powered by

5 tips voor een professioneel fotoboek

Smaken verschillen, dat is duidelijk. De één vindt zwart-wit foto's prachtig en de ander houdt van veel kleur in een fotoboek. Daarom interpretreert iedereen 'professioneel' als iets anders. Wel zijn er een aantal tips die, ongeacht je voorkeuren, bijdragen aan de professionele look- en feel van een fotoboek. Dus, of je nou van zwart-wit foto's houdt of van kleurfoto's, wij hebben een aantal tips op rijtje gezet om je fotoboek tot een next-level te brengen!   

Omslag

De omslag van een fotoboek is het eerste wat men ziet. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over welk type omslag je wilt. Bij Fotofabriek kun je kiezen uit diverse omslagen, variërend van softcover tot een linnen omslag. Maak je bijvoorbeeld een fotoboek van een hele speciale gelegenheid, zoals een trouwerij? Dan is een luxe omslag zoals leer of linnen wellicht de beste keuze. 

Afwerking

De afwerking van papier geeft de echte look & feel weer van een fotoboek. De keuze van je papiersoort is daarbij natuurlijk een persoonlijke kwestie. Wel laat een afwijkende afwerking een professionele indruk achter. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld premium satin, waardoor de fotobladen een matte afwerking krijgen. 

Dots Per Inch

Hoe je het ook wendt of keert, in elk fotoboek is de kwaliteit van de foto's cruciaal. De kwaliteit van de foto wat je op je scherm ziet, hoeft niet altijd overeen te komen met de kwaliteit van de foto uit het boek. Daarom is het belangrijk om goed op het aantal Dots Per Inch (DPI) te letten. De DPI is afhankelijk van het formaat van de foto (lengte x breedte). Met andere woorden: DPI geeft de resolutie weer. Voor een kwalitatief goede foto adviseren wij een minimale DPI van 300 aan te houden. In zowel de Offline Software als de Online Editor van Fotofabriek is standaard een melding ingebouwd om het voorkomen van het drukken van foto's onder 300 DPI te voorkomen. 

Kleur

Foto's selecteren is en blijft lastig. Probeer bij het selecteren van je foto's kleuren in je achterhoofd te houden. Zorg ervoor dat er een eenheid ontstaat tussen je foto's door het constante gebruik van kleuren/filters. Hierdoor ontstaat er een bepaalde rust in je fotoboek waardoor het fotoboek professioneel oogt. Wil je dat je fotoboek een kleurrijk geheel wordt? Probeer je kleurgebruik dan te beperken tot maximaal 2 kleuren.

Lettertype

Hoewel een fotoboek voornamelijk bestaat uit foto's, is tekst erg belangrijk in een fotoboek. Daarbij is vooral hoe je het verhaal vertelt erg interessant. Denk daarom goed na over welke lettertypes je gebruikt in je fotoboek. Zorg dat je een lettertype uitkiest die uitstraling heeft en daarbij natuurlijk makkelijk te lezen is. Om het boek en professionele uitstraling te geven, is het aan te raden maximaal 2 lettertypes te gebruiken. Hierdoor oogt het boek minder druk en daarom een stuk professioneler!

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling