actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Glazen graveren, hoe werkt dat?

De techniek achter glazen graveren

Voor het laatst bijgewerkt op 17 augustus 2021

Ben jij een echte wijnliefhebber of drink je graag een speciaal biertje? Dan hebben wij het perfecte persoonlijke cadeau voor je, een gepersonaliseerd glas! Bij Fotofabriek is het mogelijk om glazen te laten graveren. Van wijn- en bierglazen tot champagne- en theeglazen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in z'n werk, het graveren van glazen? Ben je benieuwd hoe graveren technisch in zijn werk gaat? Je leest alles over glazen graveren en laser graveren op de website van Trotec Laser.  

Vanaf nu drinken fijnproevers hun drankje uit een gepersonaliseerd glas. Je ontwerpt een glas gemakkelijk en snel in de Online Editor! Het is mogelijk om tekst en logo's toe te voegen. Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om foto's te laten graveren. Gegraveerde glazen zijn een uniek cadeau voor een verjaardag, als bedankje, relatiegeschenk of gewoon zomaar. Glazen kun je bestellen per stuk of in hogere oplage.

Hoe werkt het graveren van glazen?

De glazen worden in een Trotec lasermachine bewerkt met een zogenaamde rondgraveer module. Doordat de software de omvang van het glas weet, draait het glas precies rond onder de laserstraal zodat er een mooie, heldere gravure ontstaat.

Ga meteen zelf aan de slag: gebruik hiervoor het invoerveld in de Online Editor. De glazen zijn te graveren in het hiervoor bestemde invoerveld. Voor het beste resultaat kan je voor het ontwerp van de glas gravure het best de tekst of afbeelding zwart houden. Wil je meer tips voor het maken van de mooiste gravure? Lees dan de tips over de Trotec laser graveermachine.