actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Foto apps voor je telefoon

4 keer de leukste foto apps voor je telefoon

Gepubliceerd op 16 februari 2016

Tegenwoordig zit er op elke smartphone een camera en veel mensen maken hier dan ook regelmatig gebruik van. Het leuke van het maken van foto’s met een smartphone, is dat je direct foto’s kunt bewerken met een foto app. In dit artikel hebben we de leukste foto apps voor je telefoon op een rijtje gezet.

Mextures

Mextures is niet een app waarbij je even snel een filter op je foto zet, want met deze app kun je zelf filters creëren door ze te mixen en te stapelen.

De app bevat zogenaamde ‘textures’. Het leuke is dat je verschillende formules kunt creëren waarbij je deze texturen over elkaar legt. Deze filters kan alleen jij gebruiken, tenzij je deze deelt met andere gebruikers. Ook kun je filters gebruiken die andere gebruikers hebben gemaakt.

Het gebruik is simpel. Je kiest een ‘pack’, voegt een textuur toe en vervolgens geef je aan hoe sterk je deze textuur wilt hebben.

(1,99 euro, alleen voor IOS)

Mextures app

Handwriter

Met de app ‘Handwriter’ lijkt het net of al jouw foto’s voorzien zijn van een handgeschreven tekst.

Je neemt een foto, kiest een van de handgeschreven lettertypen en past deze vervolgens toe op je foto.

Ook kun je de kleur van de tekst aanpassen en effecten toevoegen aan de foto. Vervolgens kun je met deze app foto’s delen via social media. Er zijn 16 lettertypes beschikbaar.

(Gratis, alleen voor IOS)

Handwriter app

Frontback

Frontback is een app waarmee je tegelijk een foto en een selfie kunt maken. Je gebruikt dus beide smartphonecamera’s tegelijk!

De twee gemaakte foto’s worden gecombineerd en boven elkaar geplaatst. Op deze manier wordt een selfie gecombineerd met het uitzicht waar je op dat moment naar kijkt.

Schrijf korte onderschriften, vermeld vrienden  en hashtags of voeg locaties toe. De gemaakte foto’s kunnen worden verstuurd via SMS, Facebook, Twitter, Tumblr, e-mail en Instagram.

(Gratis voor IOS en Android)

Frontback app

A Beautiful Mess

A beautiful Mess is een app van de gelijknamige webblog. De app heeft niet al teveel functies, maar wel een aantal hele leuke. Je kunt namelijk zelf teksten toevoegen en hiervan het lettertype kiezen.

Verder kun je met deze app geïllustreerde randen aan een foto toevoegen en kun je collages maken, waarbij je zelf een aantal foto’s kunt kiezen.

Heb je zelf geen inspiratie? Dat is geen probleem! A Beautiful mess heeft zelf al teksten, doodles en zinnetjes voor je verzonnen.

(0,90 cent voor IOS, 0,73 cent voor Android)

A beautiful mess app

Heb je de ideale app gevonden die bij jou past en heb je jouw foto nu perfect kunnen bewerken? Maak je herinneringen tastbaar en print ze uit! Probeer bijvoorbeeld de retroprints eens uit, deze geven een superleuk effect en creëren een bepaald leuk sfeertje.