actie
Nu 25% korting op diverse vaderdagcadeaus
diamond-painting-banner

Diamond painting maken

Voor het laatst bijgewerkt op 6 maart 2023

Hou jij van creatief bezig zijn? Dan is een diamond painting iets voor jou! Maar wat is een diamond painting eigenlijk? Een diamond painting is een schilderij met allerlei kleine steentjes die je er één voor één met een pen op zet.

Wil je een keer proberen of diamond painten iets voor jou is? Kies een foto naar wens uit en personaliseer de diamond painting met foto! Weet je niet zo goed welke diamond painting foto je moet maken? Wij hebben een aantal leuke ideeën voor jou op een rijtje gezet!

Diamond painting dier

Personaliseer je painting met een leuk dier. Kies een al bestaande foto van het internet of voeg een eigen foto toe. Zo kan je bijvoorbeeld een diamond painting van een vogel maken of je maakt een persoonlijke diamond painting van je hond. Dit maakt het extra leuk aan de slag te gaan met het plakken van de diamantjes!

Daarnaast kan je de diamond painting inlijsten met een houten of zwarte fotolijst. Zo kan je het schilderij uiteindelijk ergens ophangen en komt het mooie dier nog meer tot zijn recht!

diamond-painting-dier

Diamond painting volwassenen

Diamond paintings zijn zowel leuk voor kinderen, als voor volwassenen! Wil je een persoonlijke diamond painting ontwerpen? Je maakt een diamond painting makkelijk en snel via onze Online Editor. Kies een formaat naar wens en lever een eigen foto of collage aan en upload hem naar het ontwerp.  Zo kun je lekker alleen of samen aan de slag en ben je een tijdje zoet met het maken van de diamond painting met eigen foto.

Er zijn verschillende formaten om uit te kiezen. Bij een groot formaat kan de hoeveelheid steentjes oplopen tot meer dan 35.000 stuks. Begin direct met het maken van een diamond painting!

Let hierbij op: upload alleen horizontale of verticale foto's. Bij vierkante foto's wordt er ingezoomd, waardoor de kwaliteit van de foto achteruit gaat. Daarbij geldt; hoe scherper de foto, des te beter de kwaliteit. 

Diamond painting volwassenen

Diamond painting eigen foto

Wil je een diamond painting kopen? En heb je nog leuke foto's waar je niet zo goed van weet wat je ermee moet doen? Maak er een diamond painting van! Laat die ene mooie familiefoto als diamond painting afdrukken of zet een leuke collage binnen het ontwerp en laat deze afdrukken als painting.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe diamond painting? Een diamond painting met eigen foto is niet alleen leuk voor jezelf om te maken, maar ook leuk om als cadeau te geven! Begin daarom nu met ontwerpen en laat een persoonlijke diamond painting bedrukken.

diamond-painting-eigen-foto

Diamond painting voorbeelden

Naast een persoonlijke foto van je gezin of huisdier, zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken als foto voor op je diamond painting! Zoek bijvoorbeeld een iconisch schilderij als De Sterrenwacht op en laat deze afdrukken als diamond painting. Of ga samen aan de slag met je kinderen en laat een foto van een bekend Disney-figuur op de diamond painting drukken en beleef urenlang pret! Zo maak je van je overgebleven foto's een interactieve bezigheid! 

Als de diamond painting eenmaal af is kan je deze inlijsten en ergens ophangen. Hang hem bijvoorbeeld op een mooi plekje in de woonkamer of geef hem aan een vriendin cadeau.

voorbeelden-diamond-painting

Heb jij ook een gepersonaliseerde diamond painting laten maken? Tag Fotofabriek op Instagram of gebruik #fotofabriek of #fotofabrieknl en laat ons jouw creatie zien!