actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Decoratie landelijke tuin

Decoratie voor een landelijke tuin

Gepubliceerd op 27 augustus 2018

Het is langer licht, de zon schijnt, veel gezellige avonden in de tuin en wakker worden met het gefluit van de vogels. ’s Avonds zit je lekker in je eigen tuin met een heerlijk glaasje wijn en hapjes bij het vuurkorf. Ja het is voorjaar!

De winter is voorbij, dus de tuin kan wel weer een opknapbeurt gebruiken. De schoffel kan er door, het gras moet gemaaid worden en de plantjes kunnen weer de grond in. Daarnaast is het ook altijd leuk om je tuin te voorzien van leuke tuindecoratie. Geef je tuin een landelijk tintje en creëer het ultieme vakantiegevoel in je eigen achtertuin.

Bestrating

Op het gebied van bestrating zijn er heel veel mogelijkheden. Kleine of grote tegels, rood of bruin, vierkant of rechthoekig, je kunt het zo gek niet bedenken. Voor het creëren van een landelijke tuin met een vintage look is het gebruik van oude waaltjes zeker een aanrader.

Voor oude waaltjes zijn er verschillende legpatronen mogelijk, zo kun je zelf de keuze maken wat het beste bij jouw tuin past. Oude waaltjes gecombineerd met een aantal grote betontegels in de kleur antraciet is een mooie basis voor jouw tuin met een vintage look.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Steigerhout

Steigerhouten tuinmeubels zijn helemaal van deze tijd en hier creëer je een robuuste sfeer mee. Voor steigerhouten meubels wordt er vaak gebruik gemaakt van oud steigerhout, dit geeft een vintage look en hoeft niet meer bewerkt te worden. Wil je de planken toch gaan bewerken, dan kun je kiezen voor een old-look beits.

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat een schutting gemaakt wordt van oude steigerplanken, dit geeft een robuuste uitstraling en past goed in een buitenlandse tuin. Naast tuinmeubels kun je nog veel meer met steigerhout, kijk eens op Pinterest om ideeën op te doen voor je eigen tuin!

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Tuinplanten

Een tuin zonder planten is geen echte tuin. Bij het woord landelijk kun je denken aan vele plantensoorten. De hortensia is een geweldige soort dat veel kleur brengt in je tuin. In een landelijke tuin kun je een steigerhouten bloembak vullen met witte hortensia’s.

Lavendel is een prachtige plant met veel kleur, daarnaast is de geur ook nog eens lekker. Er bestaan veel kleurencombinaties, maar door het aantal kleuren te beperken, creëer je rust en eenheid in de tuin.

Tegenwoordig is het helemaal in om een aantal trendy planten zoals Bonsai, Hertshoorn en Sanseveria in je tuin te hebben.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Tuinposter

Naast de bestrating, meubels en planten wil je de tuin ook op een andere manier leuk aankleden. Maak daarom jouw tuin compleet met een tuinposter. Deze poster kun je te laten bedrukken met een foto en eventueel tekst. Het bekende Boeddha beeld is een voorbeeld wat veel wat afgedrukt als tuinposter.

Een tuinposter kun je ophangen aan een schutting of onder een veranda. Een Boeddha tuinposter straalt veel rust uit. Tuinposters zijn in verschillende afmetingen te bestellen bij Fotofabriek. Een mooie poster maakt je tuin helemaal af!

Tuinposter

Via onze Online Editor kun je direcht aan de slag. Benieuwd naar een andere stijl? Bekijk ook eens onze blogs over industrieel interieur of retro kinderkamers.