je de hoofdfoto inladen, dit is de grote foto op de fotocollage. Bij de tweede stap moet je de kleine foto’s uploaden die je afgebeeld wilt hebben in de grote foto. Als laatste stap druk je op ‘Maak Mozaïek’ en EasyMoza gaat voor je aan de slag met het ontwerpen van je mozaïek.

Een fotomozaïek bestellen

Na het ontwerpen van de fotomozaïek wordt het natuurlijk ook tijd om hem af te drukken. Bij EasyMoza kan je de fotomozaïek downloaden als een jpg-bestand. Je kan de afbeelding eenvoudig uploaden en afdrukken bij Fotofabriek. Dit doe je in een aantal stappen:

  1. Ga naar de Online Editor.
  2. Kies het gewenste product.
  3. Kies hierna het formaat en upload de afbeelding.
  4. Rond het bestelproces af en wij gaan direct voor je aan de slag!

Fotomozaïek als wanddecoratie

Een fotomozaïek wordt vaak afgedrukt als wanddecoratie. Je wilt natuurlijk al die prachtige afbeeldingen aan je muur in huis hebben hangen. Een populaire wanddecoratie voor een foto mozaïek is een poster.

Een andere leuke manier om je fotomozaïek af te drukken, is op een canvas. Een foto op canvas biedt door zijn 12-kleurendruk een zeer goede kwaliteit. Zo zullen dus zelfs de kleinste afbeeldingen goed zichtbaar zijn. Ook plexiglas geeft een mooie en unieke uitstraling. Door de glasheldere druk geeft het diepte aan de foto.

Heeft u uw huis industrieel ingericht en gaat u liever voor een iets stoerder uiterlijk van uw wanddecoratie? Kies er dan voor om de fotomozaïek te maken op aluminium.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling