actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Fotogenieke locaties in Giethoorn

5 fotogenieke locaties in Giethoorn

Voor het laatst bijgewerkt op 27 september 2022

Giethoorn is een dorpje in de kop van Overijssel dat wordt gekenmerkt door water, bruggetjes en bootjes. Het dorp heeft niet voor niets de bijnaam Hollands Venetië gekregen. Giethoorn telt namelijk 176 bruggen! Giethoorn is super fotogeniek en heeft meerdere plekjes die je bij een bezoek aan Giethoorn echt niet wilt missen! We zetten de vijf leukste locaties op een rijtje.

1. Museumboerderij ’t Olde maat Uus

Ga een stuk terug de tijd in met een bezoekje aan 't Olde maat Uus. Dit museum staat in het teken van de geschiedenis van Giethoorn. In een meer dan 100 jaar oude authentieke boerderij kun je ontdekken hoe het leven er vroeger aan toe ging in Giethoorn.

Leer uit persoonlijke verhalen hoe de bewoners vroeger de kost verdienden met riet snijden, turfwinning en visserij. Naast een authentieke boerderij vind je hier ook een boothuis en een vissershuisje van vroeger. Dit museum geeft een goed beeld van het eenvoudige bestaan vroeger in Giethoorn.  

Wil je alles uit je bezoek halen? Het is mogelijk om een persoonlijke rondleiding of een audiotour te boeken. Naast dat je hier bijzondere foto’s kunt maken, is het dus ook nog eens erg leerzaam en interessant. Een win-win situatie!

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

2. De fotogenieke bruggetjes van Giethoorn

Wat is een betere manier om de Dorpsgracht en de bruggetjes te bezichtigen dan vanaf het water? De Dorpsgracht ligt aan de hoofdstraat in Giethoorn. Dit is het gedeelte met de welbekende bruggetjes, die je vast kent van de vele foto’s. Hier vind je dan ook de meeste toeristen. Toeristen komen hier natuurlijk met een reden, want deze bruggetjes zijn super fotogeniek! Iedereen wil dit stukje Giethoorn met eigen ogen bewonderen! 

Er zijn in Giethoorn meerdere verhuurders waar je een bootje kunt huren. Het is een aanrader om van te voren te reserveren, omdat het vooral in het hoogseizoen erg druk kan zijn. Zo voorkom je teleurstelling en weet je zeker dat je een bootje tot je beschikking hebt. 

TIP: Wil je niet zelf een bootje huren? Er varen ook genoeg rondvaartboten. Rondvaartboten zijn vaak ook overdekt. Dit is ideaal als het bijvoorbeeld regent en je toch een tochtje door de grachten wilt maken.

Vaak weet de schipper ook erg veel te vertellen over Giethoorn, wat erg interessant is!
 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

3. Nationaal park de Weerribben Wieden

Wat mensen vaak niet weten is dat Giethoorn meer is dan alleen de Dorpsgracht en de bruggetjes. Giethoorn ligt namelijk in Nationaal park de Weerribben Wieden. De Weerribben en de Wieden vormen samen het grootste en mooiste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. De natuur is hier puur en ongerept en biedt een thuis aan veel zeldzame diersoorten. Naast de bijzondere natuur komen veel toeristen hier ook naartoe voor de rust en de ruimte. 

Vanuit Giethoorn vaar je zo dit prachtige natuurgebied in. Door heel Giethoorn en de Weerribben zijn diverse vaarroutes uitgezet. Of je nu gaat voor een toeristische route, of juist een rustgevende route, er is voor ieder wat wils!

TIP: Wat erg leuk is voor de sportievelingen onder ons, je kan er ook voor kiezen om een kano te huren! Dit is vooral leuk als het lekker weer is. In de vele wateren en meren die de omgeving kent, kun je een heerlijke verfrissende duik nemen.  
 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

4. Wandel door het dorp

Naast dat je Giethoorn erg goed per boot kunt zien, is het ook leuk om dit dorpje vanuit een ander perspectief te bekijken. Naast de Dorpsgracht loopt een lang voetpad en dit pad leidt je langs prachtige rietgedekte boerderijen en leuke restaurantjes. Nu vaar je niet onder de bruggetjes door, maar kun je er overheen lopen. Vanaf de bruggetjes kun je de mooiste foto’s maken!

Ben je nog niet uitgewandeld? Ga dan op zoek naar de dorpskerk van Giethoorn. Deze Doopsgezinde dorpskerk is gebouwd in 1551 en is een van de eerste Doopsgezinde kerken in Nederland. De kerk geeft met haar blik op de dorpsgracht een bijzonder karakter aan de kerk.

Giethoorn aan de muur!

Heb je zulke mooie foto’s gemaakt tijdens je bezoek aan Giethoorn? Laat deze foto’s afdrukken als wanddecoratie en geef het thuis een mooi plekje! Kies bijvoorbeeld voor een foto op forex, een foto op dibond of een foto op hout

Kun je niet kiezen? Je kunt ook kiezen om meerdere foto’s samen te voegen tot een collage
 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

5. Museum de Oude Aarde

Midden in het centrum bevindt zich het oudste museum van Giethoorn: de Oude Aarde. In dit museum bewonder je een verzameling van mineralen, fossielen en edelstenen. Je vindt hier schitterende museumstukken vanuit verschillende landen, zoals Australië, Madagaskar en Brazilië. Naast stenen vind je hier ook schildpadden, kaaimannen en het grootste mammoet-struisvogel ei ter wereld. 

Na een bezoek aan het museum kun je het winkeltje naast het museum bezoeken, hier kun je de mooiste edelstenen kopen. Voor kinderen worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een speurtocht door het museum. Hierdoor is dit museum ook erg leuk voor kinderen. 

Deel Giethoorn!

Zoals je gelezen hebt, heeft Giethoorn voor iedereen wat te bieden. Fotogenieke locaties worden afgewisseld met mooie natuur en een stukje geschiedenis. Heb je nog andere fotogenieke locaties of plekjes ontdekt die echt moet bezoeken als je in Giethoorn bent? Laat het weten door je foto te taggen op Instagram met #fotofabriek. Op deze manier laat je meteen je vrienden en familie zien hoe mooi Giethoorn is! 😊 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on