actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Creatief met canvas

Creatief met canvas

Gepubliceerd op 20 september 2016

Een canvasdoek als wanddecoratie is ontzettend populair. Vaak laten we foto’s van vakanties, kinderen en huisdieren drukken omdat dit fijne herinneringen naar boven brengen. Maar een canvasdoek leent zich ook perfect voor creatieve uitspattingen.

Wil jij graag weten wat voor leuks je aan de muur kunt hangen? Wij geven graag tips om een keer wat anders te laten drukken op een canvasdoek.

Ga aan de slag met woorden

Ben je bijna net zo goed met woorden als Shakespeare? Maak dan zelf een gedicht voor aan de muur. Ben je niet van het dichten maar vind je het wel mooi om woorden op een canvasdoek te laten drukken? Kies dan een stukje tekst uit een bijzonder liedje of een bijzondere quote. Zo maak je jouw canvasdoek alsnog persoonlijk en heb je een unieke wanddecoratie in huis.

Tip: Om teksten nog mooier vorm te geven kun je er voor kiezen om met kalligrafie aan de slag te gaan. Kalligrafie is een woontrend van dit moment, overal verschijnen verschillende wanddecoraties met leuke inspirerende teksten.

Tekst op canvas

Kindertekeningen zijn echte kunstwerken

Thuis, op school en op speeldates tekenen kinderen er op los. Gebruik de creatieve uitspattingen van je kind om de kamer op te vrolijken. Je hebt vast genoeg tekeningen netjes opgeborgen, maar sommige tekeningen verdienen toch echt wel een plekje aan de muur. Je kunt ontzettend veel kanten op. Maak van de leukste of juist grappigste tekening een grote canvas of maak een drieluik canvas met verschillende tekeningen. Jij blij, je kind trots en misschien raken ze wel geïnspireerd! Voor je het weet heb je een eigen kleine Picasso in huis.

Kindertekeningen op canvas

Kraamcadeau

Bij een geboorte is een kaartje met een cadeau natuurlijk leuk, maar wil je een orgineel kraamcadeau hebben? Steek dan de handen uit de mouwen en ga zelf lekker aan de slag. Maak van het geboortekaartje een persoonlijk cadeau door deze te laten drukken op canvas. Vind je het leuker om zelf iets te ontwerpen dan kun je ook geboortegegevens gebruiken. Zo kun je helemaal zelf een canvas met tekst te maken. Je verrast ongetwijfeld de ouders met een leuk canvaskunstwerk voor op de babykamer.

Canvas kraamcadeau

Wat is een canvasdoek?

Een canvasdoek is gemaakt van katoen en wordt daarom ook vaak een foto op linnen genoemd. Het doek heeft een lichte achtergrond, hierdoor komen de kleuren erg mooi tot leven. De canvassen worden gedrukt met een speciale 12 kleurenpers voor  prachtige kleuren die van het doek afspatten. Het frame is gemaakt van hout wat voor stevigheid zorgt en waar het doek strak op wordt gespannen. Zo komt jouw afdruk zonder kreukjes aan de muur.

Wat voor creatieve uitspatting wil jij op een canvasdoek?