powered by

Het maken van een Instagram fotoboek

Instagram is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze dagelijkse routine. De allermooiste vakantiekiekjes, grappige selfies of een leuke foto met je vriendengroep. Je deelt ze waarschijnlijk zelf ook op je Instagram account.

Zoveel mooie foto’s maar allemaal digitaal. Hoe leuk zou het zijn als je deze foto’s voor altijd kan vastleggen in een mooi fotoboek? In dit artikel leggen we je uit hoe je een Instagram fotoboek kan maken en geven we je andere leuke tips voor het afdrukken van je Instagram foto’s.

Wat maakt Instagram speciaal?

Er zijn natuurlijk tal van social media kanalen. Opvallend is dat Instagram steeds populairder wordt in vergelijking met andere platformen. Tegenwoordig wordt Instagram door vele verschillende doelgroepen gebruikt. Maar wat maakt Instagram nou zo speciaal?

Instagram wordt voornamelijk gebruikt om leuke en mooie foto’s te delen met vrienden en kennissen. Lees ons artikel over het maken van de perfecte Instagramfoto voor een aantal tips bij het maken van je foto’s. Daarnaast kan je ook eenvoudig zelf je foto’s bewerken door gebruik te maken van mooie filters. Ook kun je het scherpte-effect van je foto aanpassen en zo je foto een nog persoonlijker tintje geven.

Word je al enthousiast van het idee om een Instagram fotoboek te maken maar kunnen je Instagram foto's wel een opknapbeurt gebruiken? Lees dan het interview met Ilse Martina over Instagram fotografie en lees leuke tips over hoe je de mooiste Instagram foto's maakt. 

Fun fact: Op Instagram kan je tegenwoordig kiezen uit wel 40 verschillende filters!

Je eigen Instagram fotoboek maken

Instagram staat er om bekend dat alle foto’s een vierkant formaat hebben. Dit wordt het 1:1 formaat genoemd. Dit kan mooi verwerkt worden in een Instagram fotoboek. In onze Online Editor zijn verschillende indelingen voor je foto’s toegevoegd. Je kunt hier kiezen uit 1, 2, 4, 5 of 8 foto’s per 2 bladzijden. Dit is perfect met de vierkante foto’s van Instagram!

In een aantal stappen kan jij al je online fotoboek maken:

  1. Open de Online Editor van Fotofabriek.
  2. Upload de Instagram foto’s die je afgebeeld wilt hebben in je fotoboek.
  3. Voeg eventueel leuke teksten en sjablonen toe.
  4. Druk op ‘bestellen’ en je Instagram fotoboek is al klaar!

Tip: Bedenk van te voren alvast welke Instagram foto’s je allemaal afgedrukt wilt hebben. Dit scheelt veel tijd bij het maken van je Instagram fotoboek.

Instagram foto’s af laten drukken als polaroid foto's

Je kan naast het maken van een Instagram fotoalbum ook kiezen om je instagramfoto’s op een andere leuke manier af te laten drukken.  Zo kan je deze foto’s leuk af laten drukken als retroprint. Zo creëer je een polaroid effect, wat precies past in de stijl van vele Instagram foto’s.

Ook kan je in onze Online Editor al kiezen om tekst toe te voegen aan je polaroid foto. Zo onthoud je altijd wanneer de foto gemaakt is of bij welke gelegenheid dit was.Ook kun je een fotowaaier maken van je Instagram foto’s. Deze waaier bestaat uit 30 afbeeldingen en worden gebundeld door middel van een schroefje.

Instagram foto's als wanddecoratie

Het is natuurlijk ook leuk om je Instagramfoto's aan de wand te hangen. Zo kun je een mooie fotocollage maken op bijvoorbeeld canvasdibond, of wat dacht je van kurk?

In de Online Editor kun je kiezen voor een indeling en vervolgens kun je de gewenste foto's uploaden direct vanaf je Instagram account! Je kunt natuurlijk ook zelf lekker creatief aan de slag gaan en vanuit een blanco project een collage maken.

Verschillende soorten Instagram fotoboeken

Bij Fotofabriek hebben we een ruime keuze aan formaten fotoboeken. Wil je het boek bescheiden klein houden of wil je juist opvallend groot? Alles is mogelijk bij Fotofabriek! 

Daarnaast is er ook nog een ruime keuze aan omslagopties. Wilt u een boek met luxe uitstraling? Kies dan voor een hardcover fotoboek. Daarnaast biedt Fotofabriek ook nog softcover, vlakliggende, spiraal en exclusieve fotoboeken aan.

Al met al, genoeg leuke manieren om je Instagram foto’s tastbaar te maken. Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je ook je eigen Instagram fotoboek maken? Begin dan direct met het samenstellen van je fotoboek.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling