actie
Nu 25% korting op diverse vaderdagcadeaus
Fotogenieke locaties in Zeeland

5 fotogenieke locaties in Zeeland

Gepubliceerd op 27 september 2022

Bekend van de mosselen, babbelaars, de klederdracht en Annie M.G. Schmidt, maar dit is niet alles! Zeeland biedt namelijk nog meer. In deze blog hebben wij 5 fotogenieke locaties in Zeeland op een rijtje hebben gezet voor jou!
 

Middelburg

We starten deze blog in de hoofdstad van het mooie Zeeland. Middelburg heeft een rijke geschiedenis wat resulteert in prachtige architectuur. Zoals bijvoorbeeld het Oude Stadhuis. Dit gebouw is erg herkenbaar voor Middelburg en wordt ook wel het “Malle Betje” genoemd.

’s Avonds wordt het Oude Stadhuis verlicht, waardoor er mooie contrasten ontstaan. Hierdoor is dit vooral in de avonduren een plekje waar je leuke foto’s kunt schieten! 
Het Oude Stadhuis bevindt zich op de Lange Noordstraat 1. 

Tip: Let er wel op dat deze locatie veel bezocht kan worden. Speel wat met de sluitertijd van je camera. Met de juiste instellingen kun je grotendeels de bewegende mensen massa laten ‘verdwijnen’ 😉.
 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Vuurtoren Westerlicht in Haamstede

Vuurtoren Westerlicht is niet zomaar een vuurtoren! Het is één van de grootste vuurtorens van Nederland! Deze vuurtoren staat in Haamstede en is zelfs de inspiratiebron geweest bij het ontwerpen van het 250 gulden bankbiljet. 

De vuurtoren is geverfd in het typische rood-wit, dat in een spiraal is aangebracht. Deze kleuren geven een prachtig contrast ten opzichte van de duinen waar hij in staat. Levert ook weer mooie foto’s op!
 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

De Groene Wissel in Domburg

Ook wel de mooiste wandeling van Zeeland genoemd! Het is een wandelroute van zo’n 18 kilometer in totaal. De route loopt langs het strand, over akkerlanden, door kreken en door het bos. Genoeg momenten en locaties voor het maken van foto’s. Je ziet de zee, prachtige akkers, mooie bloemen. Zelfs nog een kasteel! Uiteindelijk kom je via de route weer terug op het strand. 

Na deze wandelroute heb je een collectie aan foto’s die erg variëren van elkaar. Je zou ze na afloop kunnen verwerken in een fotoboek of in een fotocollage

Tip: Tijdens deze wandeling kom je ook langs een rij pastel strandhuisjes. Heel Instagram-waardig als je het ons vraagt 😉 
 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Deltawerken

Dit indrukwerkkende bouwwerk kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De Deltawerken zijn gebouwd naar aanleiding van de watersnoodramp in 1953, de grootste Nederlandse natuurramp van de 20e eeuw.

Het meest bekende Deltawerk is de Oosterschedekering. Dit is meteen de grootste uit zijn soort! De Oosterschedekering is te vinden vlakbij Neeltje Jans, wat ook erg leuk is om te bezoeken.  

Neeltje Jans was eerst een werkeiland toen de Deltawerken nog werden gebouwd. Toen de bouw klaar was, hebben Natuurmomenten en Het Zeeuwse Landschap het eiland opgekocht en omgetoverd tot een natuurgebied dat nu bij Nationaal Park Oosterschelde hoort. Een extra locatie voor mooie natuurfoto’s! 2 tips in 1 😉!
 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Cadzand-Bad

Cadzand-Bad is het meeste zuidelijke strand dat wij hebben in Nederland. Het strand zelf is al erg mooi, maar Cadzand-Bad grenst ook aan een bijzonder natuurgebied, dat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het natuurgebied is onder andere zo bijzonder, omdat het voor zo'n 80% in België ligt!

Dit natuurgebied genaamd ‘Het Zwin’ is erg dynamisch en er is altijd wel iets te vinden om op de foto te zetten. Er zijn het hele jaar rond altijd vogels te vinden die op zoek zijn naar wat te eten, maar ook een hoop andere dieren zijn hier te vinden. Met een beetje geluk spot je zelfs hooglanders!

Echter, je moet er wel rekening mee houden dat niet het gehele gebied vrij toegankelijk is. Maar daar is een oplossing voor: In de zomer worden er regelmatig excursies gegeven! Meld je voor een excursie aan en krijg alle "ins-and-outs" te horen van je gids. Zo heb je wat te vertellen wanneer je je foto’s laat zien aan vrienden of familie 😊 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Heb je ook nog andere fotogenieke locaties ontdekt in Zeeland die wij gemist hebben? Tag Fotofabriek op Instagram met #fotofabrieknl en laat het ons weten!