actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Aankleding voor kinderfeestje

De leukste inspiratie voor de aankleding van een kinderfeestje

Voor het laatst bijgewerkt op 28 maart 2023

Is je zoon of dochter binnenkort jarig? Dan is een leuk kinderfeestje met vriendjes en vriendinnetjes natuurlijk onmisbaar. Maar hoe en waar begin je met het organiseren? In deze blog zetten wij de leukste aankleding voor een kinderfeestje op rij om het feestje gegarandeerd tot een groot succes te maken.

Hoeveel vriendjes en vriendinnetjes nodig je uit?

Er komt veel kijken bij het organiseren van een kinderfeestje. Wat voor leuke spelletjes zet je op de planning, wat voor lekkers haal je in huis en niet geheel onbelangrijk: welke vriendjes en vriendinnetjes mogen er allemaal langskomen? Het feest is niet compleet zonder een originele uitnodigingskaart. Hoe leuk is het om samen met het kleine feestvarken een kaartje te ontwerpen? Ga je voor een stoere voetbalkaart of een Disney thema? Een kinderfeestje start bij een originele uitnodiging!  

Uitnodiging kinderfeestje

Kinderfeestje versieren met slingers en feesthoedjes

Een feestje is geen feestje zonder leuke aankleding. Als je kiest voor een thema, is het natuurlijk ontzettend leuk om de activiteiten en aankleding hierop aan te passen. Een ninjafeestje, piratenfeest of een prinsessenfeest? Het is allemaal mogelijk. Een kleine tip: laat jouw eigen gepersonaliseerde slingers en feesthoedjes bedrukken. Zo zorg je ervoor dat het een persoonlijk (thema)feestje wordt!  

Slingers kinderfeestje

De tafel opleuken met placemats en naamkaartjes

Niks is leuker dan een gezellige tafel vol met lekkernijen zoals cupcakes en taartjes. Kinderen zijn tenslotte nou eenmaal gek op snacks en snoepjes. Een leuke aangeklede tafel mag dan ook zeker niet ontbreken bij een kinderfeestje. Met naamkaartjes op tafel voorkom je gekibbel tussen de kids over wie waar mag zitten. Het is je daarnaast vast niet geheel onbekend dat kinderen nog wel eens ontzettende knoeikonten kunnen zijn. Tip van flip: zorg voor placemats zodat je niet na het feestje op zoektocht moet naar een nieuwe tafel…  

Naamkaartje kinderfeestje

Origineel spelletje voor op een kinderfeestje

Is de dag nog niet gevuld met activiteiten en ben je op zoek naar een leuk spelletje voor aan tafel? Dan hebben wij een heel originele optie voor je! Je kunt bij Fotofabriek namelijk je eigen Geheugenspel ontwerpen. Wie vindt het nou niet leuk om een spel te spelen met je eigen foto's erop? Laat wat foto's van de uitgenodigde kids drukken op de kaarten. Daarmee kunnen ze zich vast een hele tijd vermaken!   

Memoryspel

Een originele traktatie voor de kids

Als het feestje eenmaal voorbij is, wil je alle vriendjes en vriendinnetjes natuurlijk voorzien van een leuke en lekkere traktatie. Kinderen zijn gek op snoepgoed, stel een lekker zakje met snoepjes samen of kies voor een lekkere Tony’s Chocolonely reep. Een leuk inpakpapiertje maakt het helemaal af.  

Vergeet vooral niet om leuke foto’s te maken, die je vervolgens kunt afdrukken zodat de herinneringen gekoesterd zullen blijven voor de kleine jarige. 

Heel veel feestplezier! 

Chocolade cadeau kinderen

Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk hier al onze verjaardagscadeau ideeën