De beste tips voor een perfecte bruiloft

De beste tips voor een perfecte bruiloft

Gepubliceerd op 02-06-2017

In onze vorige blog gaven wij 4 tips om je te helpen bij het plannen van jullie bruiloft. Hier kun je een weddingplanner voor inhuren, maar what’s the fun in that? Het organiseren van een bruiloft kost veel tijd maar met deze tips verander je vanzelf in de perfecte trouwplanner, zonder dat het extra geld kost!

Grote plus, de bruiloft wordt zo echt persoonlijk en die zweetdruppels zijn het allemaal waard.

Trouwbudget

Het budget voor de bruiloft bepalen is niet het leukste onderdeel van deze belangrijke dag, maar zeker wel voor jullie portomonnee. De kosten van een bruiloft kunnen al heel snel oplopen dus bespreek het trouwbudget en help elkaar hieraan herinneren.

Willen jullie low budget trouwen? Kijk dan goed naar waar jullie op kunnen en willen besparen. Zo scheelt het ontzettend in de kosten wanneer jullie niet in het weekend trouwen. Ga daarom samen met je lief om de tafel en breng ik kaart wat jullie willen uitgeven aan het trouwfeest, catering, decoratie en kleding.

Tip: Gebruik een rekening voor de bruiloft om overzicht te houden op alle uitgavens. Stiekem een duurdere trouwjurk kopen gaat zo zeker niet gebeuren ;).

trouwbudget

Bedenk het thema voor de bruiloft

Het kan zijn dat jullie voor een specifieke kleur willen gaan op het trouwfeest of voor een stijl willen hebben op de bruiloft. Willen jullie een superromantische bruiloft met zachte pasteltinten of juist een bohemian bruiloft met veel kleur?

Maak samen een moodboard waarin jullie laten zien wat het beeld van die dag moet zijn. Zoek hier foto's bij en woorden die deze dan vertegenwoordigen. Het thema van de bruiloft kunnen jullie terug laten komen in de decoraties, hapjes en kleding.

Tip: Maak goedkoop zelf decoratie voor de bruiloft met een persoonlijk tintje door Retroprints te gebruiken. Gebruik foto's van jullie samen en de gasten. Hang de foto's op aan een touwtje met knijpers en je hebt de perfecte trouwdecoratie. Superleuk bij een vintage bruiloft!

thema bruiloft

Getuigen en ceremoniemeesters vragen

Een trouwfeest organiseren doe je natuurlijk samen met de ceremoniemeesters. Zij zorgen ervoor dat jullie op de grote dag zelf lekker kunnen genieten. Het beantwoorden van praktische vragen van gasten kun je aan hun overlaten. Naast de ceremoniemeesters zijn de getuigen ook belangrijk om te vragen.

Er zijn ontzettend veel originele manieren om jullie getuigen en ceremoniemeesters te vragen. Vraag ze met een mooie gepersonaliseerde wijnkist die je vult met een lekker wijntje of bubbels. Genoeg reden voor een klein feestje na jouw grote vraag.

Tip: Wacht niet te lang met het vragen van de ceremoniemeesters. Ze kunnen je goed helpen bij de organisatie van de bruiloft.

Getuigen en ceremoniemeesters vragen

 

 

Bekijk ook onze vorige blog waarin we het onder andere over save the date kaarten hebben.

Reacties op Facebook